Hajas Nóri hetedik a bukaresti Vk-n

dec 7, 2019 | Hírek

Hajas Nóri a hetedik helyen végzett a bukaresti junior női tőr Világkupán. A nyolcaddöntőben honfitársát, Pöltz Annát győzte le. Gratulálunk Nórinak, és mesterének, Szirmai Benedeknek.

A hazai junior női tőr korosztály két kiemelkedő alakja játszotta magyar részről a főszerepet a bukaresti korosztályos Világkupán. Hajas Nóri és Pöltz Anna menetelt el egy kivételtől eltekintve rendkívül magabiztosan a nyolcaddöntőbe, ahol egymással találkoztak szembe. 

Folytassuk azonban beszámolónkat a többiekkel, sajnos, ugyanis ezt a részt röviden el lehet intézni… Négy vívónk már a csoportkörben kiesett, és a két, említett tehetség mellett a többiek egy asszót sem nyertek a direkt kieséses táblán. 

Így aztán térjünk vissza Nórihoz és Annához. Előbbi két tükörsima, 15:5-ös győzelem után a 32 között alaposan megküzdött a német Dhuique-Heinnel, és hosszabbításban nyert 12:11-re. Utóbbi négyesével haladt “felfelé”, 15:3-ra, 15:7-re, majd 15:11-re nyert, a 32-ben az ukrán Taranyenkónál bizonyult jobbnak, ami értékes sikernek tekinthető. Így találkozott össze két legjobb juniorunk a nyolcaddöntőben. Felemás a mérlegük mostanában egymással, ezúttal Nóri bizonyult jobbnak, 15:10-re. A negyeddöntőben a francia felnőtt válogatottat ostromló Lacheray már kemény diónak bizonyult, ám Szirmai Benedek tanítványának így is gratulálunk a nagyon szép hetedik helyezéséhez!

Hajas Nóri okkal mosolyoghat hetedik helyezése után.

Eredmények. Junior női tőr Világkupa, Bukarest, 151 induló. A csoportmérkőzéseken: Hajas Nóra 5 győzelem/1 vereség, Zsoldosi Karolina 4/1, Pöltz Anna 4/2, Wolf Eszter 4/2, Nekifor Erika 4/2 (továbbjutottak), Fekete Hanga 2/4, Tölgyesi Zsófia 1/5, Hanzl Lilla 1/5, Kornya Sára 1/5 (kiestek).

A legjobb 64 közé jutásért: Pöltz-Vasziljevics (fehérorosz) 15:3, Hajas-Teodorescu (román) 15:5, Nekifor-Lezinska (francia) 11:15, Wolf-Granville (brit) 13:15, Zsoldosi-Jordens (belga) 13:15.

A legjobb 32 közé jutásért: Pöltz-McLaughlin (brit) 15:7, Hajas-Isbir (török) 15:5.

A legjobb 16 közé jutásért: Pöltz-Taranyenko (ukrán) 15:11, Hajas-Dhuique-Hein (német) 12:11. 

Nyolcaddöntő: Hajas-Pöltz 15:10.

Negyeddöntő: Hajas-Lacheray (francia) 10:15.

Végeredmény: 1. Martina Favaretto (olasz), 2. Eva Lacheray (francia), 2. , 3. Alekszandra Szunducskova (orosz) és Anna Udovicsenko (orosz), …7. Hajas Nóra (edző: Szirmai Benedek, válogatott edző: Kiss Tibor), …15. Pöltz Anna, …67. Zsoldosi Karolina, …69. Wolf Eszter, …73. Nekifor Erika, …111. Fekete Hanga, …127. Tölgyesi Zsófia, …129. Hanzl Lilla, …133. Kornya Sára. A döntőben: Favaretto-Lacheray (francia) 15:11.

Sztárok a páston

Kapcsolódó hírek

Rajtol kedden az Európa-bajnokság

Bázelben rendezik június 18. és 23. között a vívó Európa-bajnokságot. A legerősebb válogatottunk indul, hajrá, magyarok!

Eb-váró – Boczkó Gáborral

Boczkó Gábor szövetségi kapitány a csapatversenyekre fókuszál a kedden kezdődő bázeli Eb-n, és annak örül, hogy mindenki egészséges.

Magyarok Párizsban – Siklósi Gergely

Tizenöt vívónk lesz ott a párizsi olimpián. Őket mutatjuk be honlapunkon és social media felületeinken. Hajrá, magyar vívás! A sorozatot Siklósi Gergellyel folytatjuk!

Boros Péter a világ legidősebb aktív vívója

Bekerült a Guinness-rekordok könyvébe Boros Péter, a világ legidősebb aktív vívója. Aki továbbra sem pihen, 90 évesen is ott volt a hétvégi Csacsi Kupán.

Csacsi Kupa a “fellegekben”

Csák Attila szervezésében ismét megrendezték a veterán tőrözők Csacsi Kupáját. Újra különleges helyszínen, a visegrádi Fellegvár teraszán vívtak.

Élő eredmények

Közelgő események