Értékes helyezések kadet férfi tőrben

dec 12, 2021 | Hírek

A hazai válogatóvá minősülő Cabries-i kadet férfi tőr európai körversenyen értékes magyar helyezések születtek: Bálint Álmos hatodik, Horváth Keán hetedik helyen végzett. Gratulálunk!

Az elmaradó mödlingi kadet férfi tőr európai körverseny helyére a cabries-i hasonló esemény került, melyen nagyon erős és népes mezőny jött össze. A budapesti “mamutversenyhez” képest hiányoztak többek között az oroszok és az amerikaiak, teljes csapattal indultak viszont az olaszok és a franciák. 

Horváth Keán (balra) és Bálint Álmos értékes helyezésekkel térhetnek haza Franciaországból.

No meg a mieink, akik közül a ludovikás Bálint Álmos és a ferencvárosi Horváth Keán szerepelt a legjobban. Mindketten negyeddöntőbe jutottak, és ezzel nagy lépést tettek a jövő évi korosztályos világversenyeken történő szereplés felé. Végül Álmos a hatodik, Keán a hetedik helyen végzett, gratulálunk! Miként közelített Újvidék és Dubai felé Bagdány Albert is, aki ezúttal a nyolcad döntőig jutott. Ugyancsak értékes adat, hogy hat magyar fiatal jutott az erős mezőnyben a legjobb 64 közé. 

Eredmények. Kadet férfi tőr egyéni verseny, Cabries, 206 induló. A legjobb 32 közé jutásért: Horváth-Juras (litván) 15:7, Bálint-Pasin (olasz) 15:7, Bagdány-Repele (olasz) 15:8, Benyus-Antonini (olasz) 15:13, Budaházy-Penman (brit) 15:14, Bagosi-Ulferts-Kilpatrick (brit) 6:15.

A legjobb 16 közé jutásért: Bálint-Latrubesse (francia) 15:7, Horváth-Durand (francia) 15:7, Bagdány-Eliaz (izraeli) 15:4, Benyus-Helmy-Cocoynacq (francia) 5:15, Budaházy-Ulferts-Kilpatrick (brit) 13:15.

Nyolcaddöntő: Horváth-Spampinato (olasz) 15:14, Bálint-A. Spichiger (francia) 15:13, Bagdány-De Belval (francia) 11:15.

Negyeddöntő: Horváth-Cook (brit) 5:15, Bálint-Helmy-Cocoynacq (francia) 10:15.

Végeredmény: 1. Matteo Iacomini (olasz), 2. Adrian Helmy-Cocoynacq (francia), 3. Jaimie Cook (brit) és Jean Baptiste de Belval (francia), …6. Bálint Álmos (edző: Mazza Lorenzo, válogatott edző: Szabó István), 7. Horváth Keán (edző: Kun Csaba, válogatott edző: Szabó István), …9. Bagdány Albert, …21. Budaházy Ambrus, …30. Benyus András, …47. Bagosi Bendegúz.

BANNER 341X200

Kapcsolódó hírek

Tovább tart a böjt

Keresztes Ádám szerepelt a legjobban a magyarok közül a kadet és junior világbajnokság junior párbajtőr egyéni versenyszámában. A tatai vívó nyolcaddöntőig jutott.

Közgyűlés következik

Május 17-én tartja a Magyar Vívó Szövetség az évi rendes, egyben tisztújító közgyűlését a Magyar Sport Házában.

Ötödik a férfi, 12. a női tőrcsapat

A rijádi korosztályos világbajnokság tőr számának zárónapján a férfi csapat az 5., a női a 12. helyen végzett – következnek a párbajtőrözők. Hajrá, magyarok!

Nyolcaddöntőknél tartunk

Két magyar kadet tőröző, Kollár Anna és Zsögön Andor jutott el a nyolcaddöntőig a rijádi korosztályos világbajnokság második versenynapján. Következnek a junior tőrcsapatok!

Péntek, majdnem 13, és balszerencsés

A rijádi kadet és junior világbajnokság nyitónapján a junior tőrözők léptek pástra, két magyar jutott el a legjobb 32-ig. Jöhet a sikeresebb folytatás!

Élő eredmények

Közelgő események