Hajas Nóri ötödik Bochumban

febr 2, 2019 | Hírek

A tőrözők hétvégi junior Vk-versenyeit Bochumban (nők) és Lesznóban (férfiak) rendezik. Egyéniben a legjobban Hajas Nóra szerepelt, aki az ötödik helyen végzett. Vasárnap a csapatversenyek jönnek.

Bochumban rendezték a junior női tőrözők soron következő junior Világkupa-versenyét, mely egyben része volt a hazai válogató-sorozatnak is. Pöltz Anna bokasérülése miatt ezúttal sem lépett pástra, viszont korábbi kadet világbajnoki ezüstérmesünk, Hajas Nóra ott volt, és nagyon szépen teljesített. Szirmai Benedek tanítványa elképesztően magabiztos vívással jutott el a negyeddöntőig a versenyen, tust is alig kapott. Veretlen csoportkörét követően a direkt kieséses táblán a három asszóját 15:6-ra, 15:4-re, illetve 15:7-re nyerte. A negyeddöntőben aztán a korosztály egyik kimagasló egyéniségével, az olasz Rossinivel került szembe, aki egy 15:10-zel megállította Nórit. 

Hajas Nóri értékes ötödik helyezést szerzett a bochumi junior női tőr Világkupán.

Ezzel a Törekvés vívója az ötödik helyen végzett – jöhetnek az újabb feladatok. A hazai ranglista harmadikja, Szántay Anna is szépen szerepelt, nyolcaddöntőig jutott a bochumi versenyen, a többi magyar viszont nem került a legjobb 64 közé.

A szakág junior férfi Világkupa-versenyét a lengyelországi Lesznóban rendezték. Neves magyar hiányzó itt is akadt, a 15 esztendős felnőtt bajnoki ezüstérmes Szemes Gergő kisebb sérülése, és sok versenye miatt kihagyta ezt az állomást a közelgő világversenyek előtt. Távollétében másik kadet korú társa, Mihályi Andor szerepelt a legjobban, aki a spanyol Breteau (15:12), majd a francia Bibard legyőzésével (15:10) bejutott a legjobb 32 közé a nagyon erős mezőnyben. Ugyanez a társaknak nem sikerült. Nedeljkovic Mateja és Maior Mátyás a 64 között, Szántay Benedek és Korom Erik a 128-ban búcsúzott. Az újabb lépés már Andornak sem jött össze, a nyolcaddöntőben az olasz Di Tommaso 15:6-tal búcsúztatta. 

Vasárnap mindkét helyszínen, Bochumban és Lesznóban egyaránt a csapatversenyeket rendezik.

Eredmények. Junior női tőr egyéni Világkupa, Bochum, 133 induló. A csoportmérkőzéseken: Hajas Nóra 6 győzelem/0 vereség, Szántay Anna 4/2, Horváth Lilla 4/2, Zsoldosi Karolina 3/3, Hanzl Lilla 3/3, Tölgyesi Zsófia 2/4 (továbbjutottak), Zászkaliczky Piroska 1/5 (kiesett). 

A legjobb 64 közé jutásért: Zsoldosi-Dhuique-Hein (német) 10:15, Horváth-Calvanese (olasz) 8:15, Tölgyesi-Caujolle (francia) 4:15, Hanzl-Pelletier (francia) 7:15.

A legjobb 32 közé jutásért: Hajas-Polozjuk (ukrán) 15:6, Szántay-Clarke (ír) 15:9.

A legjobb 16 közé jutásért: Hajas-Brunets (német) 15:4, Szántay-Ültgesforth (német) Ültgesforth visszalépett. 

Nyolcaddöntő: Hajas-Brugger (osztrák) 15:7, Szántay-Lawska (lengyel) 6:15.

Negyeddöntő: Hajas-Rossini (olasz) 10:15.

Végeredmény: 1. Martina Favaretto (olasz), 2. Leonie Ebert (német), 3. Serena Puglia (olasz) és Serena Rossini (olasz), 5. Hajas Nóra (edző: Szirmai Benedek, válogatott edző: Kiss Tibor), …13. Szántay Anna, …73. Horváth Lilla, …82. Zsoldosi Karolina, …86. Hanzl Lilla, …89. Tölgyesi Zsófia, …111. Zászkaliczky Piroska.

Eredmények. Junior férfi tőr egyéni Világkupa, Leszno, 182 induló. A csoportmérkőzéseken: Maior Mátyás 5 győzelem/1 vereség, Nedeljkovic Mateja 4/2, Szántay Benedek 4/2, Korom Erik 3/3, Mihályi Andor 2/4 (továbbjutottak). 

A legjobb 64 közé jutásért: Nedeljkovic-Otayza (chilei) 15:8, Maior-Ozyalcin (török) 15:9, Mihályi-Breteau (spanyol) 15:12, Szántay-Pistorio (olasz) 9:15, Korom-Renner (német) 7:15.

A legjobb 32 közé jutásért: Mihályi-Bibard (francia) 15:10, Nedeljkovic-Hamza (egyiptomi) 4:15, Maior-Jurkiewicz (lengyel) 7:15.

A legjobb 16 közé jutásért: Mihályi-Di Tommaso (olasz) 6:15. 

Végeredmény: 1. Tommaso Marini (olasz), 2. Kirill Borodacsev (orosz), 3. Mohamed Hamza (egyiptomi) és Vlagyiszlav Milnyikov (orosz), …31. Mihályi Andor, …38. Maior Mátyás, …55. Nedeljkovic Mateja, …77. Szántay Benedek, …100. Korom Erik.

Sztárok a páston

Kapcsolódó hírek

Eb-váró – Boczkó Gáborral

Boczkó Gábor szövetségi kapitány a csapatversenyekre fókuszál a kedden kezdődő bázeli Eb-n, és annak örül, hogy mindenki egészséges.

Magyarok Párizsban – Siklósi Gergely

Tizenöt vívónk lesz ott a párizsi olimpián. Őket mutatjuk be honlapunkon és social media felületeinken. Hajrá, magyar vívás! A sorozatot Siklósi Gergellyel folytatjuk!

Boros Péter a világ legidősebb aktív vívója

Bekerült a Guinness-rekordok könyvébe Boros Péter, a világ legidősebb aktív vívója. Aki továbbra sem pihen, 90 évesen is ott volt a hétvégi Csacsi Kupán.

Csacsi Kupa a “fellegekben”

Csák Attila szervezésében ismét megrendezték a veterán tőrözők Csacsi Kupáját. Újra különleges helyszínen, a visegrádi Fellegvár teraszán vívtak.

Magyarok Párizsban – Nagy Dávid

Tizenöt vívónk lesz ott a párizsi olimpián. Őket mutatjuk be honlapunkon és social media felületeinken. Hajrá, magyar vívás! A sorozatot Nagy Dáviddal folytatjuk!

Élő eredmények

Közelgő események