Három magyar a kairói főtáblán

febr 22, 2019 | Hírek

A kiemelt Szilágyi Áron és Szatmári András mellé az egyik Európa-bajnok csapattárs, Gémesi Csanád jutott a 64-es főtáblára a kairói férfi kard Grand Prix-n. Folytatás szombaton, hajrá, magyarok!

A beugró helyszínen, Kairóban rendezik a kardozók első szezonbéli Grand Prix-versenyét. A hétvégi esemény pénteken a férfi selejtezőkkel kezdődött, melyen öt magyar volt érintett. Pontosabban “tevőlegesen” csak három, mivel a kétszeres olimpiai bajnok Szilágyi Áron, és a világbajnok Szatmári András természetesen a kiemeltek közé tartozott. 

Gémesi Csanád okkal mosolyoghatott, veretlen csoportmérleggel zárt.

Gyorsan csatlakozott hozzájuk a harmadik csapattárs, Gémesi Csanád. A gödöllői kardozót megszorítani sem tudták a csoportkörben, rendkívül magabiztos vívással, veretlenül jutott a legjobb 64 közé. Másik két vívónknak ugyanez nem sikerült. A fiatal Galgóczy Tamás a csoportkörből búcsúzott, míg Decsi Tamás a direkt kieséses folytatásban. Az Európa-bajnoki aranyérmes válogatott negyedik tagja az orosz Motorinnal került szembe a főtáblára jutásért, és 15:6-os vereséget szenvedett.

Folytatás szombaton a női selejtezőkkel, és a férfiak 64-es főtáblájával, hajrá, magyarok!

Eredmények. Férfi kard egyéni Grand Prix, Kairó, 142 induló. A csoportmérkőzéseken: Szilágyi Áron és Szatmári András kiemelt, Gémesi Csanád 6 győzelem/0 vereség (a legjobb 64 közé jutott), Decsi Tamás 4/2 (továbbjutott), Galgóczy Tamás 1/5 (kiesett).

A legjobb 64 közé jutásért: Decsi-Motorin (orosz) 6:15.

Szombaton a legjobb 32 közé jutásért: Szilágyi-B. Bazadze (georgiai), Szatmári-Kindler (német), Gémesi-Patrice (francia).

Sztárok a páston
2024. MÁJUS 23. (CSÜTÖRTÖK) | LUDOVIKA ARÉNA

Kapcsolódó hírek

Magyarokkal kezdődik a világranglista

Koch Máté az első, Siklósi Gergely a második helyen áll a párbajtőr világranglistán! Ilyen sem volt magyar részről évtizedek óta!

Jön a Sztárvívás!

Következik a “Sztárok a páston”! A Ludovika Arénában csütörtökön délután fél 6-tól következik a sztárok versenye – az országos bajnokság előestéjén.

A válogatás szabályai

A hétvégi országos bajnokság után következő elnökségi ülésen véglegesítik a magyar válogatottat az Európa-bajnokságra, illetve az olimpiára. Ennek folyamatáról írunk.

Bronzérmes a férfi kardcsapat

Folytatta remek sorozatát a férfi kardcsapat! Szatmári András nélkül is érmet nyert, harmadik lett a madridi Világkupa-versenyen, gratulálunk!

Ezúttal 9. hely jutott férfi párbajtőrben

Az Andrásfi Tibor, Koch Máté, Nagy Dávid, Siklósi Gergely összeállítású férfi párbajtőrcsapat a kilencedik helyen végzett a párizsi Világkupán.

Élő eredmények

Közelgő események

LIVESTREAM