Három magyar folytathatja Katowicében

jan 11, 2019 | Hírek

Kreiss Fanni, Mohamed Aida és Lupkovics Dóra folytathatja szombaton a legjobb 64 között a női tőr Világkupa-versenyt Katowicében. Az év első viadalán közel 200 versenyző lépett pástra.

Az esztendő első női tőr Világkupa-versenyét a lengyelországi Katowicében rendezték, és a fegyvernem átlagaihoz képest nagy mezőny, közel 200 vívó lépett pástra. Tizenegy magyar volt a mezőnyben, és az feltétlenül pozitívum, hogy valamennyien továbbjutottak a csoportmérkőzéseket követően. Mi több, Kreiss Fanni elképesztő csoportmérleggel, az egész mezőny legjobbjaként jutott közvetlenül a 64-es főtáblára!

A többiek a direkt kieséses táblán folytatták, vegyes sikerrel. Zámbó-Gólya Fruzsina, Szalai Szonja, Hajas Nóra, Tóth Janka és Kókai Csilla – utóbbi egyetlen tussal – a 96 közé jutásért esett ki, míg Mesteri Viktória, Kondricz Kata és Pásztor Flóra a 64-be kerülésért búcsúzott. A nap estébe nyúló utolsó körében az örökifjú Mohamed Aida és Lupkovics Dóri harcolta ki a főtáblára jutást, egyaránt ázsiai ellenféllel szemben: Aida 15:6-ra, Dóri 15:13-ra nyert.

Mohamed Aida (jobbra) ismét a legjobb 64 közé jutott, csak így tovább!

Folytatás szombaton, hajrá, magyarok!

Eredmények. Női tőr Világkupa, Katowice, 196 induló. A csoportmérkőzéseken: Kreiss Fanni 6 győzelem/0 vereség (a legjobb 64 közé jutott), Kondricz Kata 5/1, Mesteri Viktória 4/1, Lupkovics Dóra 4/2, Pásztor Flóra 4/2, Zámbó-Gólya Fruzsina 3/3, Tóth Janka 3/3, Szalai Szonja 2/4, Hajas Nóra 2/4, Kókai Csilla 2/4 (valamennyien továbbjutottak).

A legjobb 96 közé jutásért: Mesteri-Flores (chilei) 15:14, Pásztor-Bulcao (brazil) 15:8, Lupkovics-Szalai 15:11, Zámbó-Gólya-Palumbo (olasz) 8:15, Hajas-Cseung (hongkongi), Tóth-Martyanova (orosz) 9:15, Kókai-Brot (francia) 14:15. 

A legjobb 64 közé jutásért: Mohamed-Kuracsi (japán) 15:6, Lupkovics-Vu (hongkongi) 15:13, Kondricz-Lu (amerikai) 12:15, Mesteri-De Costanzo (olasz) 5:15, Pásztor-Brot (francia) 8:15.

Szombaton a legjobb 32 közé jutásért: Kreiss-Lupkovics, Mohamed-Ivanova (orosz).

Kapcsolódó hírek

Törökbálintra megy a roadshow

Törökbálint lesz az újabb, immáron negyedik állomása az “Aranyos lányok, aranyos fiúk” roadshow-nak. A vendég két, milánói világbajnok kardozó, Gémesi Csanád és Szatmári András lesz.

Nemzetközi szinten is belevágunk

Egy héttel a hazai rajt után a nemzetközi pástokon is megkezdődik a 2023/24-es válogatási szezon. A szlovákiai Somorján, női tőr európai kadet körversenyen szerepelnek a korosztály legjobbjai.

Kósa Miklós és Szilágyi Áron elismerése

A Nemzetközi Vívó Szövetség éves rangsorában Kósa Miklós második egymást követő évben végzett a második helyen, gratulálunk! Szilágyi Áron pedig bekerült a Hírességek Csarnokába, ugyancsak gratulálunk!

Világbajnokságra készülnek a kerekesszékesek

Október 3. és 8. között, az olaszországi Terniben rendeznek paralimpiai kvalifikációs, kerekesszékes világbajnokságot. Négy év után indulhatnak újra vb-n vívóink, Nagy József beszél a részletekről.

Élő eredmények

Közelgő események

LIVESTREAM