Három bronzérem a kerekesszékes Vk-n

jan 18, 2023 | Hírek

Az amerikai Washingtonban rendezték a kerekesszékes Világkupát. A magyar küldöttségnek három bronzérem jutott, Krajnyák Zsuzsanna (tőr, A), Hajmási Éva (kard, A) és Mező Boglárka (kard, B) jóvoltából.

Washingtonban az első IWAS kerekesszékes vívó VK-verseny nyitónapján Krajnyák Zsuzsanna bronzérmes lett az A kategóriás női tőrözők között. Ugyanebben a fegyvernemben Hajmási Éva az 5. helyen végzett, miután szoros küzdelemben kapott ki éppen Zsuzsitól a legjobb 8 között. Ugyancsak 5. helyen végzett Tarjányi István a férfi kardozók B kategóriás versenyében, Mező Boglárka pedig 13. helyen fejezte be a női tőrözők B kategóriás versenyszámát.

Krajnyák Zsuzsi tőr bronzzal gazdagította kivételes éremgyűjteményét.

A második napon két újabb bronzéremnek és további helyezéseknek örülhettünk. Mező Boglárka kard egyéni B kategóriában bronzérmes lett. A negyeddöntőben a korábbi paralimpiai bajnok thaiföldi Jana Saysuneet verte, majd az elődöntőben kikapott a világranglistát vezető grúz Kecsurianitól. Hajmási Éva kard egyéni A kategóriában szintén bronzérmes lett. Az elődöntőben végig vezetve a mérkőzést, egyetlen tussal kapott ki a szintén grúz Tibiasvilitől. Ugyanebben a fegyvernemben Veres Amarilla a 11. helyen végzett. A férfiak B kategóriás versenyében Tarjányi István a 7. helyet szerezte meg, miután a negyeddöntőben, hatalmas csatában 14:15-re kikapott a későbbi győztes brit Coutyától.

Hajmási Évának kardban jutott bronzérem.

A harmadik versenynapon helyezések jutottak részünkre. Női párbajtőr A kategóriában Veres Amarilla az 5., Krajnyák Zsuzsanna a 13. helyen végzett. Női párbajtőr B kategóriában Mező Boglárka a 16. helyezett lett. A zárónapon a női párbajtőr csapatversenyt rendezték, ahol a csapat az 5. helyen végzett. A 8-as táblán Koreával kezdtünk és szoros mérkőzésen 39:45-re kikaptunk. A hátsó ágon először megvertük az olaszokat 45:44-re, majd az USA-t 45:30-ra. A csapat nem vívott túl szerencsésen, de a pontszerzés miatt fontos volt elindulni ezen a paralimpiai kvalifikációs verseny.

Mező Boglárka női kard B kategóriában lett harmadik.

Részletes eredmények itt: https://www.fencingtimelive.com/tournaments/eventSchedule/6BB7BE43D9FF4B28BD9181DECA8C7D5B#today

BANNER 341X200

Kapcsolódó hírek

Tovább tart a böjt

Keresztes Ádám szerepelt a legjobban a magyarok közül a kadet és junior világbajnokság junior párbajtőr egyéni versenyszámában. A tatai vívó nyolcaddöntőig jutott.

Közgyűlés következik

Május 17-én tartja a Magyar Vívó Szövetség az évi rendes, egyben tisztújító közgyűlését a Magyar Sport Házában.

Ötödik a férfi, 12. a női tőrcsapat

A rijádi korosztályos világbajnokság tőr számának zárónapján a férfi csapat az 5., a női a 12. helyen végzett – következnek a párbajtőrözők. Hajrá, magyarok!

Nyolcaddöntőknél tartunk

Két magyar kadet tőröző, Kollár Anna és Zsögön Andor jutott el a nyolcaddöntőig a rijádi korosztályos világbajnokság második versenynapján. Következnek a junior tőrcsapatok!

Péntek, majdnem 13, és balszerencsés

A rijádi kadet és junior világbajnokság nyitónapján a junior tőrözők léptek pástra, két magyar jutott el a legjobb 32-ig. Jöhet a sikeresebb folytatás!

Élő eredmények

Közelgő események