Értékes magyar helyezések a junior férfi kard Vk-n

febr 6, 2022 | Hírek

Sikerrel debütált a magyar junior férfi kardválogatott “kispadján” Neuhold Sándor. A plovdivi Vk erős mezőnyében hárman jutottak be a 8 közé, Vigh Benedek 5., Tóth Bertalan 7., Pintér Levente 8. lett.

A szezon elején még sokan úgy gondolták a fegyvernem értői közül, hogy nem a junior férfi kard magyar válogatottról szól majd ez az időszak. Közeledve a világversenyekhez azonban egyre jobban belejönnek a mieink! A nem túl népes, ám rendkívül erős mezőnyű plovdivi Világkupán hárman jutottak be a legjobb nyolc közé, és ezt egyetlen más nemzet sem mondhatja el magáról. Így aztán egyértelműen jól sikerült Neuhold Sándor debütálása, ugyanis a szakembert február elsejével nevezte ki az elnökség a korosztály új válogatott edzőjévé. 

Pintér Levente, Vigh Benedek és Tóth Bertalan, a három plovdivi muskétás.

Gratulálunk tehát neki, no meg elsősorban a mestereknek és a versenyzőknek, ugyanis mindhárom tehetségünk értékes skalpokat aratva jutott el a legjobb nyolcig. Az egyaránt elsőéves junior Vigh Benedek és Tóth Bertalan például amerikai, olasz, illetve orosz riválisokat búcsúztatott, míg Pintér Levente első junior Vk-döntőjének örülhetett. Végül a fenti “névsort” tekintve az ötödik, a hetedik, illetve a nyolcadik helyen végeztek a magyar kardozók. 

Sok idejük nem lesz a pihenésre, jön hétvégén ugyanis a korosztály országos bajnokságát rendezzük. 

Eredmények. Junior férfi kard egyéni Világkupa, Plovdiv, 136 induló. A csoportmérkőzéseken: Vigh Benedek 5 győzelem/1 vereség, Horváth Gergő 4/1, Tóth Bertalan 4/1, Bányay Endre 4/2, Petrucz Mirkó 4/2, K. Szabó Mátyás 3/2, Pintér Levente 3/3 (továbbjutottak), Tóth Patrik 1/5 (kiesett).

A legjobb 64 közé jutásért: Pintér-Alexandrov (bolgár) 15:14, Horváth-Ho (brit) 15:4, Tóth B.-Milenkovics (szerb) 15:12, Petrucz-Lupu 15:7, Bányay-Rajkin (bolgár) 15:8, K. Szabó-Rochet (francia) 14:15.

A legjobb 32 közé jutásért: Vigh-Pugliese (olasz) 15:9, Pintér-Di Gianvito (olasz) 15:12, Horváth-Moran (spanyol) 15:8, Tóth B.-Limb (amerikai) 15:4, Petrucz-Galetti (olasz) 15:10, Bányai-Tyerehov (orosz) 10:15. 

A legjobb 16 közé jutásért: Vigh-Moon (amerikai) 15:5, Pintér-Horváth 15:14, Tóth B.-Callahan (amerikai) 15:13, Petrucz-Kosztyjukov (orosz) 8:15.

Nyolcaddöntő: Vigh-Nardella (olasz) 15:10, Pintér-Ottaviani (olasz) 15:11, Tóth B.-Kosztyjukov (orosz) 15:13.

Negyeddöntő: Vigh-C. Heathcock (német) 6:15, Pintér-Garrigue (francia) 4:15, Tóth B.-Kuzmin (német) 11:15.

Végeredmény: 1. Pietro Torre (olasz), 2. Remi Garrigue (francia), 3. Colin Heatchcock (német) és Leon Kuzmin (német), 5. Vigh Benedek (edző: Kósa Miklós, válogatott edző: Neuhold Sándor), …7. Tóth Bertalan (edző: Patócs Ákos, válogatott edző: Neuhold Sándor), 8. Pintér Levente (edző: Ravasz Etele, válogatott edző: Neuhold Sándor), …21. Horváth Gergő, …31. Petrucz Mirkó, …50. Bányay Endre, …72. K. Szabó Mátyás, …113. Tóth Patrik.

BANNER 341X200

Kapcsolódó hírek

Férfi bravúr, de nincs kvóta

Hatodik helyen végzett a férfi, a kilencediken a női válogatott a kairói tőrcsapat Világkupán. Dósa Daniék legyőzték az olimpiai bajnok franciákat, a kvóta, sajnos, már korábban elúszott.

Bronzérem a kadet zárónapon

A férfi kardcsapat bronzérmével zárult a nápolyi kadet Európa-bajnokság. A férfi tőrözők és a női párbajtőrözők negyedikek lettek. A kadet mérleg: 1 arany, 2 ezüst, 2 bronz. Jöhetnek a juniorok!

Aranyos kvóta Heidenheimből!

Aranyérmet nyert, és bebiztosította olimpiai kvalifikációját az Andrásfi Tibor, Koch Máté, Nagy Dávid, Siklósi Gergely összeállítású férfi párbajtőrcsapat a heidenheimi Világkupán, gratulálunk!

Dani aranyat érő bronza

Dósa Dániel világklasszisokat legyőzve lett bronzérmes a kairói férfi tőr egyéni Világkupán, és ezzel karnyújtásnyira van az olimpiai kvótától. Ugyanúgy mint Pásztor Flóra!

Ezüst jutott a harmadik napra

A nápolyi kadet Európa-bajnokság újabb versenynapján ezüstérmet nyert a magyar női kardcsapat, gratulálunk! Női tőrözőink az 5., férfi párbajtőrözőink a 7. helyen végeztek.

Élő eredmények

Közelgő események