Győzelem nélküli napzárta

jún 3, 2023 | Hírek

Mind a négy női tőrözőnk vereséget szenvedett a tbiliszi egyéni Világkupa-verseny 64-es főtábláján. A legszorosabb asszót Pásztor Flóra vívta, ő 15:10-re kapott ki az olasz válogatott Favarettótól.   

Azt már a sorsolásnál lehetett látni, hogy egyik magyar női tőrözőnek sem lesz könnyű dolga a tbiliszi egyéni Világkupa-verseny 64-es főtábláján. Sajnos, így is lett, reális esélye a győzelemre talán egyedül Pásztor Flórának volt a fiatal olasz válogatott Favarettóval szemben. 10:12-nél még szorosnak tűnt a meccs, utána viszont csak az itáliai szúrt tust, így 10:15-tel búcsúzott korábbi Vk-bronzérmesünk. Favaretto pedig ezt követően meg is nyerte a versenyt…

A mieink közül Pásztor Flóra volt legközelebb a győzelemhez.

Az előző nap tust is alig kapó Mohamed Aida “kialudta a formáját” a francia Butruille-től sima, 15:4-es vereséget szenvedett. Nem volt esélye további két vívónknak sem a győzelemre, Lupkovics Dóra és Pöltz Anna egyaránt kiemelttől kapott ki. Előbbit az amerikai Dubrovich 15:5-re, utóbbit a francia világbajnok Thibus ugyancsak 15:5-re győzte le. 

Vasárnap következik a Világkupa számunkra legfontosabb állomása, az olimpiai kvalifikációs csapatverseny, melyen Kondricz Kata, Kreiss Fanni, Lupkovics Dóra, Pásztor Flóra összeállításban szerepel a válogatott. Hajrá, magyarok!

Eredmények. Női tőr egyéni Világkupa, Tbiliszi, 170 induló. A csoportmérkőzéseken: Pásztor-Favaretto (olasz) 10:15, Mohamed-Butruille (francia) 4:15, Pöltz-Thibus (francia) 5:15, Lupkovics-Dubrovich (amerikai) 5:15.

Végeredmény: 1. Martina Favaretto (olasz), 2. Anne Sauer (német), 3. Eleanor Harvey (kanadai) és Ysaora Thibus (francia), …35. Mohamed Aida, …37. Pásztor Flóra, …52. Lupkovics Dóra, …63. Pöltz Anna, …84. Kondricz Kata, …104. Mesteri Viktória, …149. Oroshái Csilla.

BANNER 341X200

Kapcsolódó hírek

Nyolcaddöntőknél tartunk

Két magyar kadet tőröző, Kollár Anna és Zsögön Andor jutott el a nyolcaddöntőig a rijádi korosztályos világbajnokság második versenynapján. Következnek a junior tőrcsapatok!

Péntek, majdnem 13, és balszerencsés

A rijádi kadet és junior világbajnokság nyitónapján a junior tőrözők léptek pástra, két magyar jutott el a legjobb 32-ig. Jöhet a sikeresebb folytatás!

Minden készen áll – kezdenek a junior tőrözők

A junior férfi és női tőrözők egyéni versenyével kezdődik pénteken Rijádban a kadet és junior világbajnokság. Minden készen áll, hajrá, magyarok!

Honvédelmi Sportszövetség – Pályázati Felhívások 2024

Kiírásra kerültek a Honvédelmi Sportszövetség – a továbbiakban HS – 2024. évi pályázati felhívásai! A korábbi évek gyakorlatának megfelelően a pályázat benyújtása az online támogatáskezelő rendszerben lehetséges. Pályázati Felhívások...

Rajt Rijádban!

Két nap múlva kezdődik Szaúd-Arábiában a kadet és junior világbajnokság. Csütörtöktől a helyszínről jelentkezünk, mindenről beszámolunk. Hajrá, magyar vívás!

Élő eredmények

Közelgő események