Eszter, Lili, és a mesterek öröme

febr 24, 2019 | Hírek

A foggiai kadet és junior Európa-bajnokság második napján Muhari Eszti és Büki Lili révén megszületett az első két magyar érem, egyben az első arany. A főszereplők értékeltek az eredményhirdetés után.

Muhari Eszter, aki mostantól kétszeres kadet egyéni Európa-bajnok: “Jól éreztem magam egész nap a páston. A szezonban csak egy kadet nemzetközi versenyen indultam, de sikerült eljutnom úgy a legjobb nyolcig, hogy végig meg tudtam csinálni azt, amit szerettem volna. Aztán a negyeddöntőben nem volt egyszerű feladatom. A nap folyamán másodszor találkoztam svéd vívóval, és az első meccs sem volt egyszerű, ez meg pláne nem… Talán éppen az segített, hogy nem pánikoltam be, amikor a hajrában átvette a vezetést, hanem megcsináltam az akcióimat, és sikerült nyernem. A legnehezebb asszómat Lilivel vívtam az elődöntőben, és utólag visszagondolva az segített, hogy a végén is higgadt tudtam maradni. Ezek után már csak Lili miatt is kötelező volt megynernem a döntőt, nagyon boldog vagyok, és várom a következő feladatokat ezen az Európa-bajnokságon. Köszönöm a mesteremnek, a Honvédnak, a Leon Paul-nak a sok segítséget, és a szüleimnek, hogy itt vannak velem, és közösen örülhetünk.”

László István, Eszter mestere: “Nagyon büszke vagyok Eszterre, úgy vívott, ahogy kellett. Esélyesként is magabiztosan, akciódúsan vívott, egyetlen pillanatra sem ingott meg. Úgy érzem, kiemelkedett a két magyar, Eszti és Lili a mezőnyből, remélem, csapatban is hasolnló lesz a folytatás.”

Büki Lili, kadet Európa-bajnoki bronzérmes: “Tavaly ötödik voltam, most tovább javítottam, nagyon boldog vagyok! Reggel kicsit nehezen indult a nap, de aztán megéreztem a vívást. A negyeddöntőben, az olasz ellen valóban különleges volt a befejezés. A hosszabbításban elhatároztam, hogy meglepem őt, és rögtön bejött a csuklószúrás… Esztivel sokat vívtunk már együtt, legutóbb a junior ob-n nagyon megvert. Most majdnem sikerült fordítanom ellene, de az egész nap okán nincs bennem hiányérzet, sőt… Jöhet a csapatverseny!”

Plásztán Attila, Lili mestere: “Először is gratulálok Esztinek és mesterének, László Pistának az újabb aranyéremhez. Másodszor meg büszke vagyok arra junior válogatott edzőként is, hogy két magyar vívta a legszínvonalasabb asszót ezen az Európa-bajnokságon. Lili is nagyszerűen teljesített a bronzzal, nem lehet hiányérzetünk. Remélem, ugyanígy érzek majd a csapatverseny után is…”

Kapcsolódó hírek

A felnőttek is belevágtak!

Mátraházán, illetve az ausztriai Ramsauban megkezdődött felnőtt vívóinknak is a válogatott program. A végcél természetesen a párizsi olimpia, reméljük, minél többen jutnak odáig. Hajrá, magyar vívás!

Kadet női tőr KV – Somorja 2023.09.30-10.01 – Utazási Információk

Kadet női tőr KV – Somorja 2023.09.30-10.01 – Utazási Információk

Újpest a roadshow újabb állomása

Az újpesti Benkő István Református Általános Iskola és Gimnázium lesz az újabb állomása az “Aranyos lányok, aranyos fiúk” roadshow-nak. A vendég ezúttal Gémesi Csanád és Vajda Oszkár lesz.

BSU 2023/2024-as képzések

SPORTEDZŐ, SPORTOKTATÓ, SPORTSZERVEZŐ

Tíz magyar arany a veterán nemzetközin

Huszonkilenc ország 319 vívójának részvételével zajlott a hétvégén a Gerevich Aladár Nemzeti Sportcsarnokban a veterán Budapest bajnokság. A 23 versenyszámban 10 magyar aranyérem született.

Élő eredmények

Közelgő események

LIVESTREAM