Három a kislány Havannában

jan 12, 2019 | Hírek

A négyből három magar női párbajtőröző jutott a legjobb 64 közé a havannai évnyitó Világkupa-versenyen. A főtáblán Kun Anna, Szabó Réka és Muhari Eszter folytathatja a versenyt. Hajrá, magyarok!

Így, a XXI. század első felének közepe táján kicsit elszoktunk a XX. századi viszonyoktól, amikoris az újságírói munka komoly részének számított az információk valamilyen módon történő felkutatása. A havannai vívóversenyek azért is jók, hogy a régi, “kutató reflexeket” ismét felidézzük. A női párbajtőrözők kubai Világkupa-versenyéről megkésve bár, de törve nem, úgy tud tudósítani honlapunk, hogy Kovács Iván vezetőedző elfut azon helyre – nincs sok… -, ahol wifit talál, és viber üzenetet ír egyéb feladatai közben. Muhari Eszter édesapja felkutatja a világ összes facebook-oldalát hírre éhesen, plusz a kanadai fotós FIE-képeit böngészve megpróbáljuk összerakni a magyar vonatkozású eseményeket. Melyek nagyjából a következők voltak a magyar idő szerint péntek esti órákig…

Muhari Eszter eddig nagyszerűen helytállt a havannai Világkupa-versenyen.

A csoportmérkőzéseket a fiatal magyar kvartett valamennyi tagja sikerrel vette, mi több, Kun Anna öt győzelmével és egyetlen vereségével közvetlenül a legjobb 64 közé jutott. A többieknek folytatniuk kellett a direkt kieséses táblával, ahol kadet korú felnőtt bajnokunk, Muhari Eszter nagy skalpot szerzett az olasz Marzani 15:9-es legyőzésével. Csak így tovább, Eszti! Harmadikként Szabó Réka is követte a magyar bajnoki döntő két résztvevőjét, miután 14:12-re verte a japán Josimurát. A mérlegünk, sajnos, nem lett százszázalékos, mivel Nagy Kinga 15:6-ra kikapott a 2017-es vb-ezüstérmes lengyel Neliptől

Szombaton a direkt kieséses táblával folytatódik a viadal, reméljük, jó híreket kapunk majd Kovács Ivántól… Ami biztos, lesz magyar a 32-ben, ugyanis a két jó barát, Anna és Réka egymással került szembe…

Eredmények. Női párbajtőr Világkupa, 153 induló. A csoportmérkőzéseken: Kun Anna 5 győzelem/1 vereség (a legjobb 64 közé jutott), Szabó Réka 4/1, Muhari Eszter 4/2, Nagy Kinga 4/2 (továbbjutottak).

A legjobb 64 közé jutásért: Muhari-Marzani (olasz) 15:9, Szabó-Josimura (japán) 14:12, Nagy-Nelip (lengyel) 6:15.

Szombaton a legjobb 32 közé jutásért: Kun-Szabó, Muhari-Epee (francia).

Kapcsolódó hírek

Törökbálintra megy a roadshow

Törökbálint lesz az újabb, immáron negyedik állomása az “Aranyos lányok, aranyos fiúk” roadshow-nak. A vendég két, milánói világbajnok kardozó, Gémesi Csanád és Szatmári András lesz.

Nemzetközi szinten is belevágunk

Egy héttel a hazai rajt után a nemzetközi pástokon is megkezdődik a 2023/24-es válogatási szezon. A szlovákiai Somorján, női tőr európai kadet körversenyen szerepelnek a korosztály legjobbjai.

Kósa Miklós és Szilágyi Áron elismerése

A Nemzetközi Vívó Szövetség éves rangsorában Kósa Miklós második egymást követő évben végzett a második helyen, gratulálunk! Szilágyi Áron pedig bekerült a Hírességek Csarnokába, ugyancsak gratulálunk!

Világbajnokságra készülnek a kerekesszékesek

Október 3. és 8. között, az olaszországi Terniben rendeznek paralimpiai kvalifikációs, kerekesszékes világbajnokságot. Négy év után indulhatnak újra vb-n vívóink, Nagy József beszél a részletekről.

Élő eredmények

Közelgő események

LIVESTREAM