Elnökségi ülést tartott az MVSZ

jan 31, 2023 | Hírek

Az év első elnökségi ülését tartotta kedd délután és kora este a Magyar Vívó Szövetség, Csampa Zsolt elnök vezetésével. A tallinni kadet és junior Eb személyi összetételéről csütörtökön döntenek.

Elsőként általános döntés született arról, hogy azokat a külföldön tanuló magyar válogatottakat, akiknek szereplésére az adott versenyen számít a szövetségi kapitány és a vezetőedző, miként támogatja az MVSZ. (Ilyen például az Amerikában tanuló Muhari Eszter.) A jövőben ebben az esetben – számla ellenében – azzal az összeggel támogatja az MVSZ az illetőt, amellyel budapesti indulással kalkulálna. A korábbi, írásbeli határozatot megerősítette a testület, hogy a férfiaknál Szilágyi Áront, a nőknél Pusztai Lizát választották az év vívójának. 

A tallinni kadet és junior Európa-bajnokság összeállításáról történő döntést az elnökség csütörtökre halasztotta. 

Ezt követően Kolozsvári Erika, a szövetség gazdasági vezetője tartotta meg beszámolóját a 2022-es év pénzügyi és szakmai tervének végrehajtásáról. A mérleg elkészítésének befejezése még nem történt meg teljes egészében, de valószínűsíthető, hogy a testület ismét pozitív mérleggel zár. A 2023-as esztendő költségvetéséről Csampa Zsolt elnök többek között annyit mondott ezzel kapcsolatosan, hogy szigorú elszámolási szabályok mellett zajlik majd az év, amelynek középpontjában az olimpiai csapatkvalifikáció áll majd. 

BANNER 341X200

Kapcsolódó hírek

Negyedik helyezés – kis lépés előre

A férfi párbajtőrcsapat negyedik helyével az eddigi legjobb eredményét érte el a rijádi korosztályos vb-n a magyar küldöttség, de az érem továbbra is hiányzik. A nők 6. helyen zártak. Jönnek a kardozók, hajrá, magyarok!

KÖZGYŰLÉS 2024

Tisztelt Egyesületek! A Magyar Vívó Szövetség elnöksége 2024. április 11-i elnökségi ülésén,  7/2024/3 számú határozatával elfogadta az éves rendes közgyűlés kiírására vonatkozó előterjesztést, mely szerint 2024. május 17-én, péntek 15.00 órára a Magyar...

Szilárd Anna 5. – egyet léptünk előre

Megszerezte első egyéni “kisdöntőjét” a magyar küldöttség a rijádi korosztály világbajnokságon. Kadet női párbajtőrben Szilárd Anna lett ötödik, gratulálunk!

Tovább tart a böjt

Keresztes Ádám szerepelt a legjobban a magyarok közül a kadet és junior világbajnokság junior párbajtőr egyéni versenyszámában. A tatai vívó nyolcaddöntőig jutott.

Közgyűlés következik

Május 17-én tartja a Magyar Vívó Szövetség az évi rendes, egyben tisztújító közgyűlését a Magyar Sport Házában.

Élő eredmények

Közelgő események