Három magyar folytathatja Tuniszban

máj 10, 2019 | Hírek

A kiemelt Máton Anna és Pusztai Liza mellé egyedül Záhonyi Petra jutott a tuniszi női kard egyéni Világkupa-verseny főtáblájára. A viadal szombat délelőtt folytatódik, hajrá, magyarok!

A péntek tuniszi kérdése számunkra az volt, hogy hány magyar társat kap a szombati folytatásra az olimpiai kvalifikáló női kard Világkupa-versenyen Márton Anna és Pusztai Liza. Két kiemelt klasszisunk a szombati 64-es főtáblán kezdi majd a szereplését, a többieknek ugyanakkor nagyon fontos volt a nyitónap, elvégre a hazai válogatás utolsó állomásának is számított az afrikai viadal. 

A csoportkört követően egyedül Kern Bianka búcsúzott, a többieknek egyaránt két asszót kellett teljesítenie a főtáblára jutásért. Ez az első akadálynál Mikulik Júliának és Katona Renátának nem sikerült. A következő körben viszont alaposan megfogyaztunk, egyedül Záhonyi Petrának sikerült a már említett “csatlakozás”. Korábbi válogatottunk két magabiztos győzelemmel jutott a főtáblára, így ő folytathatja szombaton a versenyt a kiemeltekkel. 

Záhonyi Petra (jobbra) jutott a kt kiemelt mellé a főtáblára.

Közel járt hozzá a junior csapat világbajnok Bérczy Dorottya, aki egyetlen tussal kapott ki a legjobb lengyel vívótól, míg Kelecsényi Mirabella, Nagy Valentina és László Luca ugyancsak ekkor búcsúzott. Jöhet a szombati főtábla, hajrá, magyarok!

Eredmények. Női kard egyéni Világkupa, Tunisz, 181 induló. A csoportmérkőzéseken: Márton Anna és Pusztai Liza kiemelt, Várhelyi Kata 4 győzelem/1 vereség, Nagy Valentina 4/2, Mikulik Júlia 3/3, Bérczy Dorottya 3/3, Katona Renáta 3/3, László Luca 3/3, Kelecsényi Mirabella 2/3, Záhonyi Petra 2/3 (továbbjutottak), Kern Bianka 1/5 (kiesett).

A legjobb 96 közé jutásért: Bérczy-Lam (hongkongi) 15:14, Várhelyi-Iszmojlova (üzbég) 15:5, Nagy-Toledo (mexikói) 15:8, Záhonyi-Kose (török) 15:9, Kelecsényi-Balzer (francia) 15:9, László-Lupu (román) 15:11, Mikulik-Besbes (tunéziai) 12:15, Katona-Ciaraglia (olasz) 11:15.

A legjobb 64 közé jutásért: Záhonyi-Krüger (német) 15:10, Várhelyi-Szaribaj (kazah) 11:15, Bérczy-Kozaczuk (lengyel) 14:15, Kelecsényi-Galiakbarova (orosz) 11:15, Nagy-Kim J. (koreai) 9:15, László-Bolsakova (orosz) 5:15.

Szombaton a legjobb 32 közé jutásért: Márton-Záhonyi, Pusztai-Puda (lengyel).

Sztárok a páston

Kapcsolódó hírek

Kondricz Kata nyolcadik

A női tőröző Kondricz Kata nyolcadik helye volt a legjobb magyar eredmény a bázeli Eb második napján. Kardozóink nyolcaddöntőig jutottak.

Nyolcaddöntős nyitány

Szemes Gergő és Mihályi Andor szerepelt a mieink közül a legjobban a bázeli vívó Európa-bajnokság nyitónapján, mindketten nyolcaddöntőig jutottak.

Kamuti Jenő és Schmitt Pál kézlenyomata

A Nemzet Sportolói közül öten – közte Kamuti Jenő és Schmitt Pál – adták kézlenyomatukat a Magyar Testnevelési és Sporttudományi Egyetemen található Magyar Sportcsillagok Falára.

Svájcon át Párizsba

Bázelben minden készen áll, kedden megkezdődik és hat napig tart a vívó Európa-bajnokság. Hajrá, magyarok!

Rajtol kedden az Európa-bajnokság

Bázelben rendezik június 18. és 23. között a vívó Európa-bajnokságot. A legerősebb válogatottunk indul, hajrá, magyarok!

Élő eredmények

Közelgő események