Ez nem a mi napunk volt

jún 19, 2022 | Hírek

Nem jutott a legjobb tizenhat közé magyar vívó az antalyai Európa-bajnokság utolsó egyéni versenynapján. Férfi párbajtőrözőink és női kardozóink csapatban javíthatnak, jöhet az Eb második felvonása!

Teljesen felesleges tagadni: ennél többen bíztunk a törökországi Európa-bajnokság utolsó egyéni versenynapján. Férfi párbajtőrözőink remekül szerepeltek a szezon eddigi egyéni versenyein, és női kardban sem számítottunk az esélytelenek közé. Ám ilyen is van – ezúttal szinte semmi sem sikerült…

Andrásfi Tibi is egyetlen tusra volt a továbbjutástól a főtáblán…

A napot a férfi párbajtőrözők kezdték, és a csoportkör után még különösebb okunk nem lehetett a panaszra. Aztán a 64 között az idei legjobb magyar, a selejtezőben is legjobban szereplő Koch Máté, az évek óta Magyarországon készülő finn Vuorinennel találkozott, és egy tussal kikapott… Miként vasasos klubtársa, Nagy Dávid is a lehető legkisebb különbséggel kapott ki, igaz, ő a világranglista élmezőnyéhez tartozó ukrán Reizlinnel szemben. Siklósi Gergő és Andrásfi Tibor az első meccsét megnyerte a főtáblán, ám tovább nem vezetett az út. Tibi harmadik magyarként szenvedett vereséget egyetlen tussal – a német Brinkmanntól. Olimpiai ezüstérmesünket pedig az a dán Jörgensen búcsúztatta (12:15), aki már többször tört borsot az orrunk alá, többek között éppen jelenlegi szövetségi kapitányunkat győzte le a 2015-ös moszkvai vb-n, amikor végül bronzérmet nyert. 

Pusztai Liza hiába adott ilyen látványos találatot, nem sikerült a 16 közé jutás.

Női kardozóink sem jártak különbül, ráadásul ott a direkt kieséses végeredményeket látva, nem is volt reális esély a jobb szereplésre. A csoportkört követően Battai Sugár, Katona Renáta, Pusztai Liza és Szűcs Luca is a legjobb 32 között szenvedett vereséget. 

Nem a kincstári optimizmus beszél belőlünk, amikor kijelentjük, hogy az Európa-bajnokság csapatversenyei az eddigieknél bizonyosan sikeresebbek lesznek, kezdenek hétfőn a női tőrözők és a férfi kardozók. Hajrá, magyarok!

Eredmények. Vívó Európa-bajnokság, Antalya. Férfi párbajtőr egyéni, 102 induló. A csoportmérkőzéseken: Koch Máté 5 győzelem/1 vereség, Siklósi Gergely 4/2, Nagy Dávid 3/2, Andrásfi Tibor 3/3 (valamennyien továbbjutottak). 

A legjobb 32 közé jutásért: Siklósi-Andrews (brit) 14:12, Andrásfi-Freilich (izraeli) 15:12, Koch-Vuorinen (finn) 14:15, Nagy-Reizlin (ukrán) 14:15.

A legjobb 16 közé jutásért: Siklósi-Jörgensen (dán) 12:15, Andrásfi-Brinkmann (német) 14:15.

Végeredmény: 1. Yannick Borel (francia), 2. Tristan Tulen (holland), 3. Alexis Bayard (svájci) és Max Heinzer (svájci), …23. Siklósi Gergely, …28. Andrásfi Tibor, …34. Koch Máté, …51. Nagy Dávid. 

Női kard egyéni, 61 induló. A csoportmérkőzéseken: Szűcs Luca 5 győzelem/1 vereség, Pusztai Liza 5/1, Katona Renáta 4/2, Battai Sugár 3/3 (valamennyien továbbjutottak). 

A legjobb 32 közé jutásért: Battai-Kravacka (ukrán) 15:5.

A legjobb 16 közé jutásért: Pusztai-Gregorio (olasz) 9:15, Szűcs-Hramova (bolgár) 8:15, Katona-Balzer (francia) 2:15, Battai-Harlan (ukrán) 11:15.

Végeredmény: 1. Anna Basta (azeri), 2. Rossella Gregorio (olasz), 3. Sara Balzer (francia) és Zuzanna Cieslar (lengyel), …18. Pusztai Liza, …20. Szűcs Luca, …24. Katona Renáta, …29. Battai Sugár.

BANNER 341X200

Kapcsolódó hírek

Férfi bravúr, de nincs kvóta

Hatodik helyen végzett a férfi, a kilencediken a női válogatott a kairói tőrcsapat Világkupán. Dósa Daniék legyőzték az olimpiai bajnok franciákat, a kvóta, sajnos, már korábban elúszott.

Bronzérem a kadet zárónapon

A férfi kardcsapat bronzérmével zárult a nápolyi kadet Európa-bajnokság. A férfi tőrözők és a női párbajtőrözők negyedikek lettek. A kadet mérleg: 1 arany, 2 ezüst, 2 bronz. Jöhetnek a juniorok!

Aranyos kvóta Heidenheimből!

Aranyérmet nyert, és bebiztosította olimpiai kvalifikációját az Andrásfi Tibor, Koch Máté, Nagy Dávid, Siklósi Gergely összeállítású férfi párbajtőrcsapat a heidenheimi Világkupán, gratulálunk!

Dani aranyat érő bronza

Dósa Dániel világklasszisokat legyőzve lett bronzérmes a kairói férfi tőr egyéni Világkupán, és ezzel karnyújtásnyira van az olimpiai kvótától. Ugyanúgy mint Pásztor Flóra!

Ezüst jutott a harmadik napra

A nápolyi kadet Európa-bajnokság újabb versenynapján ezüstérmet nyert a magyar női kardcsapat, gratulálunk! Női tőrözőink az 5., férfi párbajtőrözőink a 7. helyen végeztek.

Élő eredmények

Közelgő események