Elképesztő indulószámok a kadet körversenyeken

okt 3, 2019 | Hírek

Ismét minden rekord megdől a hétvégi, itthoni kadet európai körversenyeken! A budapesti párbajtőrön 617 egyéni vívó és 108 csapat indul, a gödöllői kardon 514 egyéni és 93 csapat. Hajrá, magyarok!

 szezon elején járunk ugyan, ám kadet korosztályban máris a közepébe vágunk! A hét végén ugyanis négy fegyvernemben, párbajtőrben és kardban is európai körversenyt rendezünk, méghozzá hatalmas mezőnyökkel. Ami máris biztosra vehető: a Gerevich Aladár Nemzeti Sportcsarnokban (párbajtőr), illetve a gödöllői egyetem sportcsarnokában (kard) szombaton és vasárnap reggeltől estig teltház lesz a pástokon. 

Mi több, mindkét helyszínen kellemes gondokkal küzdhetnek majd meg a szervezők, ugyanis az előző esztendőkhöz képest is tovább nőtt az indulói létszám – bizonyítva ezzel a vívás, és a magyarországi helyszínek egyre növekvő népszerűségét. A bevezetőben már összegeztük az adatokat, ám egy-két rekordról bővebben! Férfi párbajtőr egyéniben 327 induló lesz majd, férfi kardban pedig 278 – ennyi résztvevő még egyetlen korosztály versenyein sem akadt mostanság idehaza. A Gerevich Aladár Nemzeti Sportcsarnokban vélhatően lépni is alig lehet majd. Szombaton és vasárnap egyaránt 5-600 vívó lép majd pástra, ehhez adjuk hozzá a versenybírókat, edzőket, szervezőket, szülőket és szurkolókat… 

Battai Sugár címvédőként lép pástra Gödöllőn.

A magyar esélyekről? Tippelni gyakorlatilag ebben a korosztályban, a szezon elején felesleges, egyben lehetetlen. Már csak azért is, mert a két párbajtőr számban és férfi kardban sokan “kiöregedtek” a kadet korból (17 esztendő). A női kard talán az egyedüli fegyvernem, ahol máris nagyon erősnek és stabilnak tűnnek a magyarok. Elvégre ott lesz a páston a csapatban junior világbajnok Battai Sugár, aki címvédőként lép pástra Gödöllőn, valamint Keszei Kira, akinek az előző szezonból Eb-döntője van. 

Mindenesetre mindkét helyszínen, mindkét napon: hajrá, magyarok!

A kadet európai körversenyek programja. Párbajtőr, Budapest, Gerevich Aladár Nemzeti Sportcsarnok. Október 5., szombat, 9 óra: férfi párbajtőr egyéni. 12 óra: női párbajtőrcsapat. Október 6., vasárnap, 9 óra: női párbajtőr egyéni. 12 óra: férfi párbajtőrcsapat. (A versenyszámok folyamatosan zajlanak.)

Kard, Gödöllő. Október 5., szombat, 9 óra: férfi kard egyéni. 11 óra: női kardcsapat. Október 6. vasárnap. 9 óra: női kard egyéni. 10 óra: férfi kardcsapat. 

Sztárok a páston

Kapcsolódó hírek

Eb-váró – Boczkó Gáborral

Boczkó Gábor szövetségi kapitány a csapatversenyekre fókuszál a kedden kezdődő bázeli Eb-n, és annak örül, hogy mindenki egészséges.

Magyarok Párizsban – Siklósi Gergely

Tizenöt vívónk lesz ott a párizsi olimpián. Őket mutatjuk be honlapunkon és social media felületeinken. Hajrá, magyar vívás! A sorozatot Siklósi Gergellyel folytatjuk!

Boros Péter a világ legidősebb aktív vívója

Bekerült a Guinness-rekordok könyvébe Boros Péter, a világ legidősebb aktív vívója. Aki továbbra sem pihen, 90 évesen is ott volt a hétvégi Csacsi Kupán.

Csacsi Kupa a “fellegekben”

Csák Attila szervezésében ismét megrendezték a veterán tőrözők Csacsi Kupáját. Újra különleges helyszínen, a visegrádi Fellegvár teraszán vívtak.

Magyarok Párizsban – Nagy Dávid

Tizenöt vívónk lesz ott a párizsi olimpián. Őket mutatjuk be honlapunkon és social media felületeinken. Hajrá, magyar vívás! A sorozatot Nagy Dáviddal folytatjuk!

Élő eredmények

Közelgő események