Fókuszban a juniorok

jan 17, 2019 | Hírek

A múlt hétvégi felnőtt és kadet versenydömping után ezúttal a juniorok következnek. A hét végén az összes fegyvernemben Világkupa-versenyt rendezek, igaz, mi, magyarok csak háromban leszünk érdekeltek

Az elképesztő felnőtt és kadet versenydömping után a juniorok lesznek e hétvége főszereplői. A FIE versenynaptár átalakítása után ez a “vetésforgó” tart egészen a korosztályos világversenyekig, azaz a február végi, foggiai kadet és junior Európa-bajnokságig. Ugyanakkor már a junior korosztályban is “szétszórják” a versenyeket a kontinensek között – a különbség csak az, hogy míg a felnőttek között “vándorol a világ”, addig a húsz éven aluliak esetében többnyire nem vállalják az európai nemzetek a tengerentúli utazásokat. 

Ennek köszönhető, hogy ezúttal a hatból három helyszínen nem lesz magyar vívó. Bahreinbe és Izraelbe nem utaztak el junior párbajtőrözőink, míg az amerikai Phoenixben a junior férfi kardozók nem lépnek pástra. A másik három helyszínen viszont ott lesznek a legjobb 20 éven aluli vívóink. 

Pontosabban így, ez sem igaz. 

Női kardban a Madrid melletti Segoviában randevúzik a mezőny, és korosztályos klasszisunk, Pusztai Liza nem utazik el Spanyolországba. Az év eleji, budapesti Vk-t kisebb sérüléssel küszködve is megnyerte, majd összeszedett ráadásként egy betegséget, így érthető, hogy a jövő heti, Salt Lake City-i felnőtt egyéni és csapat Vk-ra koncentrál. A többiek viszont ott lesznek Segoviában, és Bérczy Dóri, Nagy Valentina, valamint a társak, Liza nélkül is képesek reményeink szerint a sikeres szereplésre. 

Tőrben európai helyszíneken folytatódik a Vk-sorozat – magyarokkal. A férfiak a délnyugat-franciaországi Aix-en Provance-ban találkoznak, és az itthoni figyelem elsősorban a csapatversenyre, no meg a 15 éves Szemes Gergőre koncentrál, aki legutóbb, az udinei junior viadalon nyolcaddöntőig jutott a 20 esztendősök között. Zágrábban a női tőrözők randevúznak, és ugyan ez a viadal nem számít be a honi válogatási ranglistába, a csapatversenyen a válogatott, a sérült Pöltz Annát leszámítva, a legerősebb összeállításában vesz részt. Elvégre fontos Vk-pontok gyűjthetőek a tavaszi korosztályos világversenyek előtt. 

Mindhárom helyszínen szombaton rendezik az egyéni, vasárnap a csapatversenyeket, és mindhárom helyszínen: hajrá, magyarok!

Kapcsolódó hírek

Törökbálintra megy a roadshow

Törökbálint lesz az újabb, immáron negyedik állomása az “Aranyos lányok, aranyos fiúk” roadshow-nak. A vendég két, milánói világbajnok kardozó, Gémesi Csanád és Szatmári András lesz.

Nemzetközi szinten is belevágunk

Egy héttel a hazai rajt után a nemzetközi pástokon is megkezdődik a 2023/24-es válogatási szezon. A szlovákiai Somorján, női tőr európai kadet körversenyen szerepelnek a korosztály legjobbjai.

Kósa Miklós és Szilágyi Áron elismerése

A Nemzetközi Vívó Szövetség éves rangsorában Kósa Miklós második egymást követő évben végzett a második helyen, gratulálunk! Szilágyi Áron pedig bekerült a Hírességek Csarnokába, ugyancsak gratulálunk!

Világbajnokságra készülnek a kerekesszékesek

Október 3. és 8. között, az olaszországi Terniben rendeznek paralimpiai kvalifikációs, kerekesszékes világbajnokságot. Négy év után indulhatnak újra vb-n vívóink, Nagy József beszél a részletekről.

Élő eredmények

Közelgő események

LIVESTREAM