Elnökválasztás és versenyek

szept 30, 2022 | Hírek

Hétvégi események: Varsóban, az európai szövetség kongresszusán eldől, hogy ki lesz a testület új elnöke. Válogató versenyek is lesznek - a junior kardozók, illetve a kadet női tőrözők érintettek.

A pástokra, illetve a tárgyalóasztalok mellé is jutnak események október első hétvégéjére. Ezúttal kezdjük az utóbbival: Varsóban, az európai szövetség szombati, rendkívüli kongresszusán eldől, hogy az orosz Sztanyiszlav Pozdnyakovot ki váltja majd az elnöki székben. A posztra három jelölt akad – szigorúan ábécésorrendben… Nikolay Mateev, aki jelenleg a testület alelnöke, az izlandi szövetség első embere; Giorgio Scarso, aki évtizedekig vezette az olasz szövetséget, és tagja volt  FIE végrehajtó bizottságának; valamint a luxemburgi Pascal Tesch, aki korábban szintén tagja volt a FIE vb-nek. A magyar szövetséget Csampa Zsolt elnök és Tamás Henriette főtitkár képviseli, továbbá Boczkó Gábor szövetségi kapitány, aki tagja az európai testület végrehajtó bizottságának. 

Idehaza a junior férfi és női kardozóknak rendeznek Magyarkupa-fordulót szombaton, az UTE csarnokában. A tavalyi mezőnyből csupán 2-2 olyan vívó öregedett ki, aki az előző ranglistán a legjobb 10 között szerepelt, így az élmezőnyben vélhetően sok ismerős arcokat láthatunk majd. A legnagyobb név azonban egyelőre hiányozni fog, a csapatban felnőtt világbajnok Battai Sugár ezt az eseményt még kihagyja. 

A kadet női tőrözők részére az első nemzetközi megmérettetés következik, melynek az új pontszámítás okán a korábbiaknál is nagyobb a jelentősége a válogatás szempontjából. A nagy mezőnyű, hagyományos somorjai európai körversenyen vesz részt a magyar küldöttség, méghozzá maximális létszámmal. A kadetoknál ritka, ám ezúttal elmondható, itt sincs nagy “mozgás”, a tavalyihoz képest nem sokan öregedtek ki a legjobbak közül. Várjuk a bemutatkozást, hajrá, magyarok!

BANNER 341X200

Kapcsolódó hírek

Minden napra jutott érem 

A csütörtökön Nápolyban befejeződött kadet és junior Európa-bajnokságon a magyar küldöttség 2 arany-, 4 ezüst és 5 bronzéremmel zárt, gratulálunk!

Négy kardozónk folytatja Padovában

A férfi kardozók olaszországi Világkupáján a kiemelt Szilágyi Áron és Szatmári András mellett Gémesi Csanád és Rabb Krisztián folytathatja a legjobb 64 között.

Öten az athéni 64-ben

A négy milánói világbajnok (Battai Sugár, Márton Anna, Pusztai Liza, Szűcs Luca) női kardozó, továbbá Keszei Kira jutott a legjobb 64 közé az athéni Világkupán.

Két bronzérem a zárónapon

Férfi tőrcsapatunk és női párbajtőrcsapatunk egyaránt bronzérmet nyert a nápolyi kadet és junior Európa-bajnokság zárónapján, gratulálunk!

Arany és ezüst a hölgyektől

Női kardcsapatunk rendkívüli izgalmak után nyert aranyérmet, míg női tőrözőink nagyon értékes ezüstérmet nyertek a nápolyi kadet és junior Európa-bajnokság utolsó előtti versenynapján.

Élő eredmények

Közelgő események