Európa-bajnoki aranyérmesek mondatai

márc 1, 2022 | Hírek

Nagyszerű vívással, döntő fölénnyel nyerte meg az újvidéki junior Európa-bajnokságot a magyar válogatott. A négy hölgy, valamint a válogatott edzők nyilatkoztak, gratulálunk mindenkinek!

Partali Csaba, a csapat válogatott edzője: “Ezt a sikert elődömnek, Plásztán Attilának ajánlom, elvégre nekem ez az első csapatversenyem a lányok mellett, ráadásul most is itt volt mellettem a kollégám. A lányok egész nap tudták a dolgukat, rendkívül magabiztosan vívtak, nagyon büszkék lehetünk rájuk.”

Muhari Eszter, aki egy arany-, és egy ezüstéremmel zárta az Európa-bajnokságot: “Na jó, ezt azért aláírtam volna az Európa-bajnokság előtt. Igazából az egyéni után sem voltam elkeseredve, most meg aztán pláne nincs miért… A döntőben sikerült a legjobbkor fordítanunk, jöhet a világbajnokság!”

Büki Lili: “Az egyéni után akadt hiányérzetem, de most boldog vagyok. Szép éveink maradtak ki a járvány miatt, ez a csapatarany nagyon kellett. Remek volt a csapatunk, mindenki tökéletesen tette a dolgát.”

Salamon Réka: “Az egyéni alakulhatott volna jobban, de most már minden rendben van! Próbáltam minél többet hozzátenni ehhez az eredményhez, és örülök, ha sikerült. Nagyszerű csapatunk van!”

Gachályi Gréta, aki egyéni bronzérme után aranyat nyert, és számára még hátra vannak a kadet versenyszámok: “Számomra megtiszteltetés, hogy egy ilyen csapatban vívhattam, és természetesen nagyon boldog vagyok. Ami eddig történt, az nagyszerű, és őszintén remélem, hogy még lesz folytatás.”

BANNER 341X200

Kapcsolódó hírek

Férfi bravúr, de nincs kvóta

Hatodik helyen végzett a férfi, a kilencediken a női válogatott a kairói tőrcsapat Világkupán. Dósa Daniék legyőzték az olimpiai bajnok franciákat, a kvóta, sajnos, már korábban elúszott.

Bronzérem a kadet zárónapon

A férfi kardcsapat bronzérmével zárult a nápolyi kadet Európa-bajnokság. A férfi tőrözők és a női párbajtőrözők negyedikek lettek. A kadet mérleg: 1 arany, 2 ezüst, 2 bronz. Jöhetnek a juniorok!

Aranyos kvóta Heidenheimből!

Aranyérmet nyert, és bebiztosította olimpiai kvalifikációját az Andrásfi Tibor, Koch Máté, Nagy Dávid, Siklósi Gergely összeállítású férfi párbajtőrcsapat a heidenheimi Világkupán, gratulálunk!

Dani aranyat érő bronza

Dósa Dániel világklasszisokat legyőzve lett bronzérmes a kairói férfi tőr egyéni Világkupán, és ezzel karnyújtásnyira van az olimpiai kvótától. Ugyanúgy mint Pásztor Flóra!

Ezüst jutott a harmadik napra

A nápolyi kadet Európa-bajnokság újabb versenynapján ezüstérmet nyert a magyar női kardcsapat, gratulálunk! Női tőrözőink az 5., férfi párbajtőrözőink a 7. helyen végeztek.

Élő eredmények

Közelgő események