Hat női kardozónk főtáblán!

dec 13, 2019 | Hírek

A Salt Lake City-i női kard egyéni Világkupa-verseny selejtezőjén nagyszerűen szerepeltek a magyarok. Hét vívónkból hat kvalifikálta magát a szombati, 64-es direkt kieséses táblára! Csak így tovább!

Márton Annának és Pusztai Lizának könnyű dolga volt pénteken. Ők ugyanis korábban tettek rengeteget azért, hogy a világranglista élmezőnyébe jussanak, így kiemeltként nem kellett a selejtezőnapon pástra lépniük a Salt Lake City-i női kard Világkupa-versenyen. Az viszont nagyszerű hír a tengerentúlról, hogy a további öt magyar induló közül még négyen kvalifikálták magukat a 64-es főtáblára!

Ez László Lucának nem sikerült, ő a csoportkört követően 15:9-re kapott ki a vezenuelai Beniteztől. Pohl-Mikulik Júliának eredményes fordulója után egyetlen asszót kellett nyernie a 64-ért, az amerikai Timofeyevet verte 15:13-ra. A többiek két meccset abszolváltak, nem is akárkik ellen… Katona Reni a “csillag születik” programot tette tönkre, miután a juniorként felnőtt válogatott amerikai Fox-Gitomert 15:9-re, majd a junior világbajnok mexikói Botellót 15:13-ra győzte le. Viszont ugyanezen projekt keretében a kadet korú Battai Sugi újabb lépést tett előre, mivel az argentin Perez-Maurice-t 15:14-re, a koreai Jangot 15:13-ra verte. Záhonyi Petra, aki ismét egyre stabilabban vív, a spanyol Hernandeznél 15:12-re, majd a koreai Jeonnál 15:9-re bizonyult jobbnak, és így tette teljessé az eredményes péntek tizenharmadikát…

A válogatott Katona Reni is a legjobb 64 között folytathatja.

A szombati főtáblán ezzel hat magyar női kardozó folytathatja, gyerünk, lányok!

Eredmények. Női kard egyéni Világkupa, Salt Lake City, 185 induló. A csoportmérkőzéseken: Márton Anna, Pusztai Liza kiemelt, Pohl-Mikulik Júlia 5 győzelem/1 vereség, Záhonyi Petra 3/3, Katona Renáta 3/3, László Luca 3/3, Battai Sugár 2/3 (valamennyien továbbjutottak).

A legjobb 96 közé jutásért: Battai-Perez-Maurice (argentin) 15:14, Záhonyi-Hernandez (spanyol) 15:12, Katona-Fox-Gitomer (amerikai) 15:9, László-Benitez Romero (venezuelai) 9:15.

A legjobb 64 közé jutásért: Pohl-Mikulik-Timofeyev (amerikai) 15:13, Battai-Jang (koreai) 15:13, Záhonyi-Jeon (koreai) 15:9, Katona-Botello (mexikói) 15:13.

Szombaton a legjobb 32 közé jutásért: Márton-Záhonyi, Pusztai-Kobajasi (japán), Pohl-Mikulik-Bolsakova (azeri), Battai-Kim (koreai), Katona-Berder (francia).

Sztárok a páston

Kapcsolódó hírek

SZURKOLJATOK NEKÜNK!

A magyar válogatott nevében köszönjük a csaknem 35 ezer like-ot, a 80 ezer kattintást, és az 1,3 millió elérést, amely 15 olimpikon vívónk bemutatását kísérte.

Petschauer Attila emlékének adóztunk

A tragikus sorsú, kétszeres olimpiai bajnokról emlékeztünk meg – többek között válogatott vívók, Izrael nagykövete és Csampa Zsolt elnök társaságában.

Útra készen az olimpiai csapat!

A magyar sportélet legmagasabb rangú vezetőivel és a média képviselőivel találkozott kedden a párizsi olimpiai vívódelegáció.

Elhunyt Solti Antal

Rövid betegség után, 75 éves korában elhunyt Solti Antal, a magyar tőrvívás meghatározó egyénisége. Az MVSZ és az FTC a mestert saját halottjának tekinti.

Magyarok Párizsban – Muhari Eszter

Tizenöt vívónk lesz ott a párizsi olimpián. Őket mutatjuk be honlapunkon és social media felületeinken. Hajrá, magyar vívás! A sorozatot Muhari Eszterrel fejezzük be!

Élő eredmények

Közelgő események

LIVESTREAM

XXXIII. Nyári Olimpiai Játékok Párizs – Vívás 2024. július 27 – augusztus 04.