Értékes tizedik helyezés férfi tőrben

máj 5, 2019 | Hírek

A 10. helyen végzett a Dósa Dániel, Frűhauf Benjámin, Mátyás Bálint, Mészáros Tamás összeállítású férfi tőrcsapat a szentpétervári olimpiai kvalifikáló Vk-n. A dobogón nem végzett európai csapat.

A Nemzetközi Vívó Szövetség archívuma 2011-ig dolgozza fel visszamenőleg valamennyi Világkupa-verseny eredményét. Ezt végigböngészve megállapíthattuk, hogy az elmúlt nyolc esztendő legjobb férfi tőrcsapat Világkupa-eredményét érte el a Dósa Dániel, Frűhauf Benjámin, Mátyás Bálint, Mészáros Tamás összeállítású kvartett a szentpétervári olimpiai kvalifikációs Világkupa-versenyen. 

A tizedik helyezés ennél fogva abszolút megsüvegelendő, és ne most kezdjünk el elmélkedni azon, hogy miért is került ebbe a helyzetbe a szakág… Úgyhogy jár a nagy gratuláció Szirmai Benedek vezetőedző valamennyi válogatottjának, már csak azért is, mert a jegyzőkönyvek alapján az összes vívónk részt vállalt ebből az eredményből. A két kulcsmeccs a dánok elleni, 16 közé jutásért, és a lengyelek elleni, 9-16. helyért zajló összecsapás volt. 

A skandinávok ellen nagyon simán, 45:26-ra nyertünk, a lengyeleket pedig bravúrral, 45:43-ra győzték le Dósa Daniék. A kettő között az Egyesült Államoktól simán kikaptunk (22:45), majd a lengyel meccs után a brazilokat vertük 45:38-ra. A nap végén pedig a világ-, illetve olimpiai bajnokkal felálló németektől szenvedtünk 45:37-es vereséget. Ez mindösszesen tizedik helyezést ért el, ami valóban értékes eredménynek tekinthető, és őszintén kívánjuk, hogy ne kelljen újabb nyolc évet várni a hasonlóra. 

Végül egy érdekesség: nem végzett európai csapat a dobogón, Hongkong legyőzte Olaszországot, feje tetejére állt a papírforma. Így indult az olimpiai kvalifikáció. 

Eredmények. Férfi tőrcsapat Világkupa, Szentpétervár, 28 induló. A legjobb 16 közé jutásért: Magyarország-Dánia 45:26 (Dósa +11, Mészáros +6, Frűhauf +2).

Nyolcaddöntő: Magyarország-Egyesült Államok 22:45 (Dósa -3, Mészáros -8, Frűhauf -12).

A 9-16. helyért: Magyarország-Lengyelország 45:43 (Mátyás +2, Mészáros +2, Dósa -2).

A 9-12. helyért: Magyarország-Brazília 45:38 (Frűhauf +4, Mészáros +3, Dósa 0).

A 9. helyért: Magyarország-Németország 37:45 (Mátyás +1, Mészáros -1, Frűhauf -2, Dósa -6). 

Végeredmény: 1. Egyesült Államok, 2. Hongkong, 3. Korea, …10. Magyarország (Dósa Dániel, Frűhauf Benjámin, Mátyás Bálint, Mészáros Tamás).

Sztárok a páston

Kapcsolódó hírek

SZURKOLJATOK NEKÜNK!

A magyar válogatott nevében köszönjük a csaknem 35 ezer like-ot, a 80 ezer kattintást, és az 1,3 millió elérést, amely 15 olimpikon vívónk bemutatását kísérte.

Petschauer Attila emlékének adóztunk

A tragikus sorsú, kétszeres olimpiai bajnokról emlékeztünk meg – többek között válogatott vívók, Izrael nagykövete és Csampa Zsolt elnök társaságában.

Útra készen az olimpiai csapat!

A magyar sportélet legmagasabb rangú vezetőivel és a média képviselőivel találkozott kedden a párizsi olimpiai vívódelegáció.

Elhunyt Solti Antal

Rövid betegség után, 75 éves korában elhunyt Solti Antal, a magyar tőrvívás meghatározó egyénisége. Az MVSZ és az FTC a mestert saját halottjának tekinti.

Magyarok Párizsban – Muhari Eszter

Tizenöt vívónk lesz ott a párizsi olimpián. Őket mutatjuk be honlapunkon és social media felületeinken. Hajrá, magyar vívás! A sorozatot Muhari Eszterrel fejezzük be!

Élő eredmények

Közelgő események

LIVESTREAM

XXXIII. Nyári Olimpiai Játékok Párizs – Vívás 2024. július 27 – augusztus 04.