Feleződés Buenos Aires-ben

márc 23, 2019 | Hírek

A négy magyar közül kettő, Rédli András és Bányai Zsombor jutott a legjobb 64 közé Buenos Airesben, a férfi párbajtőr Világkupa-versenyen. Folytatás szombaton, magyar idő szerint délután két órakor.

Deklaráltan a csapatversenyen történő sikeres szereplés céljával utazott Dél-Amerikába a magyar férfi párbajtőr “miniküldöttség” az utolsó olyan Világkupa-versenyre, melynek eredménye még nem számít bele az olimpiai kvalifikációba. 

Persze, ilyenkor sem az a cél, hogy essenek ki egyéniben a mieink, elvégre itt is értékes világranglista-pontokat lehet gyűjteni… Így aztán örömmel konstatálhattuk a fegyvernem szempontjából nagyon sikeres budapesti Grand Prix után, hogy a csoportmeccsek egyik magyaron sem fogtak ki, mi több, Rédli András közvetlenül bejutott a szombati, 64-es főtáblára. 

Rédli Andrásnak nem kellett csodálkoznia: jó vívással jutott a csoportkör után a legjobb 64 közé.

Az elhúzódó versenyen később Bányai Zsombor követte példáját, a svájci Metrailler (15:12), majd a kínai Zsu (15:11) legyőzésével jutott el ugyanide. A másik két magyarnak nem sikerült. Berta Dani a 96 közé jutásért szenvedett 15:11-es vereséget az osztrák Mahringertől, míg klub- és csapattársa, Siklósi Gergő az utolsó akadályon bukott el. A direkt kieséses szakaszban előbb 15:10-re verte az argentin Gusmant, utána viszont 15:10-re kikapott a rutinos ukrán Reizlintől

Így ketten folytatják magyar idő szerint kora délután a legjobb 64 között, vasárnap pedig jöhet a már említett csapatverseny…

Eredmények. Férfi párbajtőr egyéni Világkupa-verseny, Buenos Aires, 216 induló. A csoportmérkőzéseken: Rédli András 5 győzelem/1 vereség (a legjobb 64 közé jutott), Siklósi Gergely 4/1, Bányai Zsombor 4/1, Berta Dániel 2/3 (továbbjutottak).

A legjobb 160 közé jutásért: Berta-Sanchez-Lethem (brit) 15:12.

A legjobb 96 közé jutásért: Bányai-Metrailler (svájci) 15:12, Siklósi-Gusman (argentin) 15:10, Berta-Mahringer (osztrák) 11:15.

A legjobb 64 közé jutásért: Bányai-Zsu (kínai) 15:11, Siklósi-Reizlin (ukrán) 10:15.

Szombaton a legjobb 32 közé jutásért: Rédli-Fardzsinov (orosz), Bányai-Tulen (holland).

Sztárok a páston

Kapcsolódó hírek

Magyarok Párizsban – Siklósi Gergely

Tizenöt vívónk lesz ott a párizsi olimpián. Őket mutatjuk be honlapunkon és social media felületeinken. Hajrá, magyar vívás! A sorozatot Siklósi Gergellyel folytatjuk!

Boros Péter a világ legidősebb aktív vívója

Bekerült a Guinness-rekordok könyvébe Boros Péter, a világ legidősebb aktív vívója. Aki továbbra sem pihen, 90 évesen is ott volt a hétvégi Csacsi Kupán.

Csacsi Kupa a “fellegekben”

Csák Attila szervezésében ismét megrendezték a veterán tőrözők Csacsi Kupáját. Újra különleges helyszínen, a visegrádi Fellegvár teraszán vívtak.

Magyarok Párizsban – Nagy Dávid

Tizenöt vívónk lesz ott a párizsi olimpián. Őket mutatjuk be honlapunkon és social media felületeinken. Hajrá, magyar vívás! A sorozatot Nagy Dáviddal folytatjuk!

Kijelölték az Eb-csapatot

Boczkó Gábor szövetségi kapitány előterjesztése alapján kijelölte az MVSZ elnöksége a bázeli Eb-n részt vevő magyar válogatottat.

Élő eredmények

Közelgő események