Ezüstérem és értékes helyezés

nov 10, 2019 | Hírek

Nagyon szépen sikerült a kadet tőr európai körverseny második napja is. A Bagdány Albert, Horváth Soma, Machek Vince, Szemes Gergő összeállítású csapat 2., a kiskadet Wolf Eszti 6. lett, gratulálunk!

Ez a hétvége – legalábbis kadetban… – nagyon rendben volt tőrben. Bombaerős és hatalmas létszámú versenyt rendeztünk Budapesten, a Gerevich Aladár Nemzeti Sportcsarnokban, és az eredmények tán a vártnál is szebben alakultak magyar szempontból. 

A kép csalóka, egyedül az oroszok nem estek hanyatt kadet tőrcsapatunk teljesítményétől.

Kezdjük a fiúkkal! Szemes Gergő szombati remek aranyérme után csapatban is nagyon szépen teljesítettünk. A Bagdány Albert, Horváth Soma, Machek Vince, Szemes Gergő összeállítású kvartett ugyanis remek ezüstérmet nyert. A fiúk útja a fináléig ráadásul a végeredményeket látva nem tűnt nehéznek, a legszorosabb meccset is tíz tussal nyerték. Azt azért gyorsan tegyük hozzá, hogy ez a 35:25 igazán értékes, elvégre az olaszok első számú csapatánál bizonyultunk ilyen arányban jobbnak, ráadásul már a 16 között összefutott a két alakulat… A döntőre már kicsit elfogyott az erő, az oroszok 45:19-re nyertek, ám ám ezért az ezüstért nagy gratuláció jár a fiúknak, a mestereknek és a válogatott edzőnek egyaránt.

Van minek örülni: Wolf Eszti talán eddigi legértékesebb eredményét érte el!

Kadet női tőrben a korosztályban eddig történtek alapján fényes sikerre nem számíthattunk, ám igazán értékes helyezést sikerült szereznünk. Köszönhetően a hódmezővásárhelyi Wolf Eszternek, aki kiskadetként, az egy évvel idősebbek közötti, 257 indulós, és nagyon erős versenyen lett hatodik! Magyary Ágnes tanítványa veretlen csoportkörét követően a nemzet nagyhatalmainak képviselőit győzte le sorban, egymás után. Akadt közte lengyel, olasz és orosz vívó is, majd a negyeddöntőben az olasz Ferrarival szemben maradt alul Eszti. A mesternek és tanítványnak teljes joggal járó gratuláció mellett azért az sem elhanyagolandó, hogy mindez valószínűleg a világversenyeken való indulást jelentheti Wolf Eszternek…

A budapesti hétvége mérlege: arany, ezüst, helyezés, bár ilyen lenne minden tőrhétvégénk! 

Eredmények. Kadet női tőr egyéni európai körverseny, Gerevich Aladár Nemzeti Sportcsarnok, 257 induló. A legjobb 32 közé jutásért: Wolf-Graczyk (lengyel) 15:10, Kovács R.-Molinari (olasz) 11:15, Kalocsai-Maliseva (orosz) 11:15, Zsoldosi-Glebova (orosz) 6:15.

A legjobb 16 közé jutásért: Wolf-Di Russo (olasz) 15:9.

Nyolcaddöntő: Wolf-Beznyoszikova (orosz) 15:12.

Negyeddöntő: Wolf-Ferrari (olasz) 3:15.

Végeredmény: 1. Alina Borodajenko (orosz), 2. Benedetta Pantanetti (olasz), 3. Eleonora Candeago (olasz) és Carlotta Ferrari (olasz), …6. Wolf Eszter (edző: Magyary Ágnes, válogatott edző: Kreiss Gábor)…45. Zsoldosi Emília, …51. Kovács Réka, …55. Kalocsai Luca.

Kadet férfi tőrcsapat európai körverseny, Gerevich Aladár Nemzeti Sportcsarnok, 55 induló. A legjobb 32 közé jutásért: Magyarország 2-Szingapúr 2 21:45, Magyarország 3-Törökország 2 36:45, Magyarország 4-Japán 39:45, Magyarország 5-Olaszország 10:45.

A legjobb 16 közé jutásért: Magyarország-Lengyelország 4 45:19.

Nyolcaddöntő: Magyarország-Olaszország 35:25.

Negyeddöntő: Magyarország-Oroszország 4 45:28.

Elődöntő: Magyarország-Olaszország 3 45:34.

Döntő: Magyarország-Oroszország 19:45.

Végeredmény: 1. Oroszország, 2. Magyarország (Bagdány Albert, Horváth Soma, Machek Vince, Szemes Gergő, edzők: Kessler Zoltán, Szabados Kristóf, Steiner Ádám, Szabó István, válogatott edző: Szabados Kristóf), 3. Olaszország 3, …38. Magyarország 2 (Benyus Attila, Budaházy Ambrus, Farkas Mátyás, Makk Balázs), …44. Magyarország 3 (Bálint Álmos, Benyus András, Szalai Domonkos, Zsolnai Botond), …50. Magyarország 4 (Badár Krisztián, Bányik Benjámin, Csirke Dávid, Gergely Zoltán) és Magyarország 5 (Guba Zétény, Rakonczai Csaba, Tabajdi Zsombor, Takács Kornél).

Sztárok a páston

Kapcsolódó hírek

Rajtol kedden az Európa-bajnokság

Bázelben rendezik június 18. és 23. között a vívó Európa-bajnokságot. A legerősebb válogatottunk indul, hajrá, magyarok!

Eb-váró – Boczkó Gáborral

Boczkó Gábor szövetségi kapitány a csapatversenyekre fókuszál a kedden kezdődő bázeli Eb-n, és annak örül, hogy mindenki egészséges.

Magyarok Párizsban – Siklósi Gergely

Tizenöt vívónk lesz ott a párizsi olimpián. Őket mutatjuk be honlapunkon és social media felületeinken. Hajrá, magyar vívás! A sorozatot Siklósi Gergellyel folytatjuk!

Boros Péter a világ legidősebb aktív vívója

Bekerült a Guinness-rekordok könyvébe Boros Péter, a világ legidősebb aktív vívója. Aki továbbra sem pihen, 90 évesen is ott volt a hétvégi Csacsi Kupán.

Csacsi Kupa a “fellegekben”

Csák Attila szervezésében ismét megrendezték a veterán tőrözők Csacsi Kupáját. Újra különleges helyszínen, a visegrádi Fellegvár teraszán vívtak.

Élő eredmények

Közelgő események