Elhunyt Hajtman János

jan 8, 2020 | Hírek

Gyors lefolyású, gyógyíthatatlan betegségben, 62 éves korában elhunyt Hajtman János, a békéscsabai Alföld Vívó Akadémia szakedzője, vívóversenyeink állandó segítője. A magyar vívósport gyászolja őt.

Hajtman János temetése 2020. január 14-én kedden 12.30 órakor lesz a békéscsabai Ligeti temetőben.

Forrás: beol.hu

Hajtman János mestere volt szakmájának, köztiszteletnek, megbecsülésnek örvendett a hazai és nemzetközi pástokon. Fiatalon lett vezetőedző Békéscsabán – városhoz mindig ragaszkodott -, s kitartó, áldozatos munkájának hála, az egykori „Gödörben” otthonra leltek a vívók. Tanítványai hazai és nemzetközi szinten is megállták helyüket.

Tőrben és párbajtőrben is nevelt korosztályos válogatottakat. Márton Péter, Fekete Gábor, Horváth Tamás, Hajtman Zoltán, Pusztai Péter is az ő tanítványaként vett részt világversenyeken. Itthon, magyar bajnoki címek, érmek dicsérték munkásságát. Hosszú évekig volt tagja a Magyar Vívó Szövetség legmagasabb szakmai szervezetének, az edzőbizottságnak. Néhány évig az utánpótlás férfi tőr válogatott vezetőedzője volt. A rendszerváltozás után vállalkozásba kezdett, céget alapított.

Ekkor sem szakadt el a vívástól, bár edzői tevékenységét szüneteltette, de cége vívófelszereléseket gyártott. A békéscsabai klub életében elnökként, támogatóként vett részt. Veterán vívóként tért vissza a pástra, világbajnoki döntőbe jutott. Amint tehette, visszatért a gyerekekhez, az edzői munkához. Társadalmi munkában nevelt új csoportot, fedezett fel újabb tehetségeket. Szövetségünk nagy versenyein a pástok és a felszerelések szakértőjeként segítette a munkát.

Tanítványaival annyira megszerettette a sportágat, hogy többen is követték a pályán. Fekete Gábor Amerikában vezet klubot, Ábelovszki Róbert a Testnevelési Egyetemen edzősködik. Békéscsabán a klub jelenlegi mestergárdája (Runa Andrea, Medgyesi István és Galli Zsolt) is tőle tanult. Nagy veszteség érte a békéscsabai klubot, a magyar vívósportot. Nyugodjék békében!

Kapcsolódó hírek

A felnőttek is belevágtak!

Mátraházán, illetve az ausztriai Ramsauban megkezdődött felnőtt vívóinknak is a válogatott program. A végcél természetesen a párizsi olimpia, reméljük, minél többen jutnak odáig. Hajrá, magyar vívás!

Kadet női tőr KV – Somorja 2023.09.30-10.01 – Utazási Információk

Kadet női tőr KV – Somorja 2023.09.30-10.01 – Utazási Információk

Újpest a roadshow újabb állomása

Az újpesti Benkő István Református Általános Iskola és Gimnázium lesz az újabb állomása az “Aranyos lányok, aranyos fiúk” roadshow-nak. A vendég ezúttal Gémesi Csanád és Vajda Oszkár lesz.

BSU 2023/2024-as képzések

SPORTEDZŐ, SPORTOKTATÓ, SPORTSZERVEZŐ

Tíz magyar arany a veterán nemzetközin

Huszonkilenc ország 319 vívójának részvételével zajlott a hétvégén a Gerevich Aladár Nemzeti Sportcsarnokban a veterán Budapest bajnokság. A 23 versenyszámban 10 magyar aranyérem született.

Élő eredmények

Közelgő események

LIVESTREAM