Három éve verhetetlenek!

febr 25, 2019 | Hírek

Harmadik éve nyeri zsinórban a magyar kadet női párbajtőr-válogatott a korosztályos Európa-bajnokságot. Sportágunkban ez nem akármilyen bravúr, lentebb a főszereplők nyilatkoznak minderről.

Muhari Eszter, ötszörös kadet Európa-bajnokunk, aki ebben a tekintetben a valaha volt legeredményesebb: “Utolsó kadet Európa-bajnokságomon sikerült megnyernem az ötödik aranyérmemet. Ugye, mondanom sem kell, hogy mennyire örülök…? Az egyéni után azt nyilatkoztam, hogy remélem, jól sikerül majd a csapatverseny, ugyanakkor belülről akkor is azt gondoltam, hogy nyernünk kell. Sikerült! Nagyon jó hangulatú, egységes csapatunk volt, jól éreztem magam a páston, és örülök, hogy mindenki tett hozzá a sikerhez! Jöhet a junior Európa-bajnokság, no meg a kadet világbajnokság.”

Büki Lili, aki arany- és bronzéremmel zárta a kadet Eb-t: “Szuper kis csapatunk volt, igazán jól éreztem magam a páston. Nagyon örülök, hogy megvédtük tavalyi bajnoki címünket! Azt tudtuk, hogy Eszti fantasztikus, és Kincső is igazán szenzációs volt. No meg Rita úgyszintén! Azért annak örültünk, hogy az oroszok helyett az ukránok voltak az ellenfelek a döntőben, persze, az oroszokat is megvertük volna… Remélem, juniorban is jól szereplünk majd!”

Kollár Kincső, aki újoncként lett kadet Európa-bajnok: “Bevallom, az elején nagyon izgultam… De aztán, úgy érzem belejöttem, és csodálatos érzés, hogy ilyen nagyszerű társakkal lettem Európa-bajnok!”

Muhari Eszter, Szarvas Rita, Kollár Kincső és Büki Lili.

Szarvas Rita, aki ugyancsak újonc aranyérmes: “Leginkább a kispad jutott nekem, ám nagyon-nagyon örülök, hogy aranyérmes lettem ezzel a nagyszerű csapattal.”

Partali Csaba, válogatott edző: “Harmadszor lett zsinórban Európa-bajnok a kadet női párbajtőrcsapat, és ez nagyszerű teljesítmény, önmagáért beszél. Tegyük hozzá, Muhari Eszti kimagasló egyéniség, és Büki Lili is extrát nyújt évek óta. Ám számomra legalább ekkora öröm, hogy Kollár Kincső remekül vívott egész nap. Lehet, hogy kívülről simának tűnt a győzelem, de azért megdolgoztunk érte nagyon. Hiszem, hogy Eszti és Lili útja a magasabb korosztályban is zökkenőmentes lesz, kadetban pedig jönnek az újabb tehetségek!” 

Sztárok a páston

Kapcsolódó hírek

Magyarok Párizsban – Gémesi Csanád

Tizenöt vívónk lesz ott a párizsi olimpián. Őket mutatjuk be honlapunkon és social media felületeinken. Hajrá, magyar vívás! A sorozatot Gémesi Csanáddal folytatjuk!

Olimpiai ellenfélmustra

A közelmúltban bizonyossá vált, mely válogatott lesz három vívócsapatunk ellenfele a párizsi olimpia negyeddöntőjében. Lássuk!

Magyarok Párizsban – Battai Sugár

Tizenöt vívónk lesz ott a párizsi olimpián. Őket mutatjuk be honlapunkon és social media felületeinken. Hajrá, magyar vívás! A sorozatot Battai Sugárral folytatjuk!

Letették az esküt olimpikonjaink

Szilágyi Áron és Kapás Boglárka mondta el az olimpiai fogadalmat a Művészetek Palotájában rendezett látványos ünnepségen.

Négy érem a paralimpia előtt

Osváth Richárd arany-, Krajnyák Zsuzsa két bronz-, Hajmási Éva bronzérmet nyert a párizsi paralimpia előtti utolsó, varsói kerekesszékes Vk-n. Gratulálunk!

Élő eredmények

Közelgő események

LIVESTREAM

XXXIII. Nyári Olimpiai Játékok Párizs – Vívás 2024. július 27 – augusztus 04.