Ezüstérmes a varsói Vk-n a férfi kardcsapat

febr 12, 2023 | Hírek

Ezüstérmet nyert a varsói kardcsapat Világkupán a Decsi Tamás, Gémesi Csanád, Szatmári András, Szilágyi Áron összeállítású válogatott. A mieink az elődöntőben az olaszokat verték, az első Korea lett. 

Férfi kardcsapatban a helyzet változatlan… És ez azért igen jó hír, ugyanis az évek óta a világ második legjobbjának számító magyar kardválogatott ismét ebben a pozícióban zárt a varsói Világkupán – ezúttal is Korea végzett előttünk. 

De ne szaladjunk rögtön a végére…! A halványabban sikerült egyéni verseny után rendkívül egyenletes teljesítménnyel jutottak el a mieink a döntőig. A magyarok a kettőig úgy meneteltek, hogy senki, egyetlen meccsen sem zárt negatív mérleggel, ami különleges bravúr. A Decsi Tamás, Gémesi Csanád, Szatmári András, Szilágyi Áron összeállítású kvartett a nyolcaddöntőben a világranglistát vezető, Sandro Bazadze által vezérelt Grúzia ellen kezdett, sima 45:35 lett a vége. 

Egyedül a koreaiak bizonyultak jobbnak a mieinknél.

A negyeddöntőben a világranglistán egyre előrébb és előrébb jutó Egyiptom volt az ellenfél, ez a meccs már jóval szorosabban alakult, a vége 45:42 lett ide. Az elődöntőben következett az örök rivális olasz trió, a Tokióhoz képest szinte teljesen átalakuló csapatot ezúttal 45:41-re verték a mieink úgy, hogy közben Áron is revansot vett a Gallo elleni szombati, egyéni vereségért. A sikerhez kellett a hetedik asszóban Gémesi Csanád remek, 13:3-as fordítása, igaz, az addig megszerzett hátrányról is elsősorban ő tehetett…

A fináléban a 2017 óta egyeduralkodónak számító koreaiak következtek, akik ellen ezúttal két körig nagyszerűen tartottuk magunkat. 30:28-as magyar előnnyel kezdődött az utolsó három asszó. Ezt követően viszont fordítottak az ázsiaiak, akik végül 45:37-re nyertek. A nagyszerű ezüstéremhez gratulálunk a vívóknak, a mestereknek és a válogatott edzőnek! Utóbbi, Decsi András így nyilatkozott honlapunknak az eredményhirdetést követően:

“Régen, egészen pontosan a kairói világbajnokságon vívtunk legutóbb ugyanebben a felállásban, és örülök, hogy a fiúk ismét bizonyítottak. Továbbra is azt gondolom, hogy előny számunkra ez az összeszokottság, más nemzetek még továbbra is a kísérletező szakaszban járnak a párizsi kvalifikáció előtt, mi viszont rendkívül stabilan teljesítünk. Csanáddal beszéltem az olaszok elleni két elvesztett asszója után, és azt mondta: készen áll a harmadik meccsére. Remekül meg is oldotta a feladatát, de mindenki tette a dolgát a csapaton belül. Áront sem zavarta korábbi sérülése, ő önállóan kezeli már ezeket a problémákat. Haladunk tovább, közeledik az olimpiai kvalifikáció – állunk elébe!”

Eredmények. Férfi kardcsapat Világkupa, Varsó, 26 ország. Nyolcaddöntő: Magyarország-Grúzia 45:35 (Gémesi +6, Szatmári +2, Szilágyi +2).

Negyeddöntő: Magyarország-Egyiptom 45:42 (Gémesi +2, Szilágyi +1, Szatmári 0).

Elődöntő: Magyarország-Olaszország 45:41 (Szatmári +2, Gémesi +2, Szilágyi 0).

Döntő: Magyarország-Korea 37:45 (Szilágyi +3, Szatmári -3, Gémesi -8).

Végeredmény: 1. Korea, 2. Magyarország (Decsi Tamás, Gémesi Csanád, Szatmári András, Szilágyi Áron, válogatott edző: Decsi András, edzők: Decsi István, Navarrete József, Gárdos Gábor, Decsi András), 3. Egyesült Államok. 

BANNER 341X200

Kapcsolódó hírek

Nyolcaddöntőknél tartunk

Két magyar kadet tőröző, Kollár Anna és Zsögön Andor jutott el a nyolcaddöntőig a rijádi korosztályos világbajnokság második versenynapján. Következnek a junior tőrcsapatok!

Péntek, majdnem 13, és balszerencsés

A rijádi kadet és junior világbajnokság nyitónapján a junior tőrözők léptek pástra, két magyar jutott el a legjobb 32-ig. Jöhet a sikeresebb folytatás!

Minden készen áll – kezdenek a junior tőrözők

A junior férfi és női tőrözők egyéni versenyével kezdődik pénteken Rijádban a kadet és junior világbajnokság. Minden készen áll, hajrá, magyarok!

Honvédelmi Sportszövetség – Pályázati Felhívások 2024

Kiírásra kerültek a Honvédelmi Sportszövetség – a továbbiakban HS – 2024. évi pályázati felhívásai! A korábbi évek gyakorlatának megfelelően a pályázat benyújtása az online támogatáskezelő rendszerben lehetséges. Pályázati Felhívások...

Rajt Rijádban!

Két nap múlva kezdődik Szaúd-Arábiában a kadet és junior világbajnokság. Csütörtöktől a helyszínről jelentkezünk, mindenről beszámolunk. Hajrá, magyar vívás!

Élő eredmények

Közelgő események