Ezüstérmes a junior női kardcsapat Sosnowiecben

dec 4, 2022 | Hírek

Nagyszerű ezüstérmet nyert a Domonkos Emese, Keszei Kira, Pápai Zoé, Spiesz Anna összeállítású női kardcsapat a sosnowieci junior Világkupán. A junior férfi kardválogatott a 11. helyen végzett.

Az elmúlt néhány évben korosztályos női kardválogatottaink “mindent vittek”, junior csapatunk nyert vb-t, Eb-t, a kadet Eb-n egyéniben és csapatban is magyar aranyérem született. Azonban előbb Pusztai Liza, majd Szűcs Luca “öregedett ki”, a még mindig junior korú, de már felnőtt világbajnok Battai Sugár pedig a jövő heti, orleans-i felnőtt Grand Prix-ra készül. Mindezek tükrében tán még világosabb, hogy a Domonkos Emese, Keszei Kira, Pápai Zoé, Spiesz Anna összeállításban pástra lépő magyar válogatott ezüstérmével kifejezetten jól teljesített az idénynyitónak számító, sosnowieci junior Világkupán. 

Domonkos Emese, Pápai Zoé, Keszei Kira, Spiesz Anna és Gulácsi Ferenc válogatott edző.

A magyaroknak nem volt könnyű dolga sem a negyed-, sem az elődöntőben. Ám előbb a házigazda lengyeleket 45:42-re, majd az igen erős amerikaiakat 45:43-ra sikerült legyőzni. Az i-re a pont már nem került fel, a döntőben a korosztályos világbajnok franciák 45:40-re nyertek, ám fiatal csapatunknak abszolút kijár a gratuláció. Így vélte ezt Gulácsi Ferenc válogatott edző is, aki így nyilatkozott honlapunknak. “Kifejezetten jól teljesített a válogatott, mindkét győzelem komoly fegyvertény, és a világbajnok franciák ellen is szépen tartottuk magunkat. Úgyhogy elégedett vagyok a lányokkal, Keszei Kira egész nap remekül teljesített és Pápai Zoé is kellemes meglepetést szerzett vívásával. Örülök az ezüstéremnek!”

A férfiaknál már nem volt hasonló ok az örömre, igaz, azonnal tegyük hozzá, hogy igen felforgatott csapattal léptek pástra a mieink. A Hanzély Zsombor, Ondrik Konrád, Szabó Márton, Vigh Benedek összeállítású négyes a nyolcaddöntőben Bulgáriától kapott ki 45:36-ra. A 9-16. helyért történő folytatásban egy győzelem, egy vereség, majd egy újabb győzelem összességében a 11. helyet jelentette. 

Eredmények. Junior férfi kardcsapat Világkupa, Sosnowiec, 17 induló. Nyolcaddöntő: Magyarország-Bulgária 36:45 (Szabó -1, Vigh -2, Hanzély -6).

A 9-16. helyért: Magyarország-Nagy-Britannia 45:29 (Hanzély +8, Szabó +7, Vigh +1).

A 9-12. helyért: Magyarország-Románia 44:45 (Szabó +6, Hanzély +1, Vigh -8).

A 11. helyért: Magyarország-Ausztria 45:25 (Ondrik +11, Hanzély +5, Szabó +4).

Végeredmény: 1. Olaszország, 2. Spanyolország, 3. Japán, …11. Magyarország (Hanzély Zsombor, Ondrik Konrád, Szabó Márton, Vigh Benedek).

Junior női kardcsapat Világkupa, Sosnowiec, 13 induló. Negyeddöntő: Magyarország-Lengyelország 45:42 (Keszei +4, Pápai +3, Spiesz +1, Domonkos -5).

Elődöntő: Magyarország-Egyesült Államok 45:43 (Keszei +7, Pápai -2, Spiesz -3).

Döntő: Magyarország-Franciaország 40:45 (Keszei +4, Pápai -3, Spiesz -6).

Végeredmény: 1. Franciaország, 2. Magyarország (Domonkos Emese, Keszei Kira, Pápai Zoé, Spiesz Anna, válogatott edző: Gulácsi Ferenc, edzők: Sárközi Gergely, Ravasz Etele, Kovács Laura, Kósa Miklós), 3. Egyesült Államok. 

BANNER 341X200

Kapcsolódó hírek

Minden napra jutott érem 

A csütörtökön Nápolyban befejeződött kadet és junior Európa-bajnokságon a magyar küldöttség 2 arany-, 4 ezüst és 5 bronzéremmel zárt, gratulálunk!

Négy kardozónk folytatja Padovában

A férfi kardozók olaszországi Világkupáján a kiemelt Szilágyi Áron és Szatmári András mellett Gémesi Csanád és Rabb Krisztián folytathatja a legjobb 64 között.

Öten az athéni 64-ben

A négy milánói világbajnok (Battai Sugár, Márton Anna, Pusztai Liza, Szűcs Luca) női kardozó, továbbá Keszei Kira jutott a legjobb 64 közé az athéni Világkupán.

Két bronzérem a zárónapon

Férfi tőrcsapatunk és női párbajtőrcsapatunk egyaránt bronzérmet nyert a nápolyi kadet és junior Európa-bajnokság zárónapján, gratulálunk!

Arany és ezüst a hölgyektől

Női kardcsapatunk rendkívüli izgalmak után nyert aranyérmet, míg női tőrözőink nagyon értékes ezüstérmet nyertek a nápolyi kadet és junior Európa-bajnokság utolsó előtti versenynapján.

Élő eredmények

Közelgő események