Film készül Fuchs Jenőről

júl 6, 2019 | Hírek

Elkészült a végső kópiája a Fuchs Jenő életéről, és a magyar vívósport akkori, páratlan sikereiről szóló, 70 perces dokumentumfilmnek. Annak ellenőrzésére sportágunk vezérkarát meghívták a producerek.

Fuchs Jenő nyerte a magyar vívás első olimpiai aranyérmét, kétszeres egyéni bajnok kardozó, példáját idehaza a fegyvernemben egyedül Kárpáti Rudolf és Szilágyi Áron követte eddig. Különleges, páratlan és fordulatokban gazdag pályafutását, életét, egy 70 perces dokumentumfilmben örökítették meg. Az alkotói csapatban szerepel többek között Kiss Gergely, háromszoros olimpiai bajnok vízilabdázó. 

A végső kópia ellenőrzését a napokban tartották, és erre meghívták a magyar vívás vezetőit, nagyjait. Ott volt Schmitt Pál kétszeres olimpiai bajnok, korábbi köztársasági elnök, továbbá Csampa Zsolt MVSZ-elnök, Tamás Henriette főtitkár és Boczkó Gábor sportigazgató, valamint az olimpiai bronzérmes párbajtőröző, Somfai Péter. A 70 perces alkotás elsősorban a vívótársadalomnak és a velencei filmfesztiválnak készült, a rövidített változatot ősszel mutatják majd be a Duna TV-n.  

Kapcsolódó hírek

Törökbálintra megy a roadshow

Törökbálint lesz az újabb, immáron negyedik állomása az “Aranyos lányok, aranyos fiúk” roadshow-nak. A vendég két, milánói világbajnok kardozó, Gémesi Csanád és Szatmári András lesz.

Nemzetközi szinten is belevágunk

Egy héttel a hazai rajt után a nemzetközi pástokon is megkezdődik a 2023/24-es válogatási szezon. A szlovákiai Somorján, női tőr európai kadet körversenyen szerepelnek a korosztály legjobbjai.

Kósa Miklós és Szilágyi Áron elismerése

A Nemzetközi Vívó Szövetség éves rangsorában Kósa Miklós második egymást követő évben végzett a második helyen, gratulálunk! Szilágyi Áron pedig bekerült a Hírességek Csarnokába, ugyancsak gratulálunk!

Világbajnokságra készülnek a kerekesszékesek

Október 3. és 8. között, az olaszországi Terniben rendeznek paralimpiai kvalifikációs, kerekesszékes világbajnokságot. Négy év után indulhatnak újra vb-n vívóink, Nagy József beszél a részletekről.

Élő eredmények

Közelgő események

LIVESTREAM