Hajmási Éva is ezüstérmes

márc 23, 2019 | Hírek

Veres Amarilla nyitónapi ezüstje után Hajmási Éva is a második helyen végzett a pisai kerekesszékes Világkupa-verseny második napján. A magyarok emellett további három helyezést szereztek.

Női kardban Hajmási Éva és Veres Amarilla egyaránt hibátlanul teljesített a csoportkörben, azonban a sorsolás szeszélye folytán egymással kerültek össze a negyeddöntőben, ami sajnálatos, hiszen a formájuk alapján mindketten éremesélyesek voltak a pisai Világkupa-állomáson. Ezúttal Évi győzött, majd meg sem állt a döntőig, ahol végül a lengyel Drozd megállította. Amarilla az ötödik helyen végzett. Nekik és mestereiknek, Erdei Péternek és Bódy Istvánnak gratulálunk!

Hajmási Éva küldöttségünk második ezüstérmét nyerte Pisában.

A nap többi versenyében is születtek a paralimpiai kvalifikáció szempontjából értékes eredmények. Női kard B-ben Mező Boglárka szerzett egy hetedik helyezést, illetve férfi tőr A kategóriában Osváth Richárd járt nagyon közel ahhoz, hogy meglepje a paralimpiai bajnok Szunt, de végül két találattal kikapott kínai ellenfelétől, így nyolcadik lett. Viszont az eredményhirdetesnél ismét díjazták a tavalyi év összetett Világkupa győzelméért, ezúttal tőrben. Ricsi ezzel azt a tettet hajtotta végre, hogy mindkét fegyvernemében a pontverseny legjobbja lett 2018-ban, gratulálunk!

Eredmények. Olimpiai kvalifikációs kerekesszékes Világkupa-verseny, Pisa.

Férfi tőr A kategória, 50 induló. Nyolcaddöntő: Osváth-Tokatlian (francia) 15:8. Negyeddöntő: Osváth-Szun (kínai) 13:15.

Végeredmény: 1. Zsong (kínai), 2. Szun (kínai), 3. Csen (kínai) és Nagajev (orosz), …8. Osváth Richárd (edző: Beliczay Sándor és Szirmai Benedek), …22. Zsolnai Sándor.

Férfi párbajtőr B kategória, 37 induló. Nyolcaddöntő: Tarjányi-Naumenko (ukrán) 9:15. 

Végeredmény: 1. Rzasa (lengyel), 2. Cratere (francia), 3. Coutya (brit) és Hu (kínai), …9. Tarjányi István, …18. Gergely István.

Női kard, A kategória, 36 induló. Nyolcaddöntő: Hajmási-Poignet (francia) 15:5, Veres-Burdon (lengyel) 15:6. Negyeddöntő: Hajmási-Veres (olasz) 15:10. Elődöntő: Hajmási-Vang (kínai) 15:11. Döntő: Hajmási-Drozd (lengyel) 11:15.

Végeredmény: 1. Drozd (lengyel), 2. Hajmási Éva (edző: Erdei Péter), 3. Breus (ukrán) és Vang (kínai), 5. Veres Amarilla (edző: Bódy István).

Női kard B kategória, 23 induló. Nyolcaddöntő: Mező-Misurova (orosz) 15:11. Negyeddöntő: Mező-Ao (kínai) 11:15.

Végeredmény: 1. Kecsuriani (grúz), 2. Ao (kínai), 3. Jana (thaiföldi) és Hsziao (kínai), …7. Mező Boglárka (edző: Erdei Péter).

Kapcsolódó hírek

A felnőttek is belevágtak!

Mátraházán, illetve az ausztriai Ramsauban megkezdődött felnőtt vívóinknak is a válogatott program. A végcél természetesen a párizsi olimpia, reméljük, minél többen jutnak odáig. Hajrá, magyar vívás!

Kadet női tőr KV – Somorja 2023.09.30-10.01 – Utazási Információk

Kadet női tőr KV – Somorja 2023.09.30-10.01 – Utazási Információk

Újpest a roadshow újabb állomása

Az újpesti Benkő István Református Általános Iskola és Gimnázium lesz az újabb állomása az “Aranyos lányok, aranyos fiúk” roadshow-nak. A vendég ezúttal Gémesi Csanád és Vajda Oszkár lesz.

BSU 2023/2024-as képzések

SPORTEDZŐ, SPORTOKTATÓ, SPORTSZERVEZŐ

Tíz magyar arany a veterán nemzetközin

Huszonkilenc ország 319 vívójának részvételével zajlott a hétvégén a Gerevich Aladár Nemzeti Sportcsarnokban a veterán Budapest bajnokság. A 23 versenyszámban 10 magyar aranyérem született.

Élő eredmények

Közelgő események

LIVESTREAM