Felejthető szezonnyitó férfi tőrben

okt 9, 2021 | Hírek

A tavaszi, katari Vk-t leszámítva közel két év után indultak ismét magyar férfi tőrözők nemzetközi versenyen. A koppenhágai szatelliten három vívónk vett részt, senkinek sem sikerült a 8 közé jutás.

Dósa Dani nyolcaddöntőig jutott a koppenhágai szatellit versenyen.

Eredmények. Férfi tőr egyéni FIE-szatellit verseny Koppenhága, 122 induló. A csoportmérkőzésen: Dósa Dániel 5 győzelem/1 vereség, Szemes Gergő 4/1, Maior Mátyás 4/2 (továbbjutottak).

A legjobb 64 közé jutásért: Maior-Lombardi (olasz) 13:14.

A legjobb 32 közé jutásért: Dósa-Kozak (lengyel) 15:11, Szemes-Finsterbush (izraeli) 15:8.

A legjobb 16 közé jutásért: Dósa-Borowiec (lengyel) 15:8, Szemes-Minott (brit) 6:15.

Nyolcaddöntő: Dósa-Peggs (brit) 14:15.

Végeredmény: 1. Marini (olasz), 2. Rzadkowski (lengyel), 3. Bel (francia) és Rajski (lengyel), …15. Dósa Dániel, …23. Szemes Gergő, …69. Maior Mátyás.

Kapcsolódó hírek

2023/24: kezdünk!

A hétvégén valamennyi fegyvernemben megkezdődik az új szezon. Tőrben és kardban a junioroknak, párbajtőrben a kadetoknak és a junioroknak rendeznek Magyarkupa-fordulót, válogatót. Sok sikert mindenkinek!

A roadshow Újpesten járt

“Aranyos fiúk, aranyos lányok – Találkozz bajnokokkal!” elnevezésű roadshow harmadik állomása az újpesti Benkő István iskola volt. A világbajnok Gémesi Csanád és a kadet Európa-bajnok Vajda Oszkár tartott bemutatót.

A felnőttek is belevágtak!

Mátraházán, illetve az ausztriai Ramsauban megkezdődött felnőtt vívóinknak is a válogatott program. A végcél természetesen a párizsi olimpia, reméljük, minél többen jutnak odáig. Hajrá, magyar vívás!

Kadet női tőr KV – Somorja 2023.09.30-10.01 – Utazási Információk

Kadet női tőr KV – Somorja 2023.09.30-10.01 – Utazási Információk

Újpest a roadshow újabb állomása

Az újpesti Benkő István Református Általános Iskola és Gimnázium lesz az újabb állomása az “Aranyos lányok, aranyos fiúk” roadshow-nak. A vendég ezúttal Gémesi Csanád és Vajda Oszkár lesz.

Élő eredmények

Közelgő események

LIVESTREAM