Értékes győzelmek, 4 tőrözőnk 64-ben

máj 20, 2023 | Hírek

Értékes napot zártak férfi tőrözőink Sanghajban. Az olimpiai kvalifikációs Grand Prix-n öt vívónkból négy, Dósa Dániel, Németh András, Szemes Gergő és Tóth Gergely bejutott a 64-es főtáblára.

A tőrözők kiemelt szorzószámú, egyéni olimpiai kvalifikációs Grand Prix-jának második napján a férfiak selejtezőjét rendezték. A nagyon erős, rengeteg ázsiaival teletűzdelt mezőnyben a csoportkör legjobban Németh Andrásnak sikerült, aki hosszú sérülés után, nagyjából tíz hónapos szünetet követően versenyzett ismét. Legkevésbé pedig Frűhauf Benjáminnak, aki kiesett.

Németh András tíz hónap után jó vívással tért vissza.

A direkt kieséses folytatásban viszont négy vívónk veretlen maradt, hat 15-ös tusos asszót nyertek a magyarok! Némethnek és Tóth Gergelynek 1-1 meccset kellett teljesítenie, ez egyaránt 15:14 lett, a kínai Tang, illetve az amerikai Kumbla ellen. A halványabb csoportkör okán Dósa Dániel és Szemes Gergő 2-2 csörtét vívott, Dani kétszer nyert 15:12-re a brazil Toldo, majd a japán Nagano ellen, míg Gergő két magabiztos győzelemmel került a 64-es főtáblára, a kínai Xu, és a német Klein ellenében. 

A szép nap után egyáltalán nem ünneprontásként, hanem inkább tényként: a további előrejutáshoz nagy bravúrokra lenne szükség vasárnap, a mieink ugyanis szinte egytől egyig világklasszisokkal szemben folytatják majd a Grand Prix-t… Hajrá, magyarok!

Eredmények. Férfi tőr egyéni Grand Prix, 184 induló. A csoportmérkőzéseken: Németh András 5 győzelem/1 vereség, Tóth Gergely 4/2, Dósa Dániel 3/3, Szemes Gergő 2/4 (továbbjutottak), Frűhauf Benjámin 1/5 (kiesett).

A legjobb 96 közé jutásért: Szemes-Xu (kínai) 15:10, Dósa-Toldo (brazil) 15:12.

A legjobb 64 közé jutásért: Németh-Tang (kínai) 15:14, Tóth-Kumbla (amerikai) 15:14, Dósa-Nagano (japán) 15:12, Szemes-Klein (német) 15:9.

Vasárnap a legjobb 32 közé jutásért: Dósa-Foconi (olasz), Szemes-Cheung (hongkongi), Németh-Csoj (hongkongi), Tóth-Avola (olasz).

BANNER 341X200

Kapcsolódó hírek

Nyolcaddöntőknél tartunk

Két magyar kadet tőröző, Kollár Anna és Zsögön Andor jutott el a nyolcaddöntőig a rijádi korosztályos világbajnokság második versenynapján. Következnek a junior tőrcsapatok!

Péntek, majdnem 13, és balszerencsés

A rijádi kadet és junior világbajnokság nyitónapján a junior tőrözők léptek pástra, két magyar jutott el a legjobb 32-ig. Jöhet a sikeresebb folytatás!

Minden készen áll – kezdenek a junior tőrözők

A junior férfi és női tőrözők egyéni versenyével kezdődik pénteken Rijádban a kadet és junior világbajnokság. Minden készen áll, hajrá, magyarok!

Honvédelmi Sportszövetség – Pályázati Felhívások 2024

Kiírásra kerültek a Honvédelmi Sportszövetség – a továbbiakban HS – 2024. évi pályázati felhívásai! A korábbi évek gyakorlatának megfelelően a pályázat benyújtása az online támogatáskezelő rendszerben lehetséges. Pályázati Felhívások...

Rajt Rijádban!

Két nap múlva kezdődik Szaúd-Arábiában a kadet és junior világbajnokság. Csütörtöktől a helyszínről jelentkezünk, mindenről beszámolunk. Hajrá, magyar vívás!

Élő eredmények

Közelgő események