Három éve verhetetlenek!

febr 25, 2019 | Hírek

Harmadik éve nyeri zsinórban a magyar kadet női párbajtőr-válogatott a korosztályos Európa-bajnokságot. Sportágunkban ez nem akármilyen bravúr, lentebb a főszereplők nyilatkoznak minderről.

Muhari Eszter, ötszörös kadet Európa-bajnokunk, aki ebben a tekintetben a valaha volt legeredményesebb: “Utolsó kadet Európa-bajnokságomon sikerült megnyernem az ötödik aranyérmemet. Ugye, mondanom sem kell, hogy mennyire örülök…? Az egyéni után azt nyilatkoztam, hogy remélem, jól sikerül majd a csapatverseny, ugyanakkor belülről akkor is azt gondoltam, hogy nyernünk kell. Sikerült! Nagyon jó hangulatú, egységes csapatunk volt, jól éreztem magam a páston, és örülök, hogy mindenki tett hozzá a sikerhez! Jöhet a junior Európa-bajnokság, no meg a kadet világbajnokság.”

Büki Lili, aki arany- és bronzéremmel zárta a kadet Eb-t: “Szuper kis csapatunk volt, igazán jól éreztem magam a páston. Nagyon örülök, hogy megvédtük tavalyi bajnoki címünket! Azt tudtuk, hogy Eszti fantasztikus, és Kincső is igazán szenzációs volt. No meg Rita úgyszintén! Azért annak örültünk, hogy az oroszok helyett az ukránok voltak az ellenfelek a döntőben, persze, az oroszokat is megvertük volna… Remélem, juniorban is jól szereplünk majd!”

Kollár Kincső, aki újoncként lett kadet Európa-bajnok: “Bevallom, az elején nagyon izgultam… De aztán, úgy érzem belejöttem, és csodálatos érzés, hogy ilyen nagyszerű társakkal lettem Európa-bajnok!”

Muhari Eszter, Szarvas Rita, Kollár Kincső és Büki Lili.

Szarvas Rita, aki ugyancsak újonc aranyérmes: “Leginkább a kispad jutott nekem, ám nagyon-nagyon örülök, hogy aranyérmes lettem ezzel a nagyszerű csapattal.”

Partali Csaba, válogatott edző: “Harmadszor lett zsinórban Európa-bajnok a kadet női párbajtőrcsapat, és ez nagyszerű teljesítmény, önmagáért beszél. Tegyük hozzá, Muhari Eszti kimagasló egyéniség, és Büki Lili is extrát nyújt évek óta. Ám számomra legalább ekkora öröm, hogy Kollár Kincső remekül vívott egész nap. Lehet, hogy kívülről simának tűnt a győzelem, de azért megdolgoztunk érte nagyon. Hiszem, hogy Eszti és Lili útja a magasabb korosztályban is zökkenőmentes lesz, kadetban pedig jönnek az újabb tehetségek!” 

Kapcsolódó hírek

A felnőttek is belevágtak!

Mátraházán, illetve az ausztriai Ramsauban megkezdődött felnőtt vívóinknak is a válogatott program. A végcél természetesen a párizsi olimpia, reméljük, minél többen jutnak odáig. Hajrá, magyar vívás!

Kadet női tőr KV – Somorja 2023.09.30-10.01 – Utazási Információk

Kadet női tőr KV – Somorja 2023.09.30-10.01 – Utazási Információk

Újpest a roadshow újabb állomása

Az újpesti Benkő István Református Általános Iskola és Gimnázium lesz az újabb állomása az “Aranyos lányok, aranyos fiúk” roadshow-nak. A vendég ezúttal Gémesi Csanád és Vajda Oszkár lesz.

BSU 2023/2024-as képzések

SPORTEDZŐ, SPORTOKTATÓ, SPORTSZERVEZŐ

Tíz magyar arany a veterán nemzetközin

Huszonkilenc ország 319 vívójának részvételével zajlott a hétvégén a Gerevich Aladár Nemzeti Sportcsarnokban a veterán Budapest bajnokság. A 23 versenyszámban 10 magyar aranyérem született.

Élő eredmények

Közelgő események

LIVESTREAM