Ezüstvasárnap februárban – avagy, ahogy Erika és Levi látta

febr 25, 2019 | Hírek

Nekifor Erika és Bartkó Levente révén két ezüstöt nyert a magyar küldöttség a foggiai korosztályos Eb utolsó egyéni napján. A két főszereplő, és mestere, Gátai Róbert, valamint Bakodi Róbert értékel.

Nekifor Erika: “Elmondhatatlan számomra ez az egész. Igazából most csak azt érzem, hogy nagyon örülök, valószínűleg majd holnap tudatosul bennem az, ami történt. Furcsa nap volt, a csoportkörben nem igazán ment a vívás, aztán amikor 6:11-ről fordítottam a legjobb 32 között, akkor átszakadt egy gát. Utána nagyon jól ment, szinte mindent meg tudtam csinálni, amit megbeszéltünk a mesteremmel. Köszönöm mindenkinek, aki segített, jöhet a csapatverseny, és a világbajnokság!”

Bartkó Levente: “Nagyon boldog vagyok! A végére kicsit talán elfáradtam, de az egész nap egy csodálatos élmény volt. A csoportkörben, és a direkt kieséses tábla elején rettenetesen izgultam, aztán viszon elkezdtem élvezni a vívást. A négyes döntőbe jutásért, amikor orosz ellenfelemet győztem le, akkor végig sikerült irányítanom a meccset. Köszönöm a sok munkát és törődést Bakodi Róbert mesteremnek, és szüleimnek, akik itt szurkoltak nekem. Remélem, a csapatverseny is úgy sikerül majd, ahogy mindannyian szeretnénk…!”

Gátai Róbert, Erika mestere: “Talán még egyszer sem láttam ilyen jól vívni Erikát, és aki egy ilyen fontos versenyen képes erre, az sokra hivatott… A közepes selejtezőkör nem csapott be, mivel nagyon erős ellenfelek voltak a csoportban. Utána viszont fegyelmezetten és okosan vívta végig a direkt kieséses táblát. A döntőben is volt esélye, nagy hátrányból jött vissza a meccsbe, de igazán nincs bennem hiányérzet, sőt…”

Bakodi Róbert, Levente mestere: “Nagyon büszke vagyok Levire, remekül vívott egész nap! Hogy milyen nagyszerű fiú, azt tökéletesen jellemzi, hogy az ezüstérmet érő, elvesztett döntője után annyit mondott: elnézést, mester, elfáradtam a végére… Bátran, okosan, többször elegánsan is vívott, őszintén remélem, hogy komoly sikereket érhet majd el. Akár már itt, Foggiában, válogatott csapattársaival a holnaputáni csapatversenyen.”

Sztárok a páston

Kapcsolódó hírek

SZURKOLJATOK NEKÜNK!

A magyar válogatott nevében köszönjük a csaknem 35 ezer like-ot, a 80 ezer kattintást, és az 1,3 millió elérést, amely 15 olimpikon vívónk bemutatását kísérte.

Petschauer Attila emlékének adóztunk

A tragikus sorsú, kétszeres olimpiai bajnokról emlékeztünk meg – többek között válogatott vívók, Izrael nagykövete és Csampa Zsolt elnök társaságában.

Útra készen az olimpiai csapat!

A magyar sportélet legmagasabb rangú vezetőivel és a média képviselőivel találkozott kedden a párizsi olimpiai vívódelegáció.

Elhunyt Solti Antal

Rövid betegség után, 75 éves korában elhunyt Solti Antal, a magyar tőrvívás meghatározó egyénisége. Az MVSZ és az FTC a mestert saját halottjának tekinti.

Magyarok Párizsban – Muhari Eszter

Tizenöt vívónk lesz ott a párizsi olimpián. Őket mutatjuk be honlapunkon és social media felületeinken. Hajrá, magyar vívás! A sorozatot Muhari Eszterrel fejezzük be!

Élő eredmények

Közelgő események

LIVESTREAM

XXXIII. Nyári Olimpiai Játékok Párizs – Vívás 2024. július 27 – augusztus 04.