Hárman 64-ben Nankingban

márc 24, 2023 | Hírek

Négy magyarból három bejutott a legjobb 64 közé a kínai metropolisban, Nankingban rendezett női párbajtőr Világkupán. A kiemelt Kun Anna mellett Büki Lili és Nagy Kinga a csoportkör után továbbkerült.

A covid óta először rendeznek Kínában jelentős vívóeseményt, a több mint 8 milliós Nanking ad otthont ezen a hétvégén a női párbajtőr Világkupa-versenynek. Magyar részről négyen vesznek részt, Muhari Eszter amerikai egyetemi elfoglaltsága miatt nem tudott a társakkal tartani. 

Nagy Kinga is ott lesz a szombati főtáblán.

A pénteki selejtező nap alól Kun Anna kiemeltként felmentést kapott, a többiek viszont ott vacogtak a Somfai Péter válogatott edző beszámolója alapján nyolc fokos (!) teremben. Igyekeztek is minél gyorsabban végezni a mieink, Büki Lili, Nagy Kinga és Wimmer Dorina egyaránt 5 győzelemmel és 1 vereséggel fejezte be a csoportkört. Előbbi kettő ráadásul olyan tusaránnyal, hogy további, direkt kieséses mérkőzés nélkül a 64-es főtáblára jutott. Az első éves junior, Wimmer Dorinát ettől egyetlen találat választotta el, tizenhetedik lett a rangsorban, tehát neki vívnia kellett még egy meccset. 

Ehhez képest alaposan “belehúzott”, mivel az ukrán válogatott Bezhurát kapta ellenfélül. Dorina 15:13-as vereséget szenvedett, ezzel eldőlt, hogy szombaton hárman folytathatják a legjobb 64 között. Hajrá, magyarok!

Eredmények. Női párbajtőr egyéni Világkupa, Nanking, 146 induló. A csoportmérkőzéseken: Kun Anna kiemelt, Büki Lili 5 győzelem/1 vereség, Nagy Kinga 5/1 (a legjobb 64 közé jutottak), Wimmer Dorina 5/1.

A legjobb 64 közé jutásért: Wimmer-Bezhura (ukrán) 13:15.

Szombaton a
legjobb 32 közé jutásért: Kun-Romeo (svájci), Büki-Vanryssel (francia), Nagy-Predescu (román).

BANNER 341X200

Kapcsolódó hírek

Nyolcaddöntőknél tartunk

Két magyar kadet tőröző, Kollár Anna és Zsögön Andor jutott el a nyolcaddöntőig a rijádi korosztályos világbajnokság második versenynapján. Következnek a junior tőrcsapatok!

Péntek, majdnem 13, és balszerencsés

A rijádi kadet és junior világbajnokság nyitónapján a junior tőrözők léptek pástra, két magyar jutott el a legjobb 32-ig. Jöhet a sikeresebb folytatás!

Minden készen áll – kezdenek a junior tőrözők

A junior férfi és női tőrözők egyéni versenyével kezdődik pénteken Rijádban a kadet és junior világbajnokság. Minden készen áll, hajrá, magyarok!

Honvédelmi Sportszövetség – Pályázati Felhívások 2024

Kiírásra kerültek a Honvédelmi Sportszövetség – a továbbiakban HS – 2024. évi pályázati felhívásai! A korábbi évek gyakorlatának megfelelően a pályázat benyújtása az online támogatáskezelő rendszerben lehetséges. Pályázati Felhívások...

Rajt Rijádban!

Két nap múlva kezdődik Szaúd-Arábiában a kadet és junior világbajnokság. Csütörtöktől a helyszínről jelentkezünk, mindenről beszámolunk. Hajrá, magyar vívás!

Élő eredmények

Közelgő események