Értékes kadet női tőrezüst Nürnbergből

nov 19, 2022 | Hírek

Ezüstérmes a Badár Szonja, Kollár Anna, Papp Jázmin, Sperka Jázmin összeállítású női tőrcsapat a nürnbergi kadet európai körversenyen, gratulálunk! Férfi tőr egyéniben a 32 jelentette a végállomást.

Szép sikert ért el a Badár Szonja, Kollár Anna, Papp Jázmin, Sperka Jázmin összeállítású kadet női tőrcsapat az igen erős és nagy mezőnyű nürnbergi kadet körversenyen. A mieink az elődöntőig rendkívül simán jutottak el, a lett második csapat, majd két lengyel válogatott legyőzésével úgy, hogy a legszorosabb mérkőzés 45:28 volt. A négy között aztán a németek ötödik, de végül legmesszebb jutó csapata ellen jóval szorosabb volt a meccs. A rivális jelentős hátrányból jött fel, de a végén Kollár Anna be tudta fejezni az asszót, 45:44-re nyertek a magyarok. A döntőre elfogyott az erő, az Egyesült Államok 45:18-ra győzött, de az ezüstérem értékes eredmény, gratulálunk a hölgyeknek, Salamon Beatrix válogatott edzőnek és a mestereknek. 

Kollár Anna, Sperka Józmin, Badár Szonja, Papp Jázmin – az ezüstérmes kadet női tőrcsapat.

A férfi tőrözők versenye a 270 induló ellenére rendkívül egyoldalú, ugyanakkor sokat mondó végeredményt hozott, a legjobb nyolc közé kizárólag amerikai vívó jutott…! Ebből már következik, hogy ez a mieinknek sem sikerült a hazai válogatásba is beszámító eseményen. A 32 közé még négy magyar jutott be, ott azonban mindannyian vereséget szenvedtek. 

Vasárnap a férfiak csapat és a nők egyéni versenyével folytatódik a nürnbergi kadet tőr európai körverseny. 

Eredmények. Kadet férfi tőr egyéni európai körverseny, Nürnberg, 270 induló. A legjobb 32 közé jutásért: Gergely-Vaaben (dán) 15:11, Orovecz-Seemann (német) 15:9, Zsögön-Hszu (tajpeji) 15:8, Bodor-Gorczyca (lengyel) 15:9, Kosztolányi-Yang (amerikai) 4:11, Badár-Dubreuil (francia) 8:15, Rubin-Robson (szingapúri) 10:15, Bónis-Wu (amerikai) 5:15.

A legjobb 16 közé jutásért: Gergely-Yang (amerikai) 2:15, Zsögön-Dijkstra (holland) 4:15, Orovecz-Dai (amerikai) 8:15, Bodor-Beckmann (német) 11:15.

Végeredmény: 1. Roy Graham (amerikai),  2. Caleb Jeon (amerikai), 3. Don Jeidus Deseranno (amerikai) és Julian Goor (amerikai), …19. Bodor Áron és Orovecz Gergely, …22. Gergely Zoltán, 23. Zsögön Andor, …41. Badár Krisztián, …46. Rubin Mattia, …51. Kosztolányi Hunor, 52. Bónis Márk. 

Kadet női tőrcsapat európai körverseny, Nürnberg, 40 induló. A legjobb 16 közé jutásért: Magyarország-Lettoszág 2 39:20, Magyarország 2-Lengyelország 5 37:45.

Nyolcaddöntő: Magyarország-Lengyelország 4 45:28.

Negyeddöntő: Magyarország-Lengyeloszág 2 45:28.

Elődöntő: Magyarország-Németország 5 45:44.

Döntő: Magyarország-Egyesült Államok 18:45.

Végeredmény: 1. Egyesült Államok, 2. Magyarország (Badár Szonja, Kollár Anna, Papp Jázmin, Sperka Jázmin, válogatott edző: Salamon Beatrix, edzők: Gombola András, Szilvássy Bence, Beliczay Sándor, Magyari Ágnes, Marco Goncalves), 3. Lengyelország, …22. Magyarország 2 (Haroni Agapi, Tóth Anna, Van Leeuwen Nina).

BANNER 341X200

Kapcsolódó hírek

Minden napra jutott érem 

A csütörtökön Nápolyban befejeződött kadet és junior Európa-bajnokságon a magyar küldöttség 2 arany-, 4 ezüst és 5 bronzéremmel zárt, gratulálunk!

Négy kardozónk folytatja Padovában

A férfi kardozók olaszországi Világkupáján a kiemelt Szilágyi Áron és Szatmári András mellett Gémesi Csanád és Rabb Krisztián folytathatja a legjobb 64 között.

Öten az athéni 64-ben

A négy milánói világbajnok (Battai Sugár, Márton Anna, Pusztai Liza, Szűcs Luca) női kardozó, továbbá Keszei Kira jutott a legjobb 64 közé az athéni Világkupán.

Két bronzérem a zárónapon

Férfi tőrcsapatunk és női párbajtőrcsapatunk egyaránt bronzérmet nyert a nápolyi kadet és junior Európa-bajnokság zárónapján, gratulálunk!

Arany és ezüst a hölgyektől

Női kardcsapatunk rendkívüli izgalmak után nyert aranyérmet, míg női tőrözőink nagyon értékes ezüstérmet nyertek a nápolyi kadet és junior Európa-bajnokság utolsó előtti versenynapján.

Élő eredmények

Közelgő események