Fontos döntések előtt

aug 6, 2020 | Hírek

Jövő kedden tartja alakuló ülését az MVSZ új elnöksége. Ám korántsem csak emiatt lesz kiemelten fontos ez a találkozó. A testületnek számos, a következő hónapokat meghatározó döntést kell hoznia.

A formális megbeszéléseken már túl van a Magyar Vívó Szövetség új elnöksége, melyet elnökként újabb négy évig az újraválasztott Csampa Zsolt vezet. Olyannyira, hogy alig húsz nappal megválasztását követően kiemelten fontos döntéseket kell hoznia az alakuló ülésén. A koronavírus okozta járvány ugyanis félbeszakította az előző szezont, elbizonytalanította és elbizonytalanítja az új, 2020/21-es évad kezdetét, illetve számos egyéb, a rendezéssel kapcsolatos problémát vet fel. Ugyanakkor valamiféleképpen el kell kezdeni a versenyévadot – amennyiben az egészségügyi helyzet azt lehetővé teszi. 

Természetesen az iroda és a szakbizottság – élén Tamás Henriette főtitkárral, Boczkó Gábor sportigazgatóval és Udvarhelyi Gábor szövetségi kapitánnyal – hosszú hetek óta készíti elő az anyagokat, melyekről jövő hét keddjén dönteni kell. 

A tervek szerint napirendre kerül az esztendő hátralévő részének hazai versenynaptára, de döntések születhetnek a válogatott keretekről, a válogatási rendszerről, illetve számos egyéb, fontos kérdésről. 

Mindenesetre – ha minden jól megy -, akkor a kényszerűségből hosszúra nyúló szünet hamarosan véget ér, és az augusztusi felkészülést követően szeptembertől újra rendezhetünk idehaza vívóversenyeket! Hajrá, magyar vívás!

Sztárok a páston
2024. MÁJUS 23. (CSÜTÖRTÖK) | LUDOVIKA ARÉNA

Kapcsolódó hírek

Bronzérmes a férfi kardcsapat

Folytatta remek sorozatát a férfi kardcsapat! Szatmári András nélkül is érmet nyert, harmadik lett a madridi Világkupa-versenyen, gratulálunk!

Ezúttal 9. hely jutott férfi párbajtőrben

Az Andrásfi Tibor, Koch Máté, Nagy Dávid, Siklósi Gergely összeállítású férfi párbajtőrcsapat a kilencedik helyen végzett a párizsi Világkupán.

Elszalasztott esély – 9. hely

Majdnem olimpiai bajnokot vert, két párizsi indulót győzött le, mégis 9. lett a magyar női párbajtőr-válogatott a fujairahi csapat Világkupán.

Hetedik a női kardcsapat

Hetedik helyen végzett a Battai Sugár, Márton Anna, Pusztai Liza, Szűcs Luca összeállítású női kardcsapat a plovdivi Világkupán.

Dani 16, Flóra 32, Dóra 64

Dósa Dani nyolcaddöntőig jutott a sanghaji tőr Grand Prix-n, másik olimpikonunk, Pásztor Flóra 32-ben, Lupkovics Dóra 64-ben búcsúzott.

Élő eredmények

Közelgő események