Gyors búcsú Barcelonában

febr 11, 2023 | Hírek

A barcelonai női párbajtőr Világkupa 64-es főtábláján mindhárom, versenyben maradó magyar, a kiemelt Kun Anna és Muhari Eszter, valamint a junior korú Wimmer Dorina az első körben kiesett.  

Ez nem a mi napunk volt- legalábbis női párbajtőrben semmiképpen sem. Nem sokon múlott, akár történhetett volna mindhárom esetben fordítva is, de tény: a három magyar, főtáblára jutó vívónk az első körben vereséget szenvedett a barcelonai Világkupa-verseny 64-es főtábláján. Időben először az elmúlt hetekben Amerika (egyetem)-Ázsia (Katar GP)-Amerika-Európa útvonalat bejáró Muhari Eszter szenvedett 15:13-as vereséget a kínai Xutól. Majd következett az egy hete junior Vk-t nyerő Wimmer Dorina, aki ugyanennyire kapott ki a francia Nabeth-től. Végül pedig az elmúlt időszakban rendkívül stabilan, magas színvonalon versenyző Kun Annának “csúszott be” egy hosszabbításos, 12:11-es vereség az izraeli Hecht ellen. 

Ezzel ebédidőre magyar részről be is fejeződött a Vk egyéni versenye. Vasárnap következik a csapat, melyről – nem vigaszképpen! – bátran kijelenthető, hogy fontosabb jelentőségű a szombatinál. Hajrá, magyarok!

Eredmények. Női párbajtőr egyéni Világkupa, Barcelona, 303 induló. A legjobb 32 közé jutásért: Kun-Hecht (izraeli) 11:12, Muhari-Xu (kínai) 13:15, Wimmer-Nabeth (francia) 13:15.

Végeredmény: 1. Nathalie Möllhausen (brazil), 2. Kang Jungmi (koreai), 3. Aurelie Mallo (francia) és Sun Jiven (kínai), …33. Kun Anna, …36. Muhari Eszter, …49. Wimmer Dorina, …87. Nagy Kinga, …93. Borsody Emma, …105. Gnám Tamara, …111. Büki Lili és Dékány Kinga, …144. Tóth Jázmin, …196. Kardos Edina, …199. Kálmán Gyöngyvér, …229. Gálfalvy Réka.

BANNER 341X200

Kapcsolódó hírek

Minden napra jutott érem 

A csütörtökön Nápolyban befejeződött kadet és junior Európa-bajnokságon a magyar küldöttség 2 arany-, 4 ezüst és 5 bronzéremmel zárt, gratulálunk!

Négy kardozónk folytatja Padovában

A férfi kardozók olaszországi Világkupáján a kiemelt Szilágyi Áron és Szatmári András mellett Gémesi Csanád és Rabb Krisztián folytathatja a legjobb 64 között.

Öten az athéni 64-ben

A négy milánói világbajnok (Battai Sugár, Márton Anna, Pusztai Liza, Szűcs Luca) női kardozó, továbbá Keszei Kira jutott a legjobb 64 közé az athéni Világkupán.

Két bronzérem a zárónapon

Férfi tőrcsapatunk és női párbajtőrcsapatunk egyaránt bronzérmet nyert a nápolyi kadet és junior Európa-bajnokság zárónapján, gratulálunk!

Arany és ezüst a hölgyektől

Női kardcsapatunk rendkívüli izgalmak után nyert aranyérmet, míg női tőrözőink nagyon értékes ezüstérmet nyertek a nápolyi kadet és junior Európa-bajnokság utolsó előtti versenynapján.

Élő eredmények

Közelgő események