Hárman 64-ben Vancouverben

dec 9, 2022 | Hírek

A kiemelt Kun Anna mellé Muhari Eszter és Büki Lili jutott a legjobb 64 közé a vancouveri női párbajtőr egyéni Világkupán. Pénteken a férfiak selejteznek, a főtáblákat szombaton rendezik. 

Magyar idő szerint csütörtök kora este kezdődött és az éjszakai órákban ért véget a vancouveri női párbajtőr Világkupa-verseny selejtező napja, mivel kilenc órás az időeltolódás hazánk, és a Csendes-óceán partján fekvő kanadai város között. Vancouver eddig csak a férfiak viadalának adott otthont, most fordul elő először, hogy a nők is társultak, így négynapos Vk-t rendeznek. 

Muhari Eszter a csoportkörből közvetlenül jutott a főtáblára.

A távoli helyszín miatt négy magyar vágott neki a nagyon erős mezőnyű eseménynek, melyről gyakorlatilag egyedül az észt olimpiai bajnok csapat tagjai hiányoztak. A világranglista közvetlen élmezőnyéhez tartozó Kun Anna kiemeltként természetesen nem lépett pástra, három társa viszont egyaránt nagyon jól teljesítette a csoportkört. 

Büki Lili hosszabbítás után győzte le ellenfelét a 64-ért. 

Muhari Eszter, Büki Lili és Wimmer Dorina öt-öt győzelmet szerzett, és előbbi találataránya annyira jó volt, hogy további folytatás nélkül a 64 közé jutott. Ugyanehhez további egy-egy asszóra volt szüksége a fiatal társaknak. Ez Büki Lilinek sikerült, egy tussal győzött, a még junior korú Wimmer Dorinának nem. Így három magyar folytathatja a versenyt szombaton, míg pénteken – hasonló időbeosztás szerint – a férfiak selejtezője következik. 

Eredmények. Női párbajtőr egyéni Világkupa, Vancouver, 192 induló. A csoportmérkőzéseken: Kun Anna kiemelt, Muhari Eszter 5 győzelem/1 vereség (a legjobb 64 közé jutott), Wimmer Dorina 5/1, Büki Lili 5/1 (valamennyien továbbjutottak).

A legjobb 64 közé jutásért: Büki-Hu (kanadai) 13:12, Wimmer-Xiao (kanadai) 11:15.

Szombaton a legjobb 32 közé jutásért: Kun-Kornyejeva (grúz), Muhari-Louis Marie (francia), Büki-Nixon (amerikai).

BANNER 341X200

Kapcsolódó hírek

Minden napra jutott érem 

A csütörtökön Nápolyban befejeződött kadet és junior Európa-bajnokságon a magyar küldöttség 2 arany-, 4 ezüst és 5 bronzéremmel zárt, gratulálunk!

Négy kardozónk folytatja Padovában

A férfi kardozók olaszországi Világkupáján a kiemelt Szilágyi Áron és Szatmári András mellett Gémesi Csanád és Rabb Krisztián folytathatja a legjobb 64 között.

Öten az athéni 64-ben

A négy milánói világbajnok (Battai Sugár, Márton Anna, Pusztai Liza, Szűcs Luca) női kardozó, továbbá Keszei Kira jutott a legjobb 64 közé az athéni Világkupán.

Két bronzérem a zárónapon

Férfi tőrcsapatunk és női párbajtőrcsapatunk egyaránt bronzérmet nyert a nápolyi kadet és junior Európa-bajnokság zárónapján, gratulálunk!

Arany és ezüst a hölgyektől

Női kardcsapatunk rendkívüli izgalmak után nyert aranyérmet, míg női tőrözőink nagyon értékes ezüstérmet nyertek a nápolyi kadet és junior Európa-bajnokság utolsó előtti versenynapján.

Élő eredmények

Közelgő események