Elköszönt az elnökség

júl 10, 2020 | Hírek

Utolsó elnökségi ülését tartotta ebben az összetételben csütörtök este a Magyar Vívó Szövetség. A közgyűlés jogi előkészítése volt a fő téma, és Csampa Zsolt elnök megköszönte a közös munkát.

A jövő szombati tisztújító közgyűlés előtti utolsó elnökségi ülését tartotta ebben az összetételben a Magyar Vívó Szövetség. A testület elsőként elfogadta a közgyűlés írásos előterjesztéseit. A 2019-es esztendő szakmai és pénzügyi beszámolójához Csampa Zsolt elnök annyit tett hozzá, hogy nyolc évvel ezelőtt -78 millió forinton állt a Magyar Vívó Szövetség költségvetése, a tavalyi, az elnökség által most elfogadott mérlegben +73 millió forint áll a törzskönyvben. Ezt követően az idei esztendő pénzügyi és szakmai tervét fogadták el, amely már a koronavírus miatti csökkentéseket figyelembe véve, valós számokkal kerül a közgyűlés elé. A tisztújító közgyűlésen 105 tagszervezet, 151 mandátummal vehet majd részt.

Az elnökség megszavazta, hogy az idei Príma Primissima díjra sportágunk két ikonját, Rejtő Ildikót és Pézsa Tibort jelöli. A Nemzetközi Vívó Szövetség “Hall of Fame” tagságára  Kabos Endrét, Petschauer Attilát, Sákovicsné Dömölky Lídiát, Fuchs Jenőt, Terstyánszky Ödönt, illetve Vass Imre vívómestert ajánlották.

Végezetül Csampa Zsolt megköszönte az elnökség elmúlt 4, illetve 8 éves munkáját. “Nyolc évvel ezelőtt, amikor megválasztott a tagság, a londoni olimpiára négy egyéni vívó jutott el, a költségvetésünk -78 millió forintot mutatott. A kormánytámogatásnak, a sportkoncepciónknak, és a közös munkánknak köszönhetően eljutottunk oda, hogy akár négy csapatunk is ott lehet a tokiói olimpián, a költségvetésünk pozitív, az utánpótlás világversenyeken Magyarország rendre az első három között van az éremtáblázaton, és létrehoztunk egy komoly utánpótlásbázist, az iskolai vívást, emellett rendeztünk két sikeres felnőtt világbajnokságot. Bizonyosan követtünk el hibákat, de mindig próbáltuk azokat kijavítani. A vívás egyéni sport, de eljutottunk arra a szintre, hogy kommunikálunk egymással, közösen dolgozunk, és ez óriási érték. Külön köszönöm az iroda elmúlt nyolc éves munkáját.” – mondta a szövetség elnöke.

Sztárok a páston
2024. MÁJUS 23. (CSÜTÖRTÖK) | LUDOVIKA ARÉNA

Kapcsolódó hírek

Elszalasztott esély – 9. hely

Majdnem olimpiai bajnokot vert, két párizsi indulót győzött le, mégis 9. lett a magyar női párbajtőr-válogatott a fujairahi csapat Világkupán.

Hetedik a női kardcsapat

Hetedik helyen végzett a Battai Sugár, Márton Anna, Pusztai Liza, Szűcs Luca összeállítású női kardcsapat a plovdivi Világkupán.

Dani 16, Flóra 32, Dóra 64

Dósa Dani nyolcaddöntőig jutott a sanghaji tőr Grand Prix-n, másik olimpikonunk, Pásztor Flóra 32-ben, Lupkovics Dóra 64-ben búcsúzott.

Siklósi Gergő tökéletes aranyérme

Megszorítani se nagyon tudták olimpiai ezüstérmes és világbajnok vívónkat – Siklósi Gergő lenyűgöző teljesítménnyel nyerte a párizsi férfi párbajtőr Világkupát.

Szűcs Luca hetedik Plovdivban

Karrierje eddigi legjobb eredményét érte el a bulgáriai női kard Világkupán Szűcs Luca. Hetedik helyével a hazai ranglistán is átvette a vezetést!

Élő eredmények

Közelgő események