Három magyar férfi kardozó az orleans-i GP 64-es tábláján

nov 11, 2021 | Hírek

A kiemelt Szatmári András mellett az olimpiai bronzérmes társ, Gémesi Csanád, valamint a korábbi világbajnoki ezüstérmes Iliász Nikolász jutott az orleans-i kard Grand Prix szombati, 64-es főtáblájára

Kilenc magyar férfi kardozó indult végül az idénnyitó, orleans-i Grand Prix-versenyen. Néhány szó a hiányzókról: miként honlapunk korábban erről beszámolt, a háromszoros olimpiai bajnok Szilágyi Áron, valamint tokiói bronzérmes csapattársa, Decsi Tamás később kezdi a szezont, ezt az állomást még kihagyta. A harmadik helyezett csapat másik két tagja, Szatmári András és Gémesi Csanád viszont elutazott a franciaországi helyszínre, és mindketten ott is lesznek a nagyon erős mezőnyben a szombati, 64-es főtáblán. 

Gémesi Csanádnak (balra) nem jelentett gondot a 64 közé jutás az orleans-i Grand Prix-n.

Előbbinek, egyéni világbajnokunknak ehhez csupán annyit kellett tennie, hogy konstatálja: végül tizenhatodikként bekerült a kiemeltek közé, így selejtező nélkül került a szombati, 64-es főtáblára. Egy csoportkört, plusz egy ráadás asszót kellett ugyanehhez megvívnia a csapattársnak, Gémesi Csanádnak, aki egy vereséget szenvedett, de holtversenyes tizenhatodikként zárt, és mivel az ilyenkor elrendelt öttusos ki-ki meccset megnyerte, így neki sem kellett tovább vívnia a selejtező direkt kieséses szakaszában. Kettejük mellé egy “régi ismerős”, a korábbi világbajnoki ezüstérmes, a napokban harmincadik évét betöltő Iliász Nikolász került, aki 15:6-ra verte az amerikai Te Veldét a főtáblára jutásért. Az persze már nem túlzottan örömteli hír, hogy a sorsolás alapján Niko és Szatmári Andris a 64 között egymással találkozik majd…

Iliász Nikolász is a főtábláról folytatja szombaton – Szatmári András ellen…

Ugyancsak szomorú hír, hogy ugyanez a további hat magyarnak nem sikerült. Az “új hullám” tagjai,   az egyaránt 20 esztendős Rabb Krisztián, Kaiser Balázs és Urbán Tamás már a csoportkör után búcsúzott. A folytatásban pedig Galgóczy Tamás, Kossuth Bálint és Péch Miklós is vereséget szenvedett. 

Az orleans-i Grand Prix pénteken a női kardozók selejtezőjével folytatódik, mindkét verseny főtábláját és döntőjét szombaton rendezik. 

Eredmények. Férfi kard egyéni Grand Prix, Orleans, 170 induló. A csoportmérkőzéseken: Szatmári András kiemelt, Gémesi Csanád 5 győzelem/1 vereség (a legjobb 64 közé jutott),  Galgóczy Tamás 5/1, Iliász Nikolász 4/2, Kossuth Bálint 4/2, Péch Miklós 3/3 (továbbjutottak), Rabb Krisztián 2/4, Kaiser Balázs 2/4, Urbán Tamás 2/4 (kiestek).

A legjobb 96 közé jutásért: Péch-Seitz (francia) 6:15.

A legjobb 64 közé jutásért: Iliász-Te Velde (amerikai) 15:6, Kossuth-Rousset (grúz) 5:15, Galgóczy-Seitz (francia) 9:15.

Vasárnap a legjobb 32 közé jutásért: Szatmári-Iliász, Gémesi-Klein (francia).

BANNER 341X200

Kapcsolódó hírek

Negyedik helyezés – kis lépés előre

A férfi párbajtőrcsapat negyedik helyével az eddigi legjobb eredményét érte el a rijádi korosztályos vb-n a magyar küldöttség, de az érem továbbra is hiányzik. A nők 6. helyen zártak. Jönnek a kardozók, hajrá, magyarok!

KÖZGYŰLÉS 2024

Tisztelt Egyesületek! A Magyar Vívó Szövetség elnöksége 2024. április 11-i elnökségi ülésén,  7/2024/3 számú határozatával elfogadta az éves rendes közgyűlés kiírására vonatkozó előterjesztést, mely szerint 2024. május 17-én, péntek 15.00 órára a Magyar...

Szilárd Anna 5. – egyet léptünk előre

Megszerezte első egyéni “kisdöntőjét” a magyar küldöttség a rijádi korosztály világbajnokságon. Kadet női párbajtőrben Szilárd Anna lett ötödik, gratulálunk!

Tovább tart a böjt

Keresztes Ádám szerepelt a legjobban a magyarok közül a kadet és junior világbajnokság junior párbajtőr egyéni versenyszámában. A tatai vívó nyolcaddöntőig jutott.

Közgyűlés következik

Május 17-én tartja a Magyar Vívó Szövetség az évi rendes, egyben tisztújító közgyűlését a Magyar Sport Házában.

Élő eredmények

Közelgő események