Ezúttal Szemes Gergő győzött

szept 26, 2021 | Hírek

A férfi tőrözők második napi válogatóján, egyben Mk-fordulójában a 18 éves Szemes Gergő győzött, megelőzve az előző napi aranyérmes Dósa Dánielt. A két harmadik Németh András és Kiss Dániel lett.

A második napon is hasonló létszámú mezőny lépett pástra a férfi tőrözők válogatóján, egyben Magyarkupa-fordulójában, mint egy nappal korábban. Igaz, az előző napi ezüstérmes, Frűhauf Benjámin kisebb térdsérülés miatt visszalépett. Az esélyesek ismét domináltak, ugyanakkor az aranyéremért a szombaton harmadik, kadet Európa-bajnok Szemes Gergő legyőzte Dósa Dánielt, méghozzá 15:8-ra. A két bronzérmes, az egyaránt korábbi válogatott Németh András és Kiss Dániel lett.

A napot így foglalta össze Szirmai Benedek vezetőedző: “Nagyon örülök annak, hogy Szemes Gergő felnőtt Dani mellé. És a helyzet egyáltalán nem az, hogy utóbbi legyengült volna, hanem Geri lett egyre stabilabb. Úgy érzem, két ember helye adott a csapatban, csak jó lenne már végre, lassan két év után nemzetközi versenyen is megméretni magunkat.”

Eredmények. Férfi tőr Magyar Kupa, 2. forduló, Gerevich Aladár Nemzeti Sportcsarnok, 60 induló. Végeredmény: 1. Szemes Gergő (FTC, edző: Szabó István), 2. Dósa Dániel (Törekvés), 3. Németh András (Honvéd) és Kiss Dániel (Törekvés), 5. Maior Mátyás (NKESE), 6. Mihályi Andor (NKESE), 7. Bagdány Albert (Szigetszentmiklós), 8. Wolf Ádám (Zalaegerszeg). A döntőben: Szemes-Dósa 15:8.

BANNER 341X200

Kapcsolódó hírek

Nyolcaddöntőknél tartunk

Két magyar kadet tőröző, Kollár Anna és Zsögön Andor jutott el a nyolcaddöntőig a rijádi korosztályos világbajnokság második versenynapján. Következnek a junior tőrcsapatok!

Péntek, majdnem 13, és balszerencsés

A rijádi kadet és junior világbajnokság nyitónapján a junior tőrözők léptek pástra, két magyar jutott el a legjobb 32-ig. Jöhet a sikeresebb folytatás!

Minden készen áll – kezdenek a junior tőrözők

A junior férfi és női tőrözők egyéni versenyével kezdődik pénteken Rijádban a kadet és junior világbajnokság. Minden készen áll, hajrá, magyarok!

Honvédelmi Sportszövetség – Pályázati Felhívások 2024

Kiírásra kerültek a Honvédelmi Sportszövetség – a továbbiakban HS – 2024. évi pályázati felhívásai! A korábbi évek gyakorlatának megfelelően a pályázat benyújtása az online támogatáskezelő rendszerben lehetséges. Pályázati Felhívások...

Rajt Rijádban!

Két nap múlva kezdődik Szaúd-Arábiában a kadet és junior világbajnokság. Csütörtöktől a helyszínről jelentkezünk, mindenről beszámolunk. Hajrá, magyar vívás!

Élő eredmények

Közelgő események