Elnökségi ülést tartott a szövetség

aug 26, 2021 | Hírek

Csampa Zsolt elnök vezetésével ülésezett csütörtökön a Magyar Vívó Szövetség elnöksége. Az olimpia utáni első találkozón többek között a jutalmakról, illetve a MOB-ba történő delegálásról határoztak.

A sikeres tokiói olimpiát követően először ült össze a Magyar Vívó Szövetség elnöksége – történetesen pár órával Veres Amarilla paralimpiai aranyérmét követően. A testület Csampa Zsolt elnök vezetésével jóváhagyta az edzők, sportszakemberek, nevelőedzők, munkatársak olimpiai jutalmazását. Ezekkel kapcsolatosan az érintett versenyzők nevezhették meg az őket felkészítő, illetve segítő szakembereket, az összegeket pedig természetesen a kormányrendeletnek megfelelően határozták meg. A listát rövid megbeszélést követően elfogadta a testület. 

Dönteni kellett arról is, hogy a Magyar Olimpiai Bizottság megváltozott alapszabályának megfelelően ki képviselje a testületet a MOB közgyűlésében. A két lehetséges helyet Kulcsár Krisztián és Imre Géza kapta azzal a megjegyzéssel, hogy reményeink szerint megtalálja a MOB azt a lehetőséget, hogy az eddig ugyancsak érintett Prosits Attila is a tagok között maradhasson. 

BANNER 341X200

Kapcsolódó hírek

Nyolcaddöntőknél tartunk

Két magyar kadet tőröző, Kollár Anna és Zsögön Andor jutott el a nyolcaddöntőig a rijádi korosztályos világbajnokság második versenynapján. Következnek a junior tőrcsapatok!

Péntek, majdnem 13, és balszerencsés

A rijádi kadet és junior világbajnokság nyitónapján a junior tőrözők léptek pástra, két magyar jutott el a legjobb 32-ig. Jöhet a sikeresebb folytatás!

Minden készen áll – kezdenek a junior tőrözők

A junior férfi és női tőrözők egyéni versenyével kezdődik pénteken Rijádban a kadet és junior világbajnokság. Minden készen áll, hajrá, magyarok!

Honvédelmi Sportszövetség – Pályázati Felhívások 2024

Kiírásra kerültek a Honvédelmi Sportszövetség – a továbbiakban HS – 2024. évi pályázati felhívásai! A korábbi évek gyakorlatának megfelelően a pályázat benyújtása az online támogatáskezelő rendszerben lehetséges. Pályázati Felhívások...

Rajt Rijádban!

Két nap múlva kezdődik Szaúd-Arábiában a kadet és junior világbajnokság. Csütörtöktől a helyszínről jelentkezünk, mindenről beszámolunk. Hajrá, magyar vívás!

Élő eredmények

Közelgő események