Fontos döntések az elnökségi ülésen

szept 1, 2022 | Hírek

Fontos elnökségi ülést tartott a Magyar Vívó Szövetség. Elfogadta az évre érvényes Gerevich-ösztöndíjakat, a 2022/23-as válogatási versenynaptárt, továbbá kijelölték a testületet képviselő MOB-tagokat

A Magyar Vívó Szövetség Csampa Zsolt elnök vezetésével tartotta csütörtök kora este az elnökségi ülését. Az MVSZ három tagot jelölhetett a MOB új alapszabályának értelmében a testületbe. Ezt a három pozíciót titkos szavazást követően Imre Géza, Prosits Attila és Vitályos Eszter kapta meg, gratulálunk! (Az elnökség tagjai közül Kamuti Jenő a Fair Play-bizottság elnökeként, Nagy Tímea a Halhatatlanok klubja vezetőjeként ott van a MOB-ban.) 

Ezt követően a Gerevich-ösztöndíjak második félévi elosztásáról döntöttek. Az elnökség továbbá elfogadta a 2022/23-as versenynaptárat valamennyi fegyvernemben. A szövetség honlapján mindez hamarosan látható lesz, és ez egyben azt jelenti, hogy ebben a hónapban már elkezdődhetnek a kadet és junior korosztályban a válogató versenyek, a Magyarkupa-fordulók. Ugyanakkor a válogatott keretek összeállítását átgondolásra elnöki javaslatra visszaküldte az elnökség a szakmai rész felé újragondolásra. A kérés az, hogy legyen egy olyan célkitűzés, illetve kritérium rendszer, melynek alapján kiderül, minek alapján állnak össze a különböző válogatott keretek. Ugyanakkor a Héraklész kereteket egyhangúlag elfogadták. 

Öt év után változtatja meg az elnökség a nevezési és ügyviteli díjakat, valamint módosítja a versenyrendezési hozzájárulási díjat is. Ennek pontos részletezését a napokban véglegesíti a testület. 

BANNER 341X200

Kapcsolódó hírek

Minden napra jutott érem 

A csütörtökön Nápolyban befejeződött kadet és junior Európa-bajnokságon a magyar küldöttség 2 arany-, 4 ezüst és 5 bronzéremmel zárt, gratulálunk!

Négy kardozónk folytatja Padovában

A férfi kardozók olaszországi Világkupáján a kiemelt Szilágyi Áron és Szatmári András mellett Gémesi Csanád és Rabb Krisztián folytathatja a legjobb 64 között.

Öten az athéni 64-ben

A négy milánói világbajnok (Battai Sugár, Márton Anna, Pusztai Liza, Szűcs Luca) női kardozó, továbbá Keszei Kira jutott a legjobb 64 közé az athéni Világkupán.

Két bronzérem a zárónapon

Férfi tőrcsapatunk és női párbajtőrcsapatunk egyaránt bronzérmet nyert a nápolyi kadet és junior Európa-bajnokság zárónapján, gratulálunk!

Arany és ezüst a hölgyektől

Női kardcsapatunk rendkívüli izgalmak után nyert aranyérmet, míg női tőrözőink nagyon értékes ezüstérmet nyertek a nápolyi kadet és junior Európa-bajnokság utolsó előtti versenynapján.

Élő eredmények

Közelgő események