Ezüstvasárnapi ezüstérem

dec 15, 2019 | Hírek

Fiatal párbajtőrcsapatunk (Cséri Soma, Keszthelyi Zsombor, Nagy Marcell, Osman-Touson Maruán) szép ezüstérmet nyert a heraklioni junior Világkupán! Gratulálunk a vívóknak és a mestereknek!

Előző napi tudósításunkban írtuk, hogy idő és türelem kell ahhoz, hogy a junior férfi párbajtőr szakág legutóbbi “aranykorosztályát” követően beérjenek a fiatalok! A jelek szerint azonban ők kevésbé türelmesek, szerencsére! A Cséri Soma, Keszthelyi Zsombor, Nagy Marcell, Osman-Touson Maruán összeállítású válogatott ugyanis nagyszerű ezüstérmet nyert a héraklioni Világkupán!

Andrásfi Tibiék “örökségként” meghagyták előkelő világranglistás helyezésüket, így kellemes ágon meneteltek előre a mieink, ám tudjuk pontosan, párbajtőrben minden megtörténhet… Ám most Soma, Zsombor és Marcell is nagyszerűen vívott a jegyzőkönyv tanúsága szerint, és így a nyolcaddöntőben Spanyolországot 45:34-re, majd a negyeddöntőben Norvégiát 45:30-ra verték a mieink! 

Az elődöntőben aztán jött a bravúr! A nagyon erős francia válogatott ellen ugyanis magabiztosan mondható, 40:33-as győzelmet arattunk, és ezzel a döntőbe jutott az egytől egyig korosztályos újoncból álló csapat! Az aranymeccs már nem jött össze, Lengyelország 37:32-re nyert a döntőben, de az ezüstvasárnapi ezüstérem remek teljesítmény! Gratulálunk Eitner Kinga válogatott edzőnek, a csapatnak, és a mestereknek, Gauland Zsófiának, Galli Zsoltnak, Halla Péter és Osman-Touson Maruánnak!

Nagy Marcell, Osman-Touson Maruán, Eitner Kinga válogatott edző, Cséri Soma és Keszthelyi Zsombor. Gratulálunk!

Eredmények. Junior férfi párbajtőrcsapat Világkupa, Heraklion, 25 induló. Nyolcaddöntő: Magyarország-Spanyolország 45:34 (Keszthelyi +11, Cséri +3, Nagy -3).

Negyeddöntő: Magyarország-Norvégia 45:30 (Nagy +6, Keszthelyi +5, Cséri +4).

Elődöntő: Magyarország-Franciaország 40:33 (Nagy +5, Keszthelyi +3, Cséri -1).

Döntő: Magyarország-Lengyelország 32:37 (Nagy +6, Keszthelyi -4, Cséri -7).

Végeredmény: 1. Lengyelország, 2. Magyarország (Cséri Soma, Keszthelyi Zsombor, Nagy Marcell, Osman-Touson Maruán, válogatott edző: Eitner Kinga, edzők: Gauland Zsófia, Galli Zsolt, Halla Péter, Kovács Iván), 3. Németország.

Kapcsolódó hírek

A roadshow Újpesten járt

“Aranyos fiúk, aranyos lányok – Találkozz bajnokokkal!” elnevezésű roadshow harmadik állomása az újpesti Benkő István iskola volt. A világbajnok Gémesi Csanád és a kadet Európa-bajnok Vajda Oszkár tartott bemutatót.

A felnőttek is belevágtak!

Mátraházán, illetve az ausztriai Ramsauban megkezdődött felnőtt vívóinknak is a válogatott program. A végcél természetesen a párizsi olimpia, reméljük, minél többen jutnak odáig. Hajrá, magyar vívás!

Kadet női tőr KV – Somorja 2023.09.30-10.01 – Utazási Információk

Kadet női tőr KV – Somorja 2023.09.30-10.01 – Utazási Információk

Újpest a roadshow újabb állomása

Az újpesti Benkő István Református Általános Iskola és Gimnázium lesz az újabb állomása az “Aranyos lányok, aranyos fiúk” roadshow-nak. A vendég ezúttal Gémesi Csanád és Vajda Oszkár lesz.

BSU 2023/2024-as képzések

SPORTEDZŐ, SPORTOKTATÓ, SPORTSZERVEZŐ

Élő eredmények

Közelgő események

LIVESTREAM