Hat férfi párbajtőrözőnk van 64-ben Isztambulban

máj 19, 2023 | Hírek

A fegyvernem egyéni Világkupájának nyitónapján a kiemelt Siklósi Gergely és Koch Máté mellett Keszthelyi Zsombor, Nagy Dávid, Bányai Zsombor és Andrásfi Tibor jutott a legjobb 64 közé.

A csapat a lényeg – természetesen a párbajtőr fegyvernem Világkupa-hétvégéjének ez a mottója a férfiaknál és a nőknél egyaránt. Persze, azért az egyénit sem szabad és lehet elhanyagolni, ennek selejtezője zajlott pénteken. A férfiak Isztambulban léptek pástra, és a 352 fős mammut mezőnyben ott volt a maximális létszámú, 12 magyar vívó is. 

Nagy Dávid simán teljesítette a csoportkört, folytatás a legjobb 64 között.

Közülük Siklósi Gergely és Koch Máté kiemeltként “megúszta” a egész napos pénteki selejtezőt, és nem sokkal később követte őket a szombati folytatásra Nagy Dávid és Keszthelyi Zsombor. A két, fiatal magyar ugyanis egyaránt veretlenül teljesítette a csoportkört, és ezzel mentesültek a további, direkt kieséses asszók alól. 

Keszthelyi Zsombor tavaly még a junior versenyeken tarolt, most már a felnőttek között is egyre erősebb.

Ami korántsem volt mindegy a hatalmas “darálóban”, elvégre a folytatásban legalább két, de a legtöbbeknek három megnyert tizenötös asszóra volt szüksége ugyanehhez. No meg, nem kellett kora reggeltől az esti órákig mindezért a páston szerepelnie… A magyarok közül a főtáblát négy vívónk mellett Andrásfi Tibor és Bányai Zsombor érte el, utóbbi egészen sima győzelmekkel. Egy asszóra volt ugyanettől Rédli András és Kovács Gergely. Utóbbit az évek óta hazánkban készülő argentin Lugones Ruggeri búcsúztatta. Rédli ráadásul az egész nap végén egyetlen tussal maradt alul, igaz, a korosztályok csatáján éppen Andrásfi Tibivel szemben.

A 96 közé kerülésért szenvedett vereséget Bakos Bálint, Osman-Tosuon Maruán és Buta Levente, még egy körrel korábban esett ki Fenyvesi Csaba. Ezzel a mezőny pénteken több mint az ötödére csökkent(!), ám még így is “csak” a legjobb 64 között tartunk, a főtáblán négy párbajtőrözőnkkel. Hajrá, magyarok!

Eredmények. Férfi párbajtőr egyéni Világkupa, Isztambul, 352 induló. A csoportmérkőzéseken: Siklósi Gergely, Koch Máté kiemelt, Nagy Dávid 6 győzelem/0 vereség, Keszthelyi Zsombor 6/0 (a legjobb 64 közé jutottak), Andrásfi Tibor 5/1, Rédli András 5/1, Bányai Zsombor 5/1, Kovács Gergely 4/2, Bakos Bálint 4/2, Fenyvesi Csaba 4/2, Buta Levente 3/3, Osman-Touson Maruán 3/3 (valamennyien továbbjutottak).

A legjobb 160 közé jutásért: Bakos-Cooper (brit) 15:14, Osman-Touson-Roa (kolumbiai) 15:13, Bányai-Pouliquen (kanadai) 15:6, Buta-Berktold (osztrák) 15:8, Kovács-Minasz (görög), Fenyvesi-Paolini (olasz) 6:15.

A legjobb 96 közé jutásért: Bányai-Vilensky (izraeli) 15:11, Andrásfi-Rodriguez (kolumbiai) 14:10, Rédli-Alijev (azeri) 15:6, Kovács-Rod (portugál) 15:8, Buta-Jörgensen (dán) 9:15, Bakos-Fava (francia) 11:15, Osman-Touson-Yu (kínai) 9:15.

A legjobb 64 közé jutásért: Andrásfi-Rédli 15:14, Bányai-Correnti (francia) 15:6, Kovács-Lugones Ruggeri (argentin) 7:15.

Szombaton a legjobb 32 közé jutásért: Siklósi-Campos Zarate (kolumbiai), Koch-Sarlamov (kazah), Nagy-Bányai, Andrásfi-Keszthelyi.

BANNER 341X200

Kapcsolódó hírek

Nyolcaddöntőknél tartunk

Két magyar kadet tőröző, Kollár Anna és Zsögön Andor jutott el a nyolcaddöntőig a rijádi korosztályos világbajnokság második versenynapján. Következnek a junior tőrcsapatok!

Péntek, majdnem 13, és balszerencsés

A rijádi kadet és junior világbajnokság nyitónapján a junior tőrözők léptek pástra, két magyar jutott el a legjobb 32-ig. Jöhet a sikeresebb folytatás!

Minden készen áll – kezdenek a junior tőrözők

A junior férfi és női tőrözők egyéni versenyével kezdődik pénteken Rijádban a kadet és junior világbajnokság. Minden készen áll, hajrá, magyarok!

Honvédelmi Sportszövetség – Pályázati Felhívások 2024

Kiírásra kerültek a Honvédelmi Sportszövetség – a továbbiakban HS – 2024. évi pályázati felhívásai! A korábbi évek gyakorlatának megfelelően a pályázat benyújtása az online támogatáskezelő rendszerben lehetséges. Pályázati Felhívások...

Rajt Rijádban!

Két nap múlva kezdődik Szaúd-Arábiában a kadet és junior világbajnokság. Csütörtöktől a helyszínről jelentkezünk, mindenről beszámolunk. Hajrá, magyar vívás!

Élő eredmények

Közelgő események