Főtáblás a válogatott

jan 28, 2023 | Hírek

A férfi párbajtőr-válogatott jelenlegi négy tagja, a kiemelt Koch Máté, Siklósi Gergely és Andrásfi Tibor, valamint a selejtezőkből továbblépő Nagy Dávid jutott a dohai párbajtőr GP 64-es főtáblájára.

A férfiak selejtezőjével folytatódott szombaton a dohai párbajtőr Grand Prix. Magyar részről végül az eredetileg nevezettnél eggyel kevesebben léptek pástra, Bányai Zsombor ínhüvelygyulladás miatt nem utazott el a társakkal. Akik közül hárman, kiemeltként mentesültek a nagy és erős mezőnyben a selejtezők alól, Koch Máté, Siklósi Gergely és Andrásfi Tibor “alanyi jogon” került a 64-es főtáblára. 

Nagy Dávid magabiztos vívással jutott a 64-es főtáblára a katari GP-n.

Világbajnoki csapattársuk, Nagy Dávid pedig követte őket. A csoportmérkőzésen akadtak döccenők, ugyanakkor a direkt kieséses folytatásban nagyon simán hozta a két meccsét egy szaúd-arábiai (15:5), illetve egy indiai vívó ellen (15:7). 

Klasszisaink mellett a fiatalok próbáltak szerencsét a katari fővárosban. Keszthelyi Zsombor, Osman-Touson Maruán és Hamilton-Meike Jonathan a csoportkört követően nem jutott a legjobb 96 közé. 

Vasárnap jöhet a java, a már említett férfi kvartett mellett Kun Anna és Muhari Eszter szerepel majd a GP 64-es főtábláján. Hajrá, magyarok!

Eredmények. Férfi párbajtőr Grand Prix, Doha, 241 induló. A csoportmérkőzéseken: Koch Máté, Siklósi Gergely és Andrásfi Tibor kiemelt, Keszthelyi Zsombor 4 győzelem/1 vereség, Nagy Dávid 4/2, Hamilton-Meike Jonathan 3/3, Osman-Touson Maruán 2/3 (valamennyien továbbjutottak). 

A legjobb 160 közé jutásért: Osman-Touson-Hadzic (amerikai) 10:9.

A legjobb 96 közé jutásért: Nagy-Abed (szaúd-arábiai) 15:5, Hamilton-Meike-Diliberto (olasz) 6:15, Keszthelyi-Ewart (amerikai) 12:15, Osman-Touson-Gaetani (olasz) 11:15.

A legjobb 64 közé jutásért: Nagy-Chingakham (indiai) 15:7. 

Vasárnap a legjobb 32 közé jutásért: Koch-Piatti (olasz), Siklósi-Mohsen (egyiptomi), Andrásfi-Larsen (amerikai), Nagy-Ho (hongkongi).

BANNER 341X200

Kapcsolódó hírek

Férfi bravúr, de nincs kvóta

Hatodik helyen végzett a férfi, a kilencediken a női válogatott a kairói tőrcsapat Világkupán. Dósa Daniék legyőzték az olimpiai bajnok franciákat, a kvóta, sajnos, már korábban elúszott.

Bronzérem a kadet zárónapon

A férfi kardcsapat bronzérmével zárult a nápolyi kadet Európa-bajnokság. A férfi tőrözők és a női párbajtőrözők negyedikek lettek. A kadet mérleg: 1 arany, 2 ezüst, 2 bronz. Jöhetnek a juniorok!

Aranyos kvóta Heidenheimből!

Aranyérmet nyert, és bebiztosította olimpiai kvalifikációját az Andrásfi Tibor, Koch Máté, Nagy Dávid, Siklósi Gergely összeállítású férfi párbajtőrcsapat a heidenheimi Világkupán, gratulálunk!

Dani aranyat érő bronza

Dósa Dániel világklasszisokat legyőzve lett bronzérmes a kairói férfi tőr egyéni Világkupán, és ezzel karnyújtásnyira van az olimpiai kvótától. Ugyanúgy mint Pásztor Flóra!

Ezüst jutott a harmadik napra

A nápolyi kadet Európa-bajnokság újabb versenynapján ezüstérmet nyert a magyar női kardcsapat, gratulálunk! Női tőrözőink az 5., férfi párbajtőrözőink a 7. helyen végeztek.

Élő eredmények

Közelgő események