Értékes ötödik hely, ami lehetett volna jobb

márc 6, 2022 | Hírek

Ötödik helyen végzett a Battai Sugár, Katona Renáta, László Luca, Pusztai Liza összeállítású női kardcsapat az athéni Világkupán. A mieink Japántól kaptak ki a negyeddöntőben.

Kezdjük talán Battai Sugárral az athéni női kardcsapatról történő beszámolót. Elvégre az azért egészen különleges, hogy valaki a negyedik versenynapját vívja végig egy héten belül. Sugi az újvidéki junior Eb-n hétfőn nyert egy egyéni bronzot, szerdán egy csapataranyat. Aztán pénteken vívott az egyéni Világkupán, most pedig főszerepet játszott abban, hogy a magyar csapat ötödik lett az athéni Világkupán. 

Aztán jár a dicséret Pusztai Lizának is, aki úgy hozta le ezt a versenynapot, ahogy egy csapat vezéregyéniségének le kell hoznia. 

Az ötödik helyezett athéni női kardcsapat: Katona Renáta, Pusztai Liza, Battai Sugár, László Luca.

Kis hiányérzet mégis akadhat a mieinkben. Kazahsztán nyolcaddöntős, 45:38-as legyőzése után ugyanis Japánnal vívtunk a negyeddöntőben, és ha ezt sikerül lehoznunk, akkor a korántsem legyőzhetetlen lengyelek jöhettek volna a négy között. Csakhogy a sportban semmi értelme nincs a “volna” kifejezésnek… A japánok elleni meccs közepén egy 4:14-gyel jöttek vissza a meccsbe az ázsiaiak, és végül meg is fordították azt, 41:45 lett a vége. A folytatásért ugyanakkor mindenképpen jár a dicséret, az 5-8. helyért Kanadát 45:43-ra, majd Koreát 45:37-re győzték le a mieink. 

Gárdos Gábor vezetőedző így értékelte honlapunknak a versenynapot: “Múltkor, a plovdivi Világkupán bosszankodtam az ötödik hely után, most azért az elszalasztott lehetőség ellenére, több értékes momentuma is volt a versenynapnak. Nagyon jól vívott Sugi, a befejező pozícióban Liza többször is magabiztosan teljesített, és Korea ellen szép siker a győzelem, ráadásul azon a meccsen Reni is fel tudott állni egy nagyon mély gödörből. Úgyhogy szerintem ez egy abszolút vállalható ötödik helyezés.”

Eredmények. Női kardcsapat Világkupa, Athén, 21 induló. Nyolcaddöntő: Magyarország-Kazahsztán 45:38 (Battai +8, Katona 0, Pusztai -1).

Negyeddöntő: Magyarország-Japán 41:45 (Pusztai +5, Battai +4, Katona -3, László -10).

Az 5-8. helyért: Magyarország-Kanada 45:43 (Battai +11, Pusztai +5, Katona -14).

Az 5. helyért: Magyarország-Korea 45:37 (Pusztai +9, Katona +4, Battai -5).

Végeredmény: 1. Olaszország, 2. Japán, 3. Egyesült Államok, …5. Magyarország (Battai Sugár, Katona Renáta, László Luca, Pusztai Liza).

BANNER 341X200

Kapcsolódó hírek

Minden napra jutott érem 

A csütörtökön Nápolyban befejeződött kadet és junior Európa-bajnokságon a magyar küldöttség 2 arany-, 4 ezüst és 5 bronzéremmel zárt, gratulálunk!

Négy kardozónk folytatja Padovában

A férfi kardozók olaszországi Világkupáján a kiemelt Szilágyi Áron és Szatmári András mellett Gémesi Csanád és Rabb Krisztián folytathatja a legjobb 64 között.

Öten az athéni 64-ben

A négy milánói világbajnok (Battai Sugár, Márton Anna, Pusztai Liza, Szűcs Luca) női kardozó, továbbá Keszei Kira jutott a legjobb 64 közé az athéni Világkupán.

Két bronzérem a zárónapon

Férfi tőrcsapatunk és női párbajtőrcsapatunk egyaránt bronzérmet nyert a nápolyi kadet és junior Európa-bajnokság zárónapján, gratulálunk!

Arany és ezüst a hölgyektől

Női kardcsapatunk rendkívüli izgalmak után nyert aranyérmet, míg női tőrözőink nagyon értékes ezüstérmet nyertek a nápolyi kadet és junior Európa-bajnokság utolsó előtti versenynapján.

Élő eredmények

Közelgő események