Három magyar a 32-ben

jan 11, 2020 | Hírek

Mohamed Aida, Pásztor Flóra és Pöltz Anna egyaránt a legjobb 32 közé jutott a katowicei női tőr egyéni Világkupán.Most jön a java: következik az olimpiai kvalifikációs csapatverseny, hajrá, magyarok!

Egyik szemünk sír, a másik nevet. Régen jutott ugyanis női tőr egyéni Világkupa-versenyen három magyar a legjobb 32 közé. Úgyhogy ez pozitívum. Ugyanakkor olyan érzésünk is lehetett, hogy előrébb is végezhettek volna a mieink, mivel nem világverő riválisoktól szenvedtek vereséget. 

Az első kör magyar szempontból gyakorlatilag szászázalékos mérleget hozott Katowicében. Az tudniillik bizonyos volt, hogy Mohamed Aida és Kondricz Kata közül valamelyikük 32-ben lesz, mivel a két magyar egymással került szembe. Előbbi nyert. Pásztor Flóra és a junior korú Pöltz Anna viszont nagyon értékes győzelmet aratott. Flóra az olasz Sinigaliát 15:13-ra verte, Anna pedig élete első felnőtt főtábláján kiemeltet búcsúztatott, az amerikai Rossnál bizonyult jobbnak 15:10-re. A következő kör viszont egyiküknek sem sikerült. Annát a lengyel Walczyk 15:5-re, Aidát a koreai Csae 15:9-re győzte le, legnagyobb sansza talán Flórának volt, aki 15:13-as vereséget szenvedett a kínai Futól

Pöltz Anna juniorként eddigi legjobb felnőtt eredményét érte el 32 közé jutással.

Ezzel számunkra véget ért a “bevezetés”, ugyanis a lényeg, az olimpiai kvalifikációs csapatverseny vasárnap következik. Az utolsó előtti pontszerző viadalon nagyot léphetnek a mieink Tokió felé, hajrá, lányok!

Eredmények. Női tőr egyéni Világkupa-verseny, Katowice, 195 induló. A legjobb 32 közé jutásért: Pásztor-Sinigalia (olasz) 15:13, Mohamed-Kondricz 15:2, Pöltz-Ross (amerikai) 15:10.

A legjobb 16 közé jutásért: Mohamed-Csae (koreai) 9:15, Pásztor-Fu (kínai) 13:15, Pöltz-Walczyk (lengyel) 5:15.

Végeredmény: 1. Inna Deriglazova (orosz), 2. Camilla Mancini (olasz), 3. Lee Kiefer (amerikai) és Ysaora Thibus (francia), …22. Mohamed Aida, …28. Pásztor Flóra, …31. Pöltz Anna, …48. Kondricz Kata, …65. Kreiss Fanni, …83. Lupkovics Dóra, …85. Mesteri Viktória, …100. Kókai Csilla, …107. Hajas Nóra, …140. Zsoldosi Karolina, …184. Orosházi Csilla.

Sztárok a páston

Kapcsolódó hírek

Kondricz Kata nyolcadik

A női tőröző Kondricz Kata nyolcadik helye volt a legjobb magyar eredmény a bázeli Eb második napján. Kardozóink nyolcaddöntőig jutottak.

Nyolcaddöntős nyitány

Szemes Gergő és Mihályi Andor szerepelt a mieink közül a legjobban a bázeli vívó Európa-bajnokság nyitónapján, mindketten nyolcaddöntőig jutottak.

Kamuti Jenő és Schmitt Pál kézlenyomata

A Nemzet Sportolói közül öten – közte Kamuti Jenő és Schmitt Pál – adták kézlenyomatukat a Magyar Testnevelési és Sporttudományi Egyetemen található Magyar Sportcsillagok Falára.

Svájcon át Párizsba

Bázelben minden készen áll, kedden megkezdődik és hat napig tart a vívó Európa-bajnokság. Hajrá, magyarok!

Rajtol kedden az Európa-bajnokság

Bázelben rendezik június 18. és 23. között a vívó Európa-bajnokságot. A legerősebb válogatottunk indul, hajrá, magyarok!

Élő eredmények

Közelgő események