Fenyvesi Csaba a Hall of Fame-ben

szept 14, 2019 | Hírek

Fenyvesi Csaba bekerült a sportági Hall of Fame-ben. A vívószövetség jelölése alapján a FIE végrehajtó bizottsága szavazta be háromszoros olimpiai bajnok párbajtőrözőnket a Hírességek Csarnokába.

Tizenharmadik magyarként került be Fenyvesi Csaba (képünkön) a nemzetközi szövetség által 2013-ban létrehozott Hall of Fame-be. A korábbi háromszoros olimpiai és világbajnok párbajtőröző, a BVSC legendája, 2015-ben hunyt el. 

Minden esztendőben öt újabb vívó, vagy a vívásért dolgozó híresség kerülhet be a “Hírességek Csarnokába”. A jelölteket a nemzeti szövetségek terjesztik a nemzetközi testület felé – így történt ez jelen esetben is. A Magyar Vívó Szövetség elnöksége szavazta meg a FIE elé kerülő listát, benne Fenyvesi Csabával. Ezt követően a FIE végrehajtó bizottsága hozta meg a döntést. 

Korábban Bay Béla, Elek Ilona, Gedővári Imre, Gerevich Aladár, Kamuti Jenő, Kárpáti Rudolf, Kovács Pál, Kulcsár Győző, Nagy Tímea, Rejtő Ildikó, Schmitt Pál és Szabó Bence szerepelt a sportág legnagyobb alakjai között, most hozzájuk csatlakozott Fenyvesi Csaba.

Sztárok a páston
2024. MÁJUS 23. (CSÜTÖRTÖK) | LUDOVIKA ARÉNA

Kapcsolódó hírek

Bronzérmes a férfi kardcsapat

Folytatta remek sorozatát a férfi kardcsapat! Szatmári András nélkül is érmet nyert, harmadik lett a madridi Világkupa-versenyen, gratulálunk!

Ezúttal 9. hely jutott férfi párbajtőrben

Az Andrásfi Tibor, Koch Máté, Nagy Dávid, Siklósi Gergely összeállítású férfi párbajtőrcsapat a kilencedik helyen végzett a párizsi Világkupán.

Elszalasztott esély – 9. hely

Majdnem olimpiai bajnokot vert, két párizsi indulót győzött le, mégis 9. lett a magyar női párbajtőr-válogatott a fujairahi csapat Világkupán.

Hetedik a női kardcsapat

Hetedik helyen végzett a Battai Sugár, Márton Anna, Pusztai Liza, Szűcs Luca összeállítású női kardcsapat a plovdivi Világkupán.

Dani 16, Flóra 32, Dóra 64

Dósa Dani nyolcaddöntőig jutott a sanghaji tőr Grand Prix-n, másik olimpikonunk, Pásztor Flóra 32-ben, Lupkovics Dóra 64-ben búcsúzott.

Élő eredmények

Közelgő események

LIVESTREAM