Gachályi Gréta és Horváth Márk a kadet párbajtőr bajnok

jan 28, 2023 | Hírek

Nagy mezőny, izgalmas versenyek. A kadet párbajtőr országos bajnokságot a férfiaknál a ferencvárosi Horváth Márk, a nőknél a békéscsabai Gachályi Gréta nyerte. Gratulálunk a vívóknak és a mestereknek!

Kadet párbajtőrben minden “szokásosan” alakult az országos bajnokságon, amelyet a Gerevich Aladár Nemzeti Sportcsarnokban rendeztek. Hatalmas mezőny a férfiaknál és a nőknél egyaránt, és meglepetésekben sem volt hiány a szezon utolsó, hazai korosztályos eseményén. Ennek megfelelően ki is alakult a ranglista végeredménye, igaz, extrém esetben a jövő hétvégi junior Világkupák elméletileg még okozhatnak változást. Peterdi András, a kadet férfiak válogatott edzője is a meglepetések említésével kezdte értékelését. 

Horváth Márk nyerte az aranyérmet, gratulálunk!

“Gyakorlatilag versenyről versenyre, folyamatosan változott a ranglista, és ezáltal az éppen aktuális válogatott. A mostani ob-n például a négy, várható korosztályos Európa-bajnoki utazó közül egy jutott be a legjobb nyolc közé. Ennek ellenére azt gondolom, hogy reális körülmények között, hosszú hónapokig tartó versenyfutás után alakult ki a rangsor végső sorrendje, melyet nem lehet vitatni. A fiatalok tehetségesek, ügyesek, várjuk a világversenyeket…” A Peterdi András által említett egy Eb-utazó, nevezetesen a ferencvárosi Horváth Márk ugyanakkor megnyerte az ob-t, mögötte az érmeken Antal Máté, Gálik Balázs és Marschall Attila osztozott. 

A hölgyeknél ugyanakkor érvényesült a papírforma, a korosztály tavalyi egyéni Európa-bajnoka, Gachályi Gréta győzött, a ranglista élmezőnyében álló Nagy Blanka ellenében. László István békéscsabai tanítványa duplázhat majd a tallinni Eb-n, mellette érdemes megemlíteni, hogy a vidéki vívás dominált az eseményen, a négy dobogós helyből hármat, a nyolc döntős helyezésből ötöt szereztek meg a vidéki klubok, gratulálunk! Galli Zsolt válogatott edző így foglalta össze a korosztály esélyeit: “Gachályi Gréti és Nagy Blanka egyértelműen a korosztály jelenlegi vezéregyénisége, és két fiatal tehetségünkkel kiegészülve sokra vihetjük a világversenyeken.” A döntősök mellett a két bronzérmet Nagy Emma és Szilárd Anna szerezte meg.

Eredmények. Kadet férfi párbajtőr egyéni országos bajnokság, Gerevich Aladár Nemzeti Sportcsarnok, 124 induló. Végeredmény: 1. Horváth Márk (FTC, edző: Kovács Attila), 2. Antal Máté (Vasas), 3. Gálik Balázs (MTK) és Marschall Attila (MTK), 5. Kelemen Boldizsár (Honvéd), 6. Keresztes Ádám (Tata), 7. Horváth Levente (Tata) és Légrádi Bálint (FTC). A döntőben: Horváth-Antal 15:13.

Kadet női párbajtőr egyéni országos bajnokság, Gerevich Aladár Nemzeti Sportcsarnok, 114 induló. Végeredmény: 1. Gachályi Gréta (AVA Békéscsaba, edző: László István), 2. Nagy Blanka (DSI Debrecen), 3. Nagy Emma (Diósgyőr) és Szilárd Anna (Honvéd), 5. Terhes Hanna (Diósgyőr), 6. Jakobi Júlia (Pécs), 7. Horváth Lotti (OVSE), 8. Papp-Szilágyi Luca (MTK). A döntőben: Gachályi-Nagy B. 15:12.

BANNER 341X200

Kapcsolódó hírek

Nyolcaddöntőknél tartunk

Két magyar kadet tőröző, Kollár Anna és Zsögön Andor jutott el a nyolcaddöntőig a rijádi korosztályos világbajnokság második versenynapján. Következnek a junior tőrcsapatok!

Péntek, majdnem 13, és balszerencsés

A rijádi kadet és junior világbajnokság nyitónapján a junior tőrözők léptek pástra, két magyar jutott el a legjobb 32-ig. Jöhet a sikeresebb folytatás!

Minden készen áll – kezdenek a junior tőrözők

A junior férfi és női tőrözők egyéni versenyével kezdődik pénteken Rijádban a kadet és junior világbajnokság. Minden készen áll, hajrá, magyarok!

Honvédelmi Sportszövetség – Pályázati Felhívások 2024

Kiírásra kerültek a Honvédelmi Sportszövetség – a továbbiakban HS – 2024. évi pályázati felhívásai! A korábbi évek gyakorlatának megfelelően a pályázat benyújtása az online támogatáskezelő rendszerben lehetséges. Pályázati Felhívások...

Rajt Rijádban!

Két nap múlva kezdődik Szaúd-Arábiában a kadet és junior világbajnokság. Csütörtöktől a helyszínről jelentkezünk, mindenről beszámolunk. Hajrá, magyar vívás!

Élő eredmények

Közelgő események