Három magyar női tőröző a belgrádi 64-ben

ápr 15, 2022 | Hírek

Kondricz Kata, Mohamed Aida és Pásztor Flóra már a csoportkört követően biztosította a helyét a belgrádi női tőr egyéni Világkupa-verseny főtábláján. A többieknek ez nem sikerült, folytatás vasárnap!

A gyermekét az egészen közeli jövőben váró Kreiss Fanni kivételével a teljes magyar női tőrmezőny elitje ott volt a négynapos belgrádi tőr Világkupa-verseny nyitóprogramján, a női selejtezőn. Fanni három tokiói csapattársa, Kondricz Kata, Mohamed Aida és Pásztor Flóra is pástra lépett a szerb fővárosban. Közel sem csupán pástra léptek, hanem szinte tökéletes csoportkört produkáltak. Aida és Flóra veretlenül zárt, de Kata egyetlen, minimális különbségű veresége is elég volt ahhoz, hogy mindhárman közvetlenül a főtáblára kerüljenek. 

Kondricz Kata ismét simán jutott a legjobb 64 közé.

A többieknek ugyanez nem sikerült. Mesteri Viki, Pöltz Anna, Wolf Eszter és a hosszú sérülése után visszatérő Lupkovics Dóra egyetlen meccsre volt ugyanettől. Négyük útja abszolút hasonlóan alakult, a csoportban egyaránt 2 vereséget szenvedtek, a direkt kieséses folytatásban az első meccset hozták, a másodikban kikaptak. Legközelebb Pöltz Anna járt a 64-hez, ő 15:13-ra marad alul spanyol ellenfelével szemben. Zsoldosi Karolina a 96-ba kerülésért éppen Annától kapott ki, Hajas Nóra is ebben a szakaszban búcsúzott, míg Nekifor Erika és Kovács Réka a csoportkör után esett ki. 

Folytatás szombaton a férfi tőrözők selejtezőjével, a három magyar hölgy vasárnap folytatja a legjobb 64 között. 

Eredmények. Női tőr egyéni Világkupa, Belgrád, 170 induló. A csoportmérkőzéseken: Mohamed Aida 6 győzelem/0 vereség, Pásztor Flóra 6/0, Kondricz Kata 5/1 (a legjobb 64 közé jutottak), Lupkovics Dóra 4/2, Pöltz Anna 4/2, Mesteri Viktória 4/2, Wolf Eszter 3/2, Hajas Nóra 2/4, Zsoldosi Karolina 2/4 (továbbjutottak), Nekifor Erika 2/4, Kovács Réka 1/5 (kiestek).

A legjobb 96 közé jutásért: Mesteri-Jörgensen (dán) 15:8, Wolf-Terni (argentin) 15:12, Pöltz-Zsoldosi 15:8, Lupkovics-Ertun (török) 15:10, Hajas-Campbell (brit) 8:15.

A legjobb 64 közé jutásért: Mesteri-Boldor (román) 6:15, Wolf-Cseng (hongkongi) 9:15, Pöltz-Breteau (spanyol) 13:15, Lupkovics-Cseung (szingapúri) 6:15.

Vasárnap a legjobb 32 közé jutásért: Kondricz-Berthier (szingapúri), Pásztor-Taffel (amerikai), Mohamed-Hong (koreai). 

BANNER 341X200

Kapcsolódó hírek

Nyolcaddöntőknél tartunk

Két magyar kadet tőröző, Kollár Anna és Zsögön Andor jutott el a nyolcaddöntőig a rijádi korosztályos világbajnokság második versenynapján. Következnek a junior tőrcsapatok!

Péntek, majdnem 13, és balszerencsés

A rijádi kadet és junior világbajnokság nyitónapján a junior tőrözők léptek pástra, két magyar jutott el a legjobb 32-ig. Jöhet a sikeresebb folytatás!

Minden készen áll – kezdenek a junior tőrözők

A junior férfi és női tőrözők egyéni versenyével kezdődik pénteken Rijádban a kadet és junior világbajnokság. Minden készen áll, hajrá, magyarok!

Honvédelmi Sportszövetség – Pályázati Felhívások 2024

Kiírásra kerültek a Honvédelmi Sportszövetség – a továbbiakban HS – 2024. évi pályázati felhívásai! A korábbi évek gyakorlatának megfelelően a pályázat benyújtása az online támogatáskezelő rendszerben lehetséges. Pályázati Felhívások...

Rajt Rijádban!

Két nap múlva kezdődik Szaúd-Arábiában a kadet és junior világbajnokság. Csütörtöktől a helyszínről jelentkezünk, mindenről beszámolunk. Hajrá, magyar vívás!

Élő eredmények

Közelgő események