Hat érem a pisai kerekesszékes Vk-n

márc 20, 2023 | Hírek

Három ezüst- és három bronzérmet szereztek a magyar kerekesszékes vívók a pisai Világkupán, amely beszámít az olimpiai kvalifikációs sorozatba is. Gratulálunk a versenyzőknek és a mestereknek!

Pisában rendezték az idei második IWAS kerekesszékes vívó Vk-versenyt, Az első napon a férfi tőrözők A kategóriás versenyében Osváth Richárd ezüstérmet szerzett. A DEAC versenyzője egész nap jó formában vívott, kínai, német és olasz ellenfeleket legyőzve került a döntőbe, ahol ismét egy kínai versenyző, Zong állította meg. Ugyanezen a napon vívtak a női A kategóriás párbajtőrözők. Veres Amarilla ukrán és kínai versenyzőket legyőzve került a legjobb négy közé, ahol az elődöntőben a végső győztes brit Gemma Collis győzte le szoros asszóban. Ugyanebben a számban Krajnyák Zsuzsanna a 8. helyen végzett.

Két ezüstérmével Osváth Richárd szerepelt legeredményesebben a magyar küldöttségből. A képen továbbá Szekeres Pál, az IWAS elnöke, illetve hátul képen Paolo Azzi, az Olasz Vívó Szövetség elnöke.

A második versenynapon két ezüstéremnek és további helyezéseknek örülhettünk. Osváth Richárd a kardozók A kategóriás versenyében két francia és egy olasz versenyző legyőzésével került döntőbe, ahol az első helyért, nagyon szoros csatában kapott ki a kínai Tiantól. Tarjányi István a B kategóriás kardozók versenyében brit, kínai és francia versenyzőt legyőzve a döntőben kapott ki a lengyel Dabrowskitól. Ugyanezen a napon vívtak a női A kategóriás vívóink is, ahol Hajmási Éva a 6., Krajnyák Zsuzsanna a 8., Nádasdy Anna a 15. helyen végzett. A B kategóriás tőr versenyben Mező Boglárka 16. lett. 

A harmadik napon a női kardozók A kategóriás versenyében Hajmási Éva és Veres Amarilla szerzett bronzérmet. Éva a kínai Gutól, Amarilla a későbbi győztes lengyel Drodztól szenvedett vereséget. Mező Boglárka a B kategóriás kardversenyen 6. helyezett lett, miután vereséget szenvedett a lengyel Pacektől.

A negyedik versenynapon a női kard csapatversenyt rendezték, ahol a válogatott a 6. helyen végzett. A 8 közé jutásért nyertünk a franciák ellen, majd a 8-as táblán kikaptunk Grúziától 40:45-re. Ezután az olaszok következtek, és nyertünk 45:29-re. Az 5. helyért folytatott csatában a kínaiak állították meg csapatunkat 29:45-re.

Részletes eredmények: http://www.pisafencingcup.it/results.html

BANNER 341X200

Kapcsolódó hírek

Tovább tart a böjt

Keresztes Ádám szerepelt a legjobban a magyarok közül a kadet és junior világbajnokság junior párbajtőr egyéni versenyszámában. A tatai vívó nyolcaddöntőig jutott.

Közgyűlés következik

Május 17-én tartja a Magyar Vívó Szövetség az évi rendes, egyben tisztújító közgyűlését a Magyar Sport Házában.

Ötödik a férfi, 12. a női tőrcsapat

A rijádi korosztályos világbajnokság tőr számának zárónapján a férfi csapat az 5., a női a 12. helyen végzett – következnek a párbajtőrözők. Hajrá, magyarok!

Nyolcaddöntőknél tartunk

Két magyar kadet tőröző, Kollár Anna és Zsögön Andor jutott el a nyolcaddöntőig a rijádi korosztályos világbajnokság második versenynapján. Következnek a junior tőrcsapatok!

Péntek, majdnem 13, és balszerencsés

A rijádi kadet és junior világbajnokság nyitónapján a junior tőrözők léptek pástra, két magyar jutott el a legjobb 32-ig. Jöhet a sikeresebb folytatás!

Élő eredmények

Közelgő események