Fanni jutott Dani mellé

márc 17, 2019 | Hírek

Két magyar női tőröző indult a kaliforniai egyéni Grand Prix-n, és a selejtezőket követően Kreiss Fanninak sikerült a 64 közé jutnia. A folytatásban a kisebbik Massialas-szal, Sabrinával vív majd.

A kaliforniai Anaheimben rendezik ezen a hét végén a tőrözők szezonbéli második – a háromból – állomását. Szombaton a női selejtezőket rendezték, és a magyarok kísértetiesen lemásolták az előző napi teljesítményt. Ezúttal is ketten kezdték a versenyt, méghozzá Kreiss Fanni és Kondricz Kata, a honi ranglista első két helyezettje. A nap végén pedig egyikük, méghozzá Fanni kvalifikálta magát a 64-es főtáblára. 

Méghozzá már a csoportkört követően, mivel egyetlen vereséggel, és jó tusaránnyal, további folytatás nélkül továbblépett. Kata hasonló mérleggel zárta a selejtezőt, mint csapattársa, ám gyengébb tusaránya miatt vívnia kellett a 64-ért, ami nem sikerült, 15:8-ra kikapott a japán Moritól, így kiesett. 

Ezzel Dósa Dani mellett Kreiss Fanninak szurkolhatunk – magyar idő szerint délután fél 5-kor kezdődik a versenynap -, és további hasonlóság, hogy legjobb női tőrözőnk is az amerikai Massialas-szal vív majd! A világhírű Alexander kevésbé ismert húgával, Sabrinával találkozik Fanni – azért 22 évesen neki is van már egy Pán-Amerika-bajnoki ezüstje… Hajrá, magyarok!

Eredmények. Női tőr egyéni Grand Prix, Anaheim, 149 induló. A csoportmérkőzéseken: Kreiss Fanni 5 győzelem/1 vereség (a legjobb 64 közé jutott), Kondricz Kata 5/1 (továbbjutott).

A legjobb 64 közé jutásért: Kondricz-Mori (japán) 8:15.

Vasárnap a legjobb 32 közé jutásért: Kreiss-Massialas (amerikai).

Sztárok a páston

Kapcsolódó hírek

Negyedik és ötödik hely szombatra

Az elmúlt két nap éremesője után a női kardcsapat negyedik, és a férfi párbajtőrcsapat ötödik helyével folytatódott Bázelban az Európa-bajnokság.

Bravúros ezüstérmek Bázelből

Két “meglepetéscsapatunk”, a női párbajtőr és a férfi tőr – utóbbi 21 év után is nagyszerű ezüstérmet nyert az Európa-bajnokságon. Gratulálunk!

Nagyszerű nap: két ezüst, egy bronz

Pusztai Liza és Siklósi Gergely ezüst-, Andrásfi Tibor bronzérmet nyert a bázeli Európa-bajnokságon. Gratulálunk a vívóknak és az edzőknek!

Átadták a Fair play-díjakat

A MOB Fair Play Bizottságának díjátadó gáláján a Magyar Testnevelési és Sporttudományi Egyetemen díjazták Téglási György, a válogatott orvosát és Szepesi László vívóedzőt.

Kondricz Kata nyolcadik

A női tőröző Kondricz Kata nyolcadik helye volt a legjobb magyar eredmény a bázeli Eb második napján. Kardozóink nyolcaddöntőig jutottak.

Élő eredmények

Közelgő események