Hat női kardozónk főtáblán!

dec 13, 2019 | Hírek

A Salt Lake City-i női kard egyéni Világkupa-verseny selejtezőjén nagyszerűen szerepeltek a magyarok. Hét vívónkból hat kvalifikálta magát a szombati, 64-es direkt kieséses táblára! Csak így tovább!

Márton Annának és Pusztai Lizának könnyű dolga volt pénteken. Ők ugyanis korábban tettek rengeteget azért, hogy a világranglista élmezőnyébe jussanak, így kiemeltként nem kellett a selejtezőnapon pástra lépniük a Salt Lake City-i női kard Világkupa-versenyen. Az viszont nagyszerű hír a tengerentúlról, hogy a további öt magyar induló közül még négyen kvalifikálták magukat a 64-es főtáblára!

Ez László Lucának nem sikerült, ő a csoportkört követően 15:9-re kapott ki a vezenuelai Beniteztől. Pohl-Mikulik Júliának eredményes fordulója után egyetlen asszót kellett nyernie a 64-ért, az amerikai Timofeyevet verte 15:13-ra. A többiek két meccset abszolváltak, nem is akárkik ellen… Katona Reni a “csillag születik” programot tette tönkre, miután a juniorként felnőtt válogatott amerikai Fox-Gitomert 15:9-re, majd a junior világbajnok mexikói Botellót 15:13-ra győzte le. Viszont ugyanezen projekt keretében a kadet korú Battai Sugi újabb lépést tett előre, mivel az argentin Perez-Maurice-t 15:14-re, a koreai Jangot 15:13-ra verte. Záhonyi Petra, aki ismét egyre stabilabban vív, a spanyol Hernandeznél 15:12-re, majd a koreai Jeonnál 15:9-re bizonyult jobbnak, és így tette teljessé az eredményes péntek tizenharmadikát…

A válogatott Katona Reni is a legjobb 64 között folytathatja.

A szombati főtáblán ezzel hat magyar női kardozó folytathatja, gyerünk, lányok!

Eredmények. Női kard egyéni Világkupa, Salt Lake City, 185 induló. A csoportmérkőzéseken: Márton Anna, Pusztai Liza kiemelt, Pohl-Mikulik Júlia 5 győzelem/1 vereség, Záhonyi Petra 3/3, Katona Renáta 3/3, László Luca 3/3, Battai Sugár 2/3 (valamennyien továbbjutottak).

A legjobb 96 közé jutásért: Battai-Perez-Maurice (argentin) 15:14, Záhonyi-Hernandez (spanyol) 15:12, Katona-Fox-Gitomer (amerikai) 15:9, László-Benitez Romero (venezuelai) 9:15.

A legjobb 64 közé jutásért: Pohl-Mikulik-Timofeyev (amerikai) 15:13, Battai-Jang (koreai) 15:13, Záhonyi-Jeon (koreai) 15:9, Katona-Botello (mexikói) 15:13.

Szombaton a legjobb 32 közé jutásért: Márton-Záhonyi, Pusztai-Kobajasi (japán), Pohl-Mikulik-Bolsakova (azeri), Battai-Kim (koreai), Katona-Berder (francia).

Kapcsolódó hírek

A roadshow Újpesten járt

“Aranyos fiúk, aranyos lányok – Találkozz bajnokokkal!” elnevezésű roadshow harmadik állomása az újpesti Benkő István iskola volt. A világbajnok Gémesi Csanád és a kadet Európa-bajnok Vajda Oszkár tartott bemutatót.

A felnőttek is belevágtak!

Mátraházán, illetve az ausztriai Ramsauban megkezdődött felnőtt vívóinknak is a válogatott program. A végcél természetesen a párizsi olimpia, reméljük, minél többen jutnak odáig. Hajrá, magyar vívás!

Kadet női tőr KV – Somorja 2023.09.30-10.01 – Utazási Információk

Kadet női tőr KV – Somorja 2023.09.30-10.01 – Utazási Információk

Újpest a roadshow újabb állomása

Az újpesti Benkő István Református Általános Iskola és Gimnázium lesz az újabb állomása az “Aranyos lányok, aranyos fiúk” roadshow-nak. A vendég ezúttal Gémesi Csanád és Vajda Oszkár lesz.

BSU 2023/2024-as képzések

SPORTEDZŐ, SPORTOKTATÓ, SPORTSZERVEZŐ

Élő eredmények

Közelgő események

LIVESTREAM